حمام کردن نوزادان
حضور یک نوزاد تازه متولدشده در هر منزلی نیاز به آمادگی و آگاهی والدین را به همراه دارد. باید گفت مراقبت از نوزاد در منزل یکی از مشکل ترین مراقبتهای خانگی می باشد.
زیرا گاها اطرافیان تمایل به اعمال نظر در مراقبت از کودک دارند و ممکناست اصول آنها چندان درست نباشد و باعث آسیب به نوزاد شود.
با استفاده از نکات آموزشی ما در مقالات آموزشی و دوره های آموزشی مراقبت نوزاد والدشو میتوانید بر ناآگاهی خود غلبه کنید و با آگاهی از کودک تازه وارد خود مراقبت کنید.
علاوه بر آموزش شیردهی، قنداقکردن و پوشککردن نوزاد شما باید درباره حمام کردن کودک اطلاعات کسب کنید.
مراقبت حمام کردن نوزادان
از زمان ترخیص نوزاد از بیمارستان نوزاد آمادگی حمام کردن را با بندناف نیز دارد و خلاف نظر قدیمیها مشکلی برای بندناف کودک ایجاد نمیشود. در سال اول تولد کودک، حمام کردن دو یا سه بار در هفته برای کودک باعث سلامتی و نشاط او می شود. و حمام روزانه برای کودک توصیه نمیشود زیرا میتواند باعث خشکی پوست شود.
والدشو توصیه میکند قبل از حمام کردن نوزاد تمامی وسایل ضروری را برای او فراهم کنید و دمای اتاق را نیز به میزان ۲۴-۲۶درجه گرم کنید.
حتما از سطوح ایمن و صاف مانند میز تعویض لباس، پیشخوان و یا کف اتاق برای لباس پوشیدن نوزاد استفاده کنید.
از شوینده های مخصوص کودکان استفادهکنید و برای شستن سر و بدن کودک در روزهای اول میتوانید تنها از یک نوع شامپو استفادهکنید. بدن کودک را با لیف های پارچه ای لطیف یا اسفنج نرم شستشو دهید.
بدن نوزاد را به آرامی بشویید و به چینهای زیر بازو، پشت گوش، دور گردن و ناحیه تناسلی توجه کنید. هنگامی که آن نواحی را شستید، نوزاد را کامل خشک کرده و سپس پوشک کنید و به کودک خود لباس بپوشانید. زمان حمام کردن نوزاد نباید بیشتر از ده دقیقه باشد و در حمام بخار ایجاد نکنید.
در طول حمام، به طور مرتب آب را به آرامی روی بدن کودک خود بریزید تا سرد نشود.
زمان حمام کردن نوزاد، هرگز آنرا تنها نگذارید، اگر نیاز به خروج از حمام دارید کودک را در حوله بپیچید و با خود ببرید.
مراقبت از ناحیه ختنه
عمل ختنه معمولا اگر در دوران نوزادی انجام گیرد با درد و خونریزی کمتر همراه است و حتی نوزاد متوجه عمل نمیشود. ختنه در دوران نوزادی معمولا با روش حلقه و در موارد کمتر با روش بخیه انجام میگیرد.
معمولا ختنه بعد از یک یا دو هفته بهبود مییابد بلافاصله پس از ختنه،
نوک آلت تناسلی کودک با گاز وازلینه پوشانده میشود تا زخم به پوشک نچسبد.
بعد از تعویض پوشک، نوک آلت را به آرامی با پنبه آغشته به آب ولرم پاک کنید در مواردی که آلت به مدفوع آغشته شده است و کودک نیاز به شستن ناحیه تناسلی دارد، از آب ولرم برای شستن ناحیه استفاده کنید و میتوانید بعد از افتادن پانسمان ناحیه ختنه را خشک کنید و از گاز وازلین یا پمادی که پزشک تجویز کرده است برای ناحیه عمل استفاده کنید.
قرمزی یا تحریک آلت تناسلی باید در عرض چند روز بهبود یابد، اگر قرمزی یا تورم ناحیه ختنه افزایش یابد یا دچار تاول های چرکی شود، احتمال عفونت وجود دارد و باید فورا با پزشک کودک خود تماس بگیرید.
مراقبت از بندناف نوزاد
بندناف در روزهای اول ظاهری نرم و تازه دارد و مهم است که خونریزی نداشته باشد. معمولا دو گیره به بند ناف وصل میشود و گیره ها تا زمان خشک شدن کامل بند ناف نباید باز شوند، توصیه میشود به بندناف ماده ای استعمال نشود و بهتر است بندناف را به حال خود رها کنید تا خشک شود.
در زمان حمام کردن نوزاد ناحیه بندناف نباید در آب غوطه ور شود تا زمانی که بندناف خشک و جدا شود اما تماس آب در حمام کردن معمول مشکلی ایجاد نمیکند. طبیعیاست که بندناف از زرد به قهوه ای یا سیاه تغییر رنگ دهد، در صورتی که ناحیه ناف قرمز به نظر می رسد یا بوی بد یا ترشحی دارد با پزشک خود تماس بگیرید. به خاطر داشته باشید در دوران نوزادی ممکن است پایه ناف نوزاد حالت بیرون زدگی داشته باشد که در صورتی که بعد از معاینه اولیه پزشک مشکل تلقی نشود جای نگرانی نیست و بعد از رشد کودک بهبود مییابد.
دیدگاهتان را بنویسید