تنبلی تخمدان یا پلی کیستیک
تنبلی تخمدان یک اختلال هورمونی شایع در بین زنان در سنین باروری می باشد. زنان مبتلا به تنبلی تخمدان ممکن است. دوره های قاعدگی نادر، طولانی مدت یا سطح هورمون مردانه (آندروژن) بیش از حد داشته باشند.
علائم پلی کیستیک
اغلب در زمان اولین قاعدگی سن نوجوانی ایجاد می شود.این علائم برای هر شخص متفاوت بوده با داشتن حداقل 2 مورد از علائم زیر به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
- قاعدگی نامنظم و طولانی
- افزایش هورمون های آندروژن (هورمون مردانه)
- افزایش موهای زائد
- آکنه های شدید پوستی
- دیابت نوع 2
- افزایش وزن
- خستگی و احساس افسردگی
- کاهش میل جنسی
- ناباروری
- درد شدید در ناحیه ی تخمدان
- افزایش فشار خون
علت های تنبلی تخمدان
عوامل زیر می تواند بر تنبلی تخمدان تاثیر بگذارد:
وراثت: تحقیقات نشان می دهد برخی از اختلالات ژنتیکی با تنبلی تخمدان همراه است.
شیمی درمانی و پرتودرمانی: در این روش درمانی می تواند به مواد ژنتیکی سلول ها آسیب بزنند.
سیستم ایمنی ضعیف بدن: ممکن است که سیستم ایمنی بدن پادتن هایی را علیه بافت تخمدان تولید کند، که به فولیکول های حاوی تخمک آسیب برساند. رخداد این عارضه نامشخص می باشد، اما قرار گرفتن در معرض ویروس ها بسیار محتمل براین اتفاق است.
عوارض تنبلی تخمدان
عوارض پلی کیستیک می تواند شامل موارد زیر باشد:
- ناباروری
- دیابت بارداری یا فشار خون بالا ناشی از بارداری
- سقط جنین یا زایمان زودرس
- سندرم متابولیک (مجموعه ای از شرایط از جمله فشار خون بالا، قند خون بالا و سطوح غیر طبیعی کلسترول یا تری گلیسیرید که به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.)
- دیابت نوع 2 یا پیش دیابت
- وقفه تنفسی در خواب
- افسردگی،اضطراب و اشتها زیاد
- خونریزی غیر طبیعی رحم
- سرطان رحم
- افزایش وزن با تنبلی تخمدان رابطه ی مستقیم دارد و می تواند عوارض این بیماری را تشدید دهد.
درمان
همانطور که علائم این بیماری برای هر فرد متفاوت است درمان نیز برای هر فرد متفاوت می باشد. برای ابتدای درمان بهتر است سبک زندگی خود را به برنامه ی زیر تغییر دهید. ورزش روزانه حداقل 150 دقیقه، رژیم غذایی گیاهی مانند ماهی و پرهیز از رژیم غذایی حاوی هورمون مانند: گوشت و مرغ در صورت اضافه وزن، وزن خود را به وزن مناسب کاهش دهید. با توجه به وضعیت بیماری شما درمان ها متفاوت است و پزشک درمان های دارویی که شامل دارو های تحریک کننده ی تخمک گذاری و ناباروری را تجویز می کند درمان های lul، لاپاراسکوپی و آی وی اف از درمان های این بیماری می باشد. والدشو توصیه می کند حتما در صورت داشتن علائم به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید