راهکارهای طلایی برای افزایش حرکت جنین
یکی از راه هایی که هر مادر می تواند با توجه به آن متوجه شود که جنین در رحم سالم است یا خیر، بررسی حرکت جنین است. جنینی که معمولا در فواصل زمانی مناسب در رحم به حرکت می پردازد، معمولا از سیستم بدنی سالمی برخوردار بوده و رشد مناسبی را به همراه داشته است. با تمامی این تفاسیر اما گاهی اوقات جنین برای مدت زمانی به خواب می رود که این موضوع می تواند برای مادران کمی دلهره آور باشد. از این رو ما در این مطلب قرار است راه کارهایی در حوزه مراقبت های بارداری به شما ارائه دهیم که با استفاده از آن جنین خود را وادار به حرکت کنید.
حرکات کودک در رحم مادر چگونه است؟
اگرچه کودک در هفته چهاردهم بارداری شروع به حرکت می کند، اما بین هفته 18 تا 20 است که این حرکات توسط مادر درک می شوند. البته شایان ذکر است که دیر یا زود متوجه شدن آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. با توجه به شدت حرکات، ابتدا فاصله زمانی آنها بیشتر می شود، اما با گذشت هفته ها، فعالیت کودک افزایش می یابد. از هفته 28 که وزن شما افزایش یافته و جثه قابل توجهی دارید، به دلیل بزرگ شدن جنین و فشرده شدن اعضای داخلی بدن، معمولا حرکات کمتری از او مشاهده خواهید کرد زیرا فضای مناسبی را برای انجام آنها ندارد.
چیکار کنیم جنین تکون بخوره؟
کاهش حرکات جنین می تواند باعث نگرانی شود؛ بنابراین بدون اینکه وسواس زیادی به خرج دهید، می توانید برخی از این ایده ها را برای فعال کردن جنین در صورتی که مدتی است حرکتی نداشته، امتحان کنید.
خوراکی شیرین مصرف کنید
یک آب میوه شیرین، یک شیرینی، یک دسر کاراملی و هرچیزی که درصد بالایی از قند در آن است را استفاده کنید. اگر از خوراکی استفاده کنید که گلوکز را تامین می کند، بعد از گذشت مدت زمانی متوجه حرکت جنین می شود. لازم است بگوییم که قند رابطه مستقیم با حرکت جنین دارد، اما تاثیر آنی ندارد؛ پس بعد از نوشیدن یک آب میوه شیرین یا یک شیرینی، آرام به پهلو دراز بکشید و کمی صبور باشید.
کمی استراحت کنید
ایستادن یا نشستن گاهی اوقات باعث دشواری در درک حرکات جنین می شود. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که با آرامش دراز بکشید تا کاملا راحت و آرام باشید. اگر می خواهید، می توانید پاهای خود را برای بهبود گردش خون بالا بیاورید و برای راحتی بیشتر، می توانید لباس های گشاد بپوشید. تا حد امکان سعی کنید از پوشیدن لباس هایی که به ناحیه شکم فشار وارد می کنند، جلوگیری کنید.
پخش موسیقی
شاید برایتان جالب باشد که موسیقی باعث می شود جنین حرکت کند! بله جنین به موسیقی پاسخ داده و با آن می رقصد. پس هدفون خود را با صدایی نه چندان زیاد نزدیک شکم یا روی آن قرار دهید تا جنین از موسیقی لذت برده و به حرکت بپردازد.
کمی به بخش های مختلف شکم ضربه بزنید
در راحت ترین حالت دراز بکشید. می توانید از موسیقی و روغن هایی که مخصوص ماساژ است نیز در این حالت استفاده کنید. آن را به شکم خود بمالید، به طوری که نوک انگشتان فشاری بسیار کم به شکم وارد کند. حتی می توانید از روغن هایی که باعث جلوگیری از ترک پوست می شود هم استفاده کنید. این گونه به جنین نشان می دهید که در حال اهمیت و توجه به وی هستید. پس از گذر زمانی مشاهده می کنید که جنین نیز به شما پاسخ متقابل را خواهد داد. البته والدشو به شما توصیه می کند که در رابطه با استفاده از روغن ها، از پزشک خود اطلاعات لازم را دریافت کنید.
میان وعده بخورید
زمانی که قند خون کاهش پیدا می کند، حرکات جنین نیز کمتر یا محو می شود. پس بهتر است در رژیم غذایی بارداری خود از میان وعده ها استفاده کنید تا قند موجود در آن باعث حرکت جنین شود.
از یک چراغ قوه استفاده کنید
جنین از هفته 22 به بعد می تواند به خوبی نور را از تاریکی تشخیص دهد. اگر در این بازه زمانی هستید، کافیست یک چراغ قوه را به سمت شکم خود بگیرید. این گونه اگر جنین شما در خواب باشد، بیدار شده و شروع به حرکت می کند.
سعیکنید کمی هیجان زدهشوید
آدرنالین نیز تا حد زیادی بر حرکات جنین تاثیر گذار است. سعی کنید فیلمی هیجان انگیز ببینید یا به بازی با تلفن همراه و دیگر کنسول ها بپردازید تا با ترشح آدرنالین، جنین نیز شروع به حرکت کند.
کلام آخر
در این مطلب سعی بر این داشتیم تا اطلاعاتی کامل در رابطه با مراقبت های بارداری و راهکارهایی که منجر به حرکت جنین می شوند را ارائه دهیم. در صورت بروز هرگونه سوال، می توانید آن را با کارشناسان مطرح والدشو در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید