چگونه شیشه شیر را از کودک بگیریم؟
شیشه شیر برای بازه خاصی از دوران تغذیهای نوزادان مورد استفاده قرار میگیرد، که محدود است. در نتیجه افراد به سراغ شیوههای مختلف برای گرفتن شیشه شیر از فرزندان خود میروند. همانطور که میدانید، بازه زمانیای که برای تغذیه شیر مادر یا شیشه شیر تعریف میشود، حداکثر 2 سال است.
بعد از دوسالگی، کودک نیاز مصرف غذاهای مختلف را پیدا میکند و دیگر احتیاجی به شیشهشیر نخواهدداشت؛ اما در این بین عادت و وابستگی ناشی از دو سال تغذیه شیر با شیشه، گرفتن شیشه شیر را یه کاری سخت تبدیل میکند. با توجه به همین مسئله، در ادامه چند راهکار برای جدا کردن کودک از شیشهشیر آوردهشده که میتوانند موثر واقع شوند.
انواع شیوههای موثر در گرفتن شیشه شیر از بچه
شیشهشیر به عنوان یک وسیله برای تغذیه و مراقبت از نوزاد، بعد از گذشت یک الی دو سال، باید از کودک گرفتهشود تا مشکلاتی چون چاقی و مشکلات مربوط به دندان را برای آنها به وجود نیاورد. از آنجایی که گرفتنشیشه شیر از کودک نیازمند روندی تدریجی است، حتما باید بازه زمانی خاصی را به این فرایند اختصاص دهید تا کودک بتواند با مسئله نبودن شیشهشیر کنار بیاید.
آموزش نوشیدن با لیوان
یکی از راه حلهایی که میتواند نقش موثری ایفا کند، آموزش استفاده از لیوان برای نوشیدنمایعات است. این شیوه بیشتر برای حذف شیشه شیر مطرح است تا شیر! در نتیجه سعی کنید تا با لیوانهای فانتزی، کودک را نسبت به آشامیدن با لیوان تشویق نمایید.
گشاد کردن سر شیشه شیر
سر شیشه شیر را به صورت تدریجی گشاد و گشادتر کنید. به طوری که ابتدا با یک سوراخ آن را بزرگ کنید و هر روز ذرهای فراتر بروید تا کودک متوجه تغییر نشود. اینکار باید در نهایت با پاره کردن کامل سر شیشهشیر همراهباشد تا کودک به این باور برسد که شیشهشیر خراب شده و باید دور انداختهشود.
توجه کنید که در روند گشاد کردن سر شیشهشیر، خیلی عجله نکنید. در این صورت کودک به راحتی متوجه موضوع میشود و شروع به بهانه گیری میکند.
کاهش دفعات شیردهی به کودک
در شیوه کاهش دفعات شیردهی، منظور از دفعات، تعداد وعدههای شیر است که در روز به کودک خود میدهید. برای این منظور، اگر هدف شما گرفتن شیشهشیر از کودک باشد، چند روز یکبار، تعداد وعدهها را کاهش دهید.
برای مثال اگر روزی 5 وعده شیردهی میکنید، میتوانید این میزان را برای چند روز به چهار وعده شیر تبدیل کنید و سپس دوباره چند روز را به سه وعده اختصاص دهید. تا به این صورت کودک از شیر و شیشهشیر گرفتهشود.
البته باید در طول این مدت، برای مراقبت از نوزاد و کودک خود، غذاهای دیگری را وارد برنامه تغذیهای او کنید تا مواد مختلف مورد نیاز کودک شما، تعمین شود.
کاهش حجم شیر داخل شیشه
کاهش حجم شیر داخل شیشه، فرایندی مشابه با روش قبلی است، با این تفاوت که تعداد وعدهها ثابت خواهد بود اما میزان شیری که در هر وعده برای کودک خود درست میکردید، کاهش مییابد. در این صورت نیز باید به مسئله تغذیهای کودک در روند رشد و مراقبت از نوزاد توجه کنید تا سلامت بدنی او تهدید نشود.
افزودن آب به شیر داخل شیشه
برای اینکه کودک از شیر خشک گرفتهشود، میتوانید به صورت تدریجی و متداوم به محتویات شیشهشیر، آب اضافه کنید و در هر بار خوردن آن را رقیقتر از دفعه قبل کنید. تا جایی که در نهایت داخل شیشه شیر پر از آب باشد.
در این صورت کودک میتواند متوجه بیرنگ بودن مایع داخل شیشهشیر شود و به ماهیت آب پی ببرد. در نتیجه لیوان را جایگزین خواهد کرد.
لازم به ذکر است که توجه به تغذیه کودک در این راهکار هم مانند راهکارهای قبلی مطرح است. بنابراین حتما از برنامه غذایی سالم مناسبی کمک بگیرید تا در روند رشد کودک اختلالی به وجود نیاید.
جهت مشاوره ی رایگان میتوانید از طریق واتساپ مجموعه یا اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مساله اینکه کودک از شیشه صرفا برای سیر کردن خودش استفاده نمیکنه بیشتر جایگزینی برای پستونکش پیدا کرده و از مک زدنش لذت میبره و حاضر نیست چیزی رو به راحتی با شیشه ش عوض کنه