ترفندهای مراقبت از نوزاد در منزل
تصور کنید امروز شما دوران بارداری و زایمان را پشت سر گذاشته اید و اکنون آماده هستید که به همراه فرشته کوچکتان به منزل بروید و زندگی را با او شروع کنید.
ممکن است از تصور این لحظه کمی مضطرب شوید اما با استفاده از نکات آموزشی ما در مقالات و دوره های آموزشی مراقبت نوزاد والدشو میتوانید بر اضطراب و نا آگاهی خود غلبه کنید و به عنوان یک والد آگاه و آماده برای پذیرش نقش جدید والدگری خود آماده شوید.
این نکات حتی برای کم حوصله ترین و نا آگاه ترین والدین نیز کمک کننده است.
بعد از زایمان
در زمان بارداری والدین باید درباره تغذیه کودک و شیردهی آموزش کامل ببینند تا با ورود نوزاد بتوانند به اولین نیاز او به درستی پاسخ دهند. در امر آموزش پدر نیز باید مادر را همراهی کند تا در دوران نقاهت بعد از زایمان مادر را یاری کند.
علاوه بر شیردهی، آروغگرفتن و تعویض پوشک نیز باید به درستی انجام گیرد، والدین باید مطابق با این نکات آگاهی و تمرینات مربوطه را انجام دهند.
در شروع زندگی نوزاد اطرافیان نیز تمایل به کمک کردن دارند اما معمولا ممکن است باورهای اشتباهی داشته باشند که با باورهای مراقبتی شما مقایر است در این موارد سعی کنید با آرامش برخورد کرده و نمات مد نظر خود را بیان کنید.
اگر تمایلی به داشتن مهمان ندارید یا نگرانی های دیگری دارید، در مورد اعمال محدودیت برای مهمانان احساس گناه نکنید.
مراقبت از نوزاد با والدشو
اگر زمان زیادی را در اطراف نوزادان سپری نکرده اید، ظرافت آنها ممکن است قدری نگران کننده باشد.
قبل ازهر بار تماس با نوزاد دست های خود را بشویید. (یا از یک ضد عفونی کننده دست استفاده کنید) زیرا نوزادان هنوز سیستم ایمنی قویی ندارند، بنابراین در معرض خطر انواع عفونت ها هستند. همچنین مطمئن شوید مراقبان یا مهمانها نیز با دستانی تمیز به نوزاد شما دست میزندد و یا اورا در آغوش میگیرند.
هنگام آغوشگرفتن نوزاد از سر و گردن او حمایت کنید و هرگز سر نوزاد را چه در زمان بی قراری های او و یا در زمان بازی با او تکان ندهید زیرا تکان های شدید سر نوزاد میتواند باعث خونریزی مغزی و یا تکان مغزی و تشنج و مرگ در نوزاد و یا کودک شیر خوار شود.
برای بیدار کردن نوزاد خود از نوازش گونه ها و یا قلقلک پاهای او کمک بگیرید.
در صورت استفاده از کریر، کالسکه یا صندلی ماشین محکم آن را ببندید.
به دلیل ناتوانبودن نوزاد از بازی های خشن مانند تکاندادن بر روی زانو و پرت شدن در هوا اجتناب نمایید.
یکی از لذت بخش ترین بخش های مراقبت از نوزاد، آغوش گرفتن صحیح است.
آغوش باعث ارتباط عمیق عاطفی بین والد و فرزند میشود. همچنین به رشد فیزیکی و تکامل بهتر نوزاد کمک میکند.
آغوش و نوازش میتواند در گهواره نوزاد یا در حالت تماس پوست با پوست باشد.
از دیگر مراقبتهای لذت بخش نوزادان ماساژ آنها می باشد.
ماساژ نوزادان
به رشد وتکامل سریعتر و حس خوب در کودک و درمان یبوست ودردهای کولیکی ،و…کمک میکند
میتوانید از دوره ماساژ نوزادان در والدشو برای داشتن کودکی شاد استفاده کنید.
از دیگر مراقبت های نوزادان برای تحریک شنوایی ایجاد صداهای آوازی مانند صحبتکردن، غرغرکردن، آوازخواندن و غوغاکردن است که حتی کودک نیز بعد از مدتی آنرا یاد میگیرد و از انجام آن لذت میبرد به یاد داشته باشید صدا نباید بلند و فریاد مانند باشد. کودکان نیز مانند شما عاشق گوش دادن به موسیقی و لالایی هستند. جغجغه های کودک و موبایل های موزیکال همگی در آرامسازی و تحریک شنوایی کودک نقش مثبت دارند.
بعضی از نوزادان ممکن است به طور غیرمعمولی به لمس، نور یا صدا حساس باشند و به راحتی مات و مبهوت میشوند و گریه میکنند، گاهی ممکن است آنها کمتر از حد انتظار بخوابند یا وقتی کسی برای آنها صحبت می کند یا آواز می خواند، صورت خود را برگردانند. اگر کودک شما از این دسته است باید میزان صدا و نور را کم تا متوسط نگه دارید تا آرامش او را بر هم نزنید.
قنداق کردن صحیح
از دیگر مراقبت های مفید نوزاد قنداق کردن صحیح است قنداق کردن برای آرامسازی بعضی نوزادان که مبتلا به کولیک و یا بد خوابی هستند به خوبی کار می کند، این امر سبب می شود بازوهای کودک نزدیک بدن او نگه داشته شود و در عین حال امکان حرکت پاها را به خوبی فراهم می کند.
قنداق کردن به کودک حس امنیت و راحتی میدهد و کودک را در زمان خواب گرم نگه می دارد، همچنین قنداق کردن تا حدودی رفلکس مورو نوزاد را محدود میکند و خواب کودک را آرامتر میکند. نکات مهم عبارتند از:
- نباید فضای اتاق کودک بیش از حد گرم باشد زیرا گرمای زیاد باعث افزایش خطر سندرم مرگ ناگهانی میشود.
- برای قنداق کودک باید از روش های جدید کمک بگیرید و قنداق های قدیمی منسوخ شده اند.
- در حین انجام قنداق دور باسن را محکم نپیچید. باسن و زانوها باید کمی خمیده و بیرون از قنداق باشند.
بستن محکم پای کودک ممکن است خطر دررفتگی لگن کودک را ایجاد کند. - برای اطمینان از درست قنداق کردن کودک دستی را بین پتو و سینه کودک خود قرار دهید، اگر کودک به راحتی نفس میکشد قنداق مناسب بسته شده است.
- کودکان را بعد از 2 ماهگی نباید قنداق کرد زیرا در این دوران ممکن است بعضی نوزادان با قنداق غلت بزنند و خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد ایجاد شود.
نکات مهم برای پوشک نوزاد
یکی از کاربردی ترین مراقبت از نوزاد پوشک کردن او میباشد،
تقریبا دوسال متداوم این امر انجام خواهد شد در نتیجه باید این مراقبت به خوبی و صحیح صورت گیرد.
- قبل از پوشک کردن نوزاد، همه وسایل را در دسترس خود قرار دهید و از پوشک های مرغوب استفاده کنید.
- سایز مناسب فرزند خود را انتخاب کنید و پوشکی انتخاب کنید که بلند باشد و مدفوع از پشت آن خارج نشود،
- پوشک های با جذب بالا و سایزی ظریف انتخاب کنید
- پوشکهای ضخیم باعث ایجاد اختلال در حرکت پاهای کودک میشود.
- پوشک های کتان کیفیت بیشتری دارند و از سوختگی پای بچه پیشگیری میکنند.
- کش های پوشک نباید روی بدن بچه جای گذارد.
- پوشک کودک را بعد از هر با مدفوع کردن حتما تعویض کنید.
در پایان
مسئولیت والدین در نگهداری و مراقبت از نوزاد خود باید به گونه ای باشد کودک مورد آسیب قرار نگیرد. والدشو جهت این آگاهی پکیج های آموزشی بارداری را برای شما والدین آگاه تهیه کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید