بثورات نوزاد؛ بیماری شایع و تحریک کننده برای پوست نوزاد
کودکان تا پیش از سنین دوسالگی نیاز به استفاده از پوشک دارند. استفاده از پوشک میتواند برای کودکان مشکلاتی را به همراه داشته باشد. از همین رو دقت در عوض کردن به موقع پوشک نوزاد یکی از مهمترین موضوعات برای سلامتی او است. با این حال، با هر میزان توجه و دقت به سلامتی نوزاد، باز ممکن است کودک به مشکلات پوستی مبتلا شود.
یکی از شایعترین انواع بیماری پوستی برای کودکان، بثورات نوزاد است. بثورات نوزاد در بسیاری از کودکان در زیر سنین دوسالگی دیدهمیشود و موضوعی رایج است. از همین رو آشنایی با آن برای افزایش میزان سلامتی در کودکان و مراقبت از نوزاد میتواند اهمیت بسیاری را داشته باشد.
عوامل موثر بر روی افزایش احتمال ابتلا به بثورات نوزاد
زمانی که قرار است تا نسبت به یک بیماری آگاه شویم، در یکی از اولین قدمها لازم است تا با عواملی افزایش دهنده ابتلا به این بیماری آشنا شویم. در بثورات نوزاد نیز مانند هر مشکل پوستی نظیر اگزما و بیماری دیگری، عواملی وجود دارند که احتمال ابتلا را افزایش میدهند. اصلیترین عامل بروز بثورات نوزاد میتواند کثیف ماندن پوشکنوزاد برای مدت زمان طولانی باشد. حساسیت پوستنوزاد میتواند موجب بروز بثورات پوستی شده و مشکلات بعدی را برای او به وجود آورد.
البته در کنار این عامل، عوامل دیگری مانند مصرف آنتی بیوتیک، شروع استفاده از غذای جامد برای کودکان، استفاده از پوشک نامناسب و تحریک کننده پوست نوزاد برخی از اصلیترین دلایل ابتلا به بثورات نوزاد است.
علائم نشان دهنده در ابتلا به بثورات پوستی برای نوزاد
اصلیترین علامت نشان دهنده ابتلاب به بثوراتپوستی، قرمز شدن و تحریک پوست نوزاد است. زمانی که پوست نوزاد شما قرمز شده و این التهاب ادامه مییابد، ممکن است کودک مبتلا به بثورات پوستی باشد. در ابتلا به بثورات نوزاد، بوی ادرار و مدفوع نوزاد بسیار شدید شده و علائم حساسیت نیز چیزی بیشتر از 48 ساعت به طول میانجامد.
در صورت مشاهده این دو علامت در نوزاد خود، لازم است تا برای مراقبت از نوزاد به پزشک مراجعه کنید. به این ترتیب میتوانید پیش از حاد شدن مشکل نوزاد آن را برطرف کرده و سلامتی را به نوزاد خود برگردانید. توجه داشته باشید که ابتلا به بثورات نوزاد امری کاملا طبیعی است که بیشتر نوزادان حداقل یکبار آن را تجربه کردهاند. از همین رو تنها با رعایت نکات پزشک، مراقبت ازنوزاد خود را سادهتر کرده و نگرانی خاصی را از بابت سلامتی کودک خود نداشته باشید.
راهکارهای مراقبت ازنوزاد مبتلا به بثورات پوستی
علاوه بر مراجعه به پزشک و استفاده از راهکارهای بیان شده پزشک برای مراقبت ازنوزاد مبتلا به بثوراتنوزاد، راهکارهای خانگی دیگری نیز برای این مراقبت وجود دارند. برخی از این راهکارها عبارت است از:
- تعویض پوشک در فواصل زمانی کوتاه
- عدم استفاده از پودر تالک برای نوزادان
- بستندرست پوشک به نوزاد به صورت نسبتا آزاد
- عدم استفاده از دستمال مرطوب و الکل و مواد دارای عطر
آخرین نکات درباره بثورات نوزاد
نوزادان در سنین پایین و پیش از دوسالگی، در معرض ابتلا به بیماریهای بسیاری هستند. ابتلا به بیماریهای مختلف میتواند کودک را ضعیفتر و نگرانی را برای مادر و پدر به وجود آورد. از همین رو لازم است تا والدین به صورت دقیق با انواع شایعترین بیماریهای نوزادان آشنا باشند تا بتوانند سلامتی بیشتری را برای کودک خود به ارمغان آورند.
بثورات نوزاد به عنوان یکی از بیماریهای کودکان زیر دو سال، بسیار رایج و شایع است. این بیماری پوستی به دلایل مخلتفی ممکن است رخ دهند که در این مقاله به صورت مفصل درباره آن گفتوگو کردیم. تیم حرفه ای والدشو، با هدف افزایش آگاهی در زمینه ی مراقبت های نوزادان در برابر انواع بیماری پوستی و بثورات نوزاد به خوبی انجامداده و در نهایت نیز سلامتی بیشتری را به ارمغان آورد.
دیدگاهتان را بنویسید