حرکات جنین در طول بارداری
نقطه عطف هیجان انگیز بارداری زمانی است که برای اولین بار حرکت کودک خود را احساس می کنید، این حرکات نشانه سلامت نوزاد شماست. هر نوزادی منحصر به فرد است، در هر هفته الگوی حرکتی جنین متفاوت است. برای آشنایی با الگوی حرکتی جنین در طول بارداری همراه والدشو باشد.
چه زمانی حرکت جنین را احساس می کنیم؟
در هفته 16 تا 24 بارداری حرکت نوزاد خود را احساس خواهید کرد. محل جفت شما بر این احساس تأثیر نمی گذارد. برای زنانی که حاملگی دوم یا چندم خود را دارند، حرکات نوزاد خود را از هفته ی 18 بارداری احساس می کنند. اگر تا هفته 24 حرکت نوزاد خود را احساس نکرده اید، باید با پزشک تماس بگیرید.
نوع حرکتی که احساس می کنید به کاری که کودک شما انجام می دهد و مرحله رشد و تکامل او بستگی دارد. هر نوزادی متفاوت است و برخی فعال تر از بقیه هستند.
اولین حرکتی که احساس می کنید ممکن است مانند بال زدن (پروانه در شکم)، چروکیدن، غلت خوردن یا غلت خوردن یا یک لگد کوچک باشد. همانطور که بارداری شما پیشرفت می کند، حرکات متمایزتر می شوند و شما راحت تر ضربات، حرکات و آرنج آنها را احساس خواهید کرد.
هر چند وقت یکبار باید حرکت نوزاد را احساس کنیم؟
تعداد حرکات جنین در طول بارداری مشخص نمی باشد. از زمان شروع اولین احساس حرکت نوزاد، معمولاً در هفته 24 تا 28 بارداری، الگوی حرکتی نوزاد خود را متوجه خواهید شد سپس باید به طور مداوم حرکات نوزاد خود را تا زمان تولد و حتی در حین زایمان احساس کنید.
نوزادان در ساعات مشخصی از روز بیشتر حرکت میکنند، ممکن است هنگام خواب فعال تر باشند و در حالی که شما بیدار هستید بخوابند. معمولاً جنین به مدت 20 تا 40 دقیقه (گاهی تا 90 دقیقه) می خوابد و وقتی خواب هستند حرکت نمی کنند.
آیا باید حرکت نوزاد را دنبال کنیم؟
همانطور که در ابتدای مقاله مطرح شد حرکت نوزاد منحصر به فرد است و تعداد مشخصی ندارد. بنابراین پیگیری متداوم این حرکات در طول روز توصیه نمی شود.
عوامل تاثیر گذار بر حرکت جنین
زمانی که فعال یا مشغول هستید ممکن است کمتر نوزاد شما حرکت کند، اگر جفت شما در جلوی رحم قرار دارد، ممکن است احساس حرکات نوزاد برای شما آسان نباشد. اگر پشت کودک شما در جلوی رحم شما خوابیده باشد، ممکن است حرکات کمتری نسبت به زمانی که پشت او در کنار کمر شما خوابیده باشد، احساس کنید. این عوامل سبب کندی و توقف حرکات جنین نمی شود در صورت توقف حرکت حتما با پزشک خود در میان بگذارید.
اگر نوزادم حرکت نکرد چه اقدامی انجام دهم؟
اگر تا هفته 24 بارداری هیچ حرکتی از کودک خود احساس نکردید، به پزشک یا متخصص مراجعه کنید. در هر مرحله از بارداری، اگر نگران حرکات نوزاد خود هستید، فوراً با پرستار متخصص یا پزشک خود تماس بگیرید. تا روز بعد منتظر نمانید. کند شدن حرکات ممکن است نشانه ای از ناخوشی جنین شما باشد.
پزشک با استفاده از دستگاه CTG ضربان قلب نوزاد را بررسی می کند. در برخی موارد، ممکن است سونوگرافی نیز انجام دهید. برای بارداری آسان تر میتوانید در پکیج مقدماتی مراقبت های بارداری و تغذیه ی بارداری شرکت نمایید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
وای من بعضی اوقات جای پسرم خسته میشم از بس تکون میخوره 🤣🤣🤣
صحبت کردن و گذاشتن موسیقی خیلی خوب جواب میده من امتحانش کردم