سونوگرافی سه بعدی در بارداری
اکثر والدین حداقل یکبار سونوگرافی های لازم در دوران بارداری را برای مراقبت های دوران بارداری انجام می دهند. این سونوگرافی ها اغلب دو بعدی هستند، به این معنی که تصویر تصویری از جنین ارائه می دهند. سونوگرافی در یک محیط پزشکی ابزاری مطمئن و موثر برای ارزیابی جنین و تشخیص بیماری است.
متخصصان بهداشت به طور کلی توصیه می کنند که از سونوگرافی های سه بعدی (3 بعدی) و چهار بعدی (4 بعدی) که تصاویر ثابت و متحرکی از جنین شما در رحم ایجاد می کنند خودداری کنید، زیرا هیچ مزیت پزشکی و اثرات طولانی مدت این موارد وجود ندارد.
سونوگرافی دو بعدی
همه سونوگرافی ها از امواج صوتی برای ایجاد تصویر استفاده می کنند.
در این سونوگرافی تصاویری در 2 بعد از جنین در حال رشد تهیه می شود. سونوگرافی دوبعدی خطوط کلی و تصاویر مسطح تولید می کند که می توان از آنها برای دیدن بدن و اندام های داخلی کودک استفاده کرد.
سونوگرافی به طور معمول حداقل یکبار در بارداری انجام می شود، که بیشتر در سه ماهه دوم بین هفته های 18 تا 22 انجام می شود. برای بررسی چگونگی رشد جنین شما استفاده می شود.
سونوگرافی سه بعدی در بارداری
در سال های اخیر، سونوگرافی سهبعدی رایج شده است. و توسط پزشک متخصص توصیه می شود.
سونوگرافی دو بعدی بیشتر برای تشخیص و بررسی اندام های داخلی جنین در حال رشد انجام میشود، اما 3 بعدی در تشخیص ناهنجاری های صورت یا اسکلتی مفید باشد.
سونوگرافیهای سه بعدی با کنار هم قرار دادن چندین تصویر دو بعدی که در زوایای مختلف ایجاد می شوند، تصویر جدید تولید می کنند. و ممکن است بیمه ی شما هزینه ی آن را تقبل نکند.!
سونوگرافی 4 بعدی
سونوگرافی4 بعدی شبیه به سونوگرافی سه بعدی است، اما یک تصویر محرک مانند ویدئو تولید می کند. بنابراین در سونوگرافی چهاربعدی، کارهایی که کودک شما انجام میدهد را میتوانید ببینید.
دلایل انجام سونوگرافی در دوران بارداری
مادرانی که حاملگی های کم خطر و بدون عارضه دارند، معمولاً حداقل یک سونوگرافی انجام می دهند، در حالی که مادران مسن تر و آنهایی که دارای عوارض هستند، معمولاً سونوگرافی بیشتری انجام می دهند. دلایل زیادی وجود دارد که به طور کلی انجام سونوگرافی در دوران بارداری، بسته به سه ماهه، ضروری است، از جمله:
- تشخیص بارداری
- اطمینان از اینکه حاملگی خارج از رحم نیست و در رحم است.
- تشخیص تعداد نوزادان در رحم
- اطمینان از رشد جنین
- بررسی و اندازه گیری اندام های جنین مانند قلب
- بررسی سطح مایع آمنیوتیک
- رد برخی نقایص مادرزادی
- تعیین جنسیت نوزاد
چرا سونوگرافی سهبعدی و چهار بعدی در دوران بارداری انجام می شود؟
پزشکان از سونوگرافی دو بعدی در حاملگی های بدون عارضه برای بررسی جنین، ارزیابی مایع آمنیوتیک و بررسی نقایص مادرزادی و سایر دلایل استفاده می کنند.
سونوگرافی های سه بعدی و چهار بعدی فقط برای بررسی دقیق ناهنجاری های مشکوک جنین، مانند شکاف لب و مشکلات نخاعی، یا برای نظارت بر موارد خاص انجام می شود. به عبارت دیگر، سونوگرافی سهبعدی و سونوگرافی چهار بعدی معمولاً بخشی از معاینات روتین قبل از تولد نیستند.
آیا سونوگرافی سهبعدی و چهار بعدی در دوران بارداری بی خطر است؟
در حال حاضر هیچ خطر شناخته شده ای از سونوگرافی برای خانم های باردار وجود ندارد، اما باید با دقت و فقط برای اهداف پزشکی استفاده شود. طبق گفته سازمان غذا و داروی، هنگامی که سونوگرافی وارد بدن میشود، بافتها را کمی گرم میکند، که در برخی موارد میتواند حبابهای کوچکی از گاز در مایعات یا بافتهای بدن ایجاد کند و اثرات طولانیمدت آن ناشناخته است.
والدشو توصیه می کند سونوگرافی فقط توسط یک متخصص پزشکی واجد شرایط انجام شود که پزشک شما آن را به دلایل پزشکی ضروری تشخیص دهد.
استفاده از هر نوع سونوگرافی (دو بعدی، سهبعدی و چهاربعدی) به منظور ایجاد یادگاری جدا خودداری کنید.
این به این دلیل است که، علاوه بر اینکه به طور بالقوه سلامت کودک شما را به خطر می اندازد، تکنسین هایی که سونوگرافی های تجاری را انجام می دهند، ممکن است نتوانند به سوالات شما پاسخ دهند و احتمالاً تخصص لازم برای تشخیص هرگونه مشکل در رشد کودک شما را ندارند.
جهت دریافت سوالات خود میتوانید از طریق دایرکت پیج اینستاگرام والدشو و یا واتساپ مجموعه با ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید