لارنژیت چیست؟
احتمالا همه ی ما یکبار در زندگی دچار التهاب حنجره شده ایم! زیرا این اتفاق بارها در سرماخوردگی ایجاد می شود. این اندام عضو لوله ای شکلی است که در قسمت جلوی گردن و در مقابل مهره های سوم، چهارم، پنجم و ششم گردنی قرار دارد.
همچنین حنجره یکی از قسمت های مهم لوله تنفسی است که از سمت بالا با حلق و از سمت پایین با نای مرتبط می باشد. تورم تارهای صوتی صدا را خفه می کند و صدای شما را خشن می کند، وقتی صحبت کنید، تنها چیزی که به گوش می رسد یک زمزمه یا جیرجیر است.
علل لارنژیت
شایع ترین علت لارنژیت حاد یک عفونت ویروسی مانند عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است. لارنژیت می تواند در اثر عوامل عفونی و غیر عفونی ایجاد شود اما عوامل غیر عفونی شامل:
- رفلاکس مواد معده به مری (گاهی اسید معد در اثر رفلاکس به گلو می رود و حنجره را دچار التهاب میکند.)
- آلرژی
- سرفههای بیش از حد، در اثر استعمال دخانیات ،مصرف الکل
التهاب ناشی از استفاده بیش از حد از تارهای صوتی (زیاد صحبت کردن زیاد، آواز خواندن، جیغ زدن، در کودکان ممکن است در اثر تکرار صدای حیوانات لارنژیت ایجاد شود.) استفاده طولانی مدت از کورتیکواستروئیدهای استنشاقی برای درمان آسم، سوختگیهای حرارتی یا شیمیایی ترومای حنجره، مخصوصاً پیامدهای ناشی از لوله گذاری نای
عوامل عفونی لارنژیت شامل:
لارنژیت ویروسی میتواند بهوسیله عواملی چون ویروس های سرماخوردگی، ویروس های پاراآنفولانزا، آدنو ویروسها، ویروس کرونا، باکتری ها ایجاد شود. لارنژیت باکتریایی میتواند بهوسیله این عوامل به وجود آمده باشد: استرپتوکوک پیوژنز، استرپتوکوک پنومونیه، باکتری دیفتری، باسیل آنفولانزا و باکتری سل عفونت هایی که بهوسیله باکتری رخ می دهند معمولاً ناشی از عفونت های ویروسی قبلی هستند.
گاهی لارنژیت های عفونی توسط قارچ هایی نظیر کاندیدا(برفک) کریپتو کوکوس به وجود می آید، لارنژیت ممکن است به سینه پهلو منجر شود.
همچنین برخی از سرطانها، می توانند احتمال ابتلا به لارنژیت را افزایش دهند.
خوشبختانه لارنژیت یک مشکل جدی نیست و با درمان مناسب، و به موقع در کمتر از 3 هفته از بین می رود. اما گاهی اوقات،لارنژیت طولانی تر شده و مزمن می شود. که نیاز به درمان های طولانی تر می باشد.
علائم
لارنژیت اغلب با بیماری دیگری مانند سرماخوردگی، آنفولانزا یا برونشیت مرتبط است. علائم در کودکان و بزرگسالان معمولاً مشابه است.
- گلو درد وخشکی، سوزش گلو
- احساس غلغلک در گلو
- تب خفیف
- گرفتگی صدا
- مشکل در صحبت کردن
- سرفه خشک
- تورم غدد لنفاوی در گلو، قفسه سینه، یا صورت
- بد صدایی یا بیصدایی
- بلع سخت و افزایش بزاق
- احساس تورم در حنجره
- نشانه های سرماخوردگی و آنفلوآنزا
- خلط خونی
- تنگی نفس، به ویژه در کودکان
راه های تشخیص
شایع ترین علامت گرفتگی و خش دار شدن صدا است، تغییر در صدا بسته به شدت عفونت و یا عامل محرک از گرفتگی خفیف صدا تا از دست رفتن کامل صدا متغیر است.اگر شما به گرفتگی مزمن صدا مبتلا باشید، به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
پزشک به صدای شما گوش داده و تارهای صوتی شما را آزمایش خواهد کرد. احتمال دارد پزشک شما را برای بررسی بیشتر و بهتر به یک متخصص گوش، حلق و بینی ارجاع دهد. ممکن است برای تشخیص بهتر از نمونه برداری و یا لارنگوسکوپی نیز استفاده شود.
در مقاله ی بعدی والدشو، شما را با نحوه ی درمان لارنژیت آشنا می کند.
دیدگاهتان را بنویسید