درمان رفلاکس نوزاد
همانطور که در مقاله ی قبلی با رفلاکس نوزاد آشنا شدید در این مقاله شما را با روش های درمان آن آگاه می کنیم
درمان رفلاکس نوزاد، به شدت و عوارض حاصله از قبیل نارسایی رشد، التهاب مری و وجود مشکلات تنفسی بستگی دارد.
پرهیز مادر از غذاهای تشدید کننده مانند: قهوه، مرکبات، گوجه فرنگی، الکل، نعناع و غذاهای تند یا سرخ شده می تواند علائم ریفلاکس خفیف معده به مری را بهبود بخشد.
استفاده از شیرخشک ببلاک ای آر میلوپا برای کودکانی که شیرخشک مصرف می کنند نیز توصیه میشود.
تغییر سبک زندگی کودکان: مثل کنترل وزن در صورت توصیه پزشک، حجم غذا را کاهش دهید اما تعداد دفعات آن را بیشتر استفاده کنید.
تغلیظ غذایی
تغلیظ غذایی که اثر قابل توجهی در کاهش دفعات رگورژیتاسیون با برگشت غذا دارد، اما از وقوع ریفلاکس اسید معده به مری نمیکاهد.
قرار گیری در وضعیت ایستاده بعد از شیردهی میتواند مفید باشد.
گرفتن آروغ کودک بعد از شیردهی و یا بین شیردهی بسیار مهم است همچنین استفاده از صندلی های رفلاکس کودک نیز در کاهش عوارض و علائم رفلاکس موثر است.
جهت تغلیظ غذا، افزودن یک قاشق چای خوری آرد برنج به هر دو پیمانه شیر خشک توصیه می شود. این روش ممکن است برای کودکانی مفید باشد که در اثر رفلاکس، زیر وزن طبیعی هستند.
نوزادان دچار ریفلاکس شدید و نارسایی رشد، تا هنگام جراحی ممکن است به تغذيه ی مداوم از طریق NGT نیازمند باشند.
درمان دارویی
دارو های مناسب درمان آنتاگونیست گیرنده های H2 مانند سایمتیدین، رانیتیدین، فاموتیدین و داروهای مهارکننده ی پمپ پروتون (کاهش دهنده ی اسید معده) مثل امپرازول و لانزوپرازول، پنتاپرازول با دستور پزشک مصرف شود.
در مواردی که کودک مبتلا به عوارض شدید عفونت تنفسی برگشت پذیر، توقف تنفس، التهاب مری یا نارسایی رشد و عدم پاسخ دهی به درمان های طبی باشد عمل جراحی به صلاحدید پزشک متخصص کودک انجام می شود.
درمانهای خانگی کودک مبتلا به رفلاکس
برای شیردهی کودک را در وضعیت عمودی و یا نشسته قرار دهید به گونه ای که سر آن بالاتر باشد.
شیردهی را کوتاه و در دفعات متداوم انجام دهید. والدشو توصیه می کند وضعیت کودک خوابیده به پشت باشد.
کودک خود را به پهلو نخوابانید و از بالش های نرم استفاده نکنید.
به هیچ وجه از آرد ذرت برای تغلیظ شیر استفاده نکنید و با پزشک خود در این مورد مشورت کنید، همچنین ممکن است نیاز باشد سوراخ سر پستانک جهت تسهیل مکیدن بزرگ تر شود که باید مراقب به خطر خفگی کودک باشید.
مادرانی که به کودکان خود شیر می دهند باید از غذاهای تند، کافئین، شکلات، دود سیگار و الکل در هنگام شیردهی و شروع غذای کمکی، خودداری کنید.
نکته ی پایانی
داروهای کاهش اسید معده به منظور تاثیر بیشتر باید نیم ساعت قبل از صرف صبحانه مصرف شوند تا حداکثر غلظت پلاسمایی در هنگام صرف غذا ایجاد شود.
اگر دارو به صورت دو بار در روز تجویز شود، بهترین زمان برای مصرف دوز دوم، نیم ساعت قبل از شام نوزاد است. والدین باید با آگاهی و دستورالعمل پزشک اقدام کنند.
جهت آگاهی از مراقبت های نوزادان می توانید دوره ی آموزشی مراقبت از نوزاد و یا مشاوره ی رایگان با پرستار کودک دریافت نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید