اعتصاب نوزاد برای شیرخوردن
بسیاری از کودکان به صورت مقطعی و در پاسخ به برخی عوامل محیطی، فیزیکی و روحی میل و اشتهای خود را به شیرمادر از دست میدهند، همین امر باعث دلواپسی مادر میشود که این رفتار کودک را اعتصاب نوزاد برای شیرخوردن می نامند.
دلایل اعتصاب نوزاد برای شیرخوردن:
دلایل مهمی که در ایجاد این رفتار کودک دخیل هستند عبارت اند از:
- دعوا بین والدین و یا فعالیت های زیاد والدین در بیرون از منزل
- وجود مهمان و شلوغی خانه که گاها باعث کم اشتهایی کودک میشود.
- مسافرت، اسباب کشی و تغییر مکان زندگی و حتی تغییر دکوراسیون منزل در بی میلی کودک موثر است.
- بیماری هایی مانند سرماخوردگی، رفلاکس شدید، تب، جراحت بر روی بدن، سوختگی، بستری شدن در بیمارستان، دندان در آوردن می تواند باعث کم و یا زیاد شدن اشتهای کودک به طور موقت شود.
با وجود هر کدام از این شرایط و کاهش اشتهای کودک والدین باید سعی بر بهبود رابطه عاطفی خود با فرزندشان داشتهباشند و این بی میلی کودک دائمی نمی باشد و کودک را از شیر نگیرید.
راهکارهای مناسب برای شکست اعتصاب شیر نوزاد
برای پایاندادن به بی میلی و اعتصاب نوزاد باید بدانید که این رفتار موقتی است و بعد از چند روز بهبود می یابد، قبل از نه ماهگی هرگونه امتنا از شیر توسط نوزاد را باید نوعی اعتصاب بدانید و در این زمان اقدام به گرفتن شیر یا جایگزین کردن غذا به جای شیر نکنید.
اگر کودک یکسالگی را سپری کردهاست و از شیرخوردن امتناع میکند این نیز اعتصاب محسوب میشود و اگر مادر چند روز تلاش کرد و کودک نسبت به شیر خوردن بی میل بود مادر میتواند کودک را از شیر بگیرد.
در ابتدا برای رفع اعتصاب نوزاد برای شیرخوردن نباید با مشاهده بیمیلی کودک مایوس شوید بلکه سعی کنید زمان بیشتری نوزاد را در آغوش بگیرید و با او تماس پوستی برقرار کنید و او را نوازش کنید و او را به شیرخوردن ترغیب کنید.
اگر کارهایتان در بیرون از خانه سنگین و زمان بر است در زمان اعتصاب کودک مرخصی بگیرید و یا کار خود را کمتر کنید و در صورت شدت اعتصاب با پرستار کودک مشورت کنید.
انجام کارهایی مانند نظافت منزل را به شخص دیگری واگذار کنید و با کودک خود بیشتر وقت بگذرانید.
شیردهی در زمان اعتصاب نوزاد
اگردر نحوه شیردهی دچار مشکل هستید مجددا دوره شیردهی را از ابتدا مشاهده کنید و روش های اشتباه قبل را تکرار نکنید. در محل آرام و ساکت شیردهی را انجام دهید.
از روش های موثر شیردهی در زمان اعتصاب نوزاد، شیردهی در زمان خواب است این یکی از راههای مناسب برای شکست اعتصاب شیر نوزاد است و بعد از شیردهی اورا نوازش کنید.
در زمان خواب مدتی در کنار او باشید و یا در کنار او بخوابید زیرا در این زمان با کمک بوی شیر، کودک را به شیرخوردن مجاب میکنید.
اگر کودک برای شیرنخوردن مسمم است او را به زور وادار به تغذیه نکنید و فقط سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و او را در آغوش و بر روی سینه خود بخوابانید.
در صورتی که علت بی قراری کودک تغییر دکوراسیون خانه یا اتاق است وضعیت اتاق را به حالت اول باز گردانید تا کودک به اعتصاب پایان دهد.
گاها اعتصاب کودک به مدت یک هفته نیز ادامه پیدا میکند که در این مدت مادر نباید کودک خود را تنها بگذارد و با کمی صبر و محبت این دوران را سپری کند.
برای پیشگیری از قطع شیرمادر در دوران اعتصاب نوزاد بهتر است مادر شیر خود را بدوشد و آنرا نگهداری کند.
کودک اگر نتوانست مدتی با شیشه شیر و یا سینه شیربخورد از فنجان مخصوص شیردهی، سرنگ، لیوان کودک یا دستگاه sns کمک بگیرید تا نوزاد مجدد به روال شیرخوردن عادی برگردد.
در نهایت اگر کودک با همه تلاش های شما باز هم تمایلی به مصرف شیر ندارد بدانید نوزادتان خودش داوطلبانه خود را از شیرگرفته و دیگر سعی بر شیردهی نکنید. در این صورت کودکتان به رشدیرسیده که دوره شیرخوارگی را زودتر از چرخه عادی پشت سر گذاشتهاست.
حواس پرتی نوزاد در هنگام شیرخوردن
در سن سه تا شش ماهگی، کودک در زمان مصرف شیر پس از هر چند دقیقه، سینه مادر را رها میکند و بعد از مدتی دوباره شیر میخورد. این مسئله امری طبیعی در کودک است و نشانه ای از تکامل کودک و توجه او به فضای اطرافش است. در این سن بینایی کودک تکاملیافته و اشیا داخل اتاق را به درستی میبیند و به افرادی که در کنارش هستند بیشتر توجه نشان میدهد و اتفاقات اطراف به قدری برایش قابل توجه است که شیرخوردن را قطع میکند
و به محیط اطرافش واکنش نشان میدهد. این فعالیت ها در محیط باعث میشود که نوزاد کمی شیر بخورد و چند دقیقه به تماشا بپردازد.
مادران آگاه معمولا این حواس پرتی کودک را با شیردهی او در فضایی آرام و تاریک کنترل میکنند. البته در این فضا نباید وسایلی برای جلب توجه کودک وجود داشتهباشد. حواس پرتی در شیرخوردن را با شیردهی در زمان خواب آلودگی و هنگام خواب کودک نیز میتوانید جبران کنید.
اگر کودکتان بی قراری و یا پیچ و تابمیخورد میتوانید در زمان شیردهی او را قنداق کنید. (قنداق برای نوزادان کمتر از 4 ماهگی مجاز است)
روش دیگر برای بهبود شیرخوردن کودک استفاده از لباس های شیردهی است که قابلیت کشیدهشدن روی صورت کودک را دارند و با این کار کودک نمیتواند به تماشای اتاق بپردازد.
معمولا حواس پرتی کودک گذرا است و با کمی حوصله و خلاقیت بهبود پیدا میکند، همچنین کودک به مرور یاد میگیرد که میتواند حین شیرخوردن بدون آنکه سر خود را بچرخاند محیط اطراف را تماشا کند.
دیدگاهتان را بنویسید