سونوگرافی های لازم در بارداری
به منظور کنترل روند بارداری و رشد جنین همچنین غربالگری نقض های مادر زادی جنین بهتر است سنوگرافی ها به صورت مرتب انجام دهید. سونوگرافی به شما کمک می کند در صورت مشاهده ی نقض و بیماری درمان سریع تر انجام گیرد. سونوگرافی های لازم در بارداری به دو دسته ی تقسیم می شود: سونوگرافی های معمول و سونوگرافی های تخصصی
اولین سونوگرافی بارداری (6-8 هفته)
اولین سونوگرافی در بارداری (سونوگرافی نوزاد) ممکن است در هفته ششم تا هشتم بارداری انجام شود. اما همه مادران این اسکن را دریافت نمی کنند برخی از پزشکان آن را فقط برای برخی از شرایط بارداری پرخطر مانند خونریزی، درد شکم و سابقه نقایص مادرزادی یا سقط جنین انجام می دهند.
ممکن است از طریق ترانس واژینال انجام شود تا پزشکان تصویر واضح تری از کودک شما داشتهباشند. در این مورد، OB-GYN یک پروب ترانسدیوسر گره مانند باریک، که امواج صوتی با فرکانس بالا را از طریق رحم شما منتقل می کند، در واژن شما قرار می دهد.
امواج صوتی از جنین منعکس می شود و سیگنال هایی را به دستگاهی می فرستد که این انعکاس ها را به تصویری سیاه و سفید از کودک شما تبدیل می کند.
سونوگرافی اولیه: در هفته ی ششم بارداری این سنوگرافی انجام می شود پزشک شما ضربان قلب جنین، تاریخ زایمان، تعداد نوزادان را بررسی می کند در این سونوگرامی حاملگی های خارج از رحم نیز مورد بررسی قرار می گیرد.
هفته 12 و 13 بارداری
در این زمان می توانید برای تعیین جنسیت جنین سونوگرافی انجام دهید البته با توجه به نوع قرارگیری جنین جنسیت قابل تشخیص است.
سونوگرافی هفته ی 10-13 بارداری
کسانی که از اولین سونوگرافی صرف نظر می کنند می توانند در هفته های 10 تا 13 بارداری سونوگرافی اطمینان را انجام دهند. گزارشات این سونوگرافی مشابه ی اولین سونوگرافی بوده جنسیت، دست و پا، تعداد انگشتان، صورت، وضع لب ها، گوش، چشم، دیافراگم، ستون فقرات، کلیه ها، مثانه و معده پر از مایع و چهار حفره ای بودن قلب جنین بررسی می شود.
سونوگرافی 14-20 هفته
سونوگرافی NT بین هفته یازدهم تا چهاردهم بارداری انجام می شود که در این هنگام ابعاد جنین بین 45 تا 84 میلی متر می باشد. پشت گردن تمام جنین ها مایع شفافی وجود دارد، اما این مایع در جنین هایی که مبتلا به سندروم داون هستند، بیشتر می باشد. مهم ترین وظیفه سونوگرافی NT بررسی ابتلا جنین به مشکلات قلبی مادرزادی یا سندروم داون است.
سونوگرافی 18-20 هفته
معمولا بین هفته های 18 تا 20 در سه ماهه دوم بارداری انجام می شود، کامل ترین چکاپی است که کودک شما قبل از تولد انجام می دهد. در طول سونوگرافی آنومالی، پزشک ضربان قلب کودک و ناهنجاری هایی در مغز، قلب، کلیه ها و کبد او بررسی می کند.
همچنین تعداد انگشتان دست و پا، نقص های مادرزادی، جفت، بندناف و سطح مایع آمنیوتیک مورد بررسی قرار می گیرد.
اگر بارداری شما پرخطر باشد پزشک شما سونوگرافی سه ماهه سوم بارداری را تنظیم می کند. علائم بارداری پر خطر: فشار خون بالا، خونریزی، سطوح پایین مایع آمنیوتیک، انقباضات زودرس یا بسن بالای 35 سال می باشد.
سونوگرافی های تخصصی بارداری
سونوگرافی داپلر: در هر مرحله از بارداری اگر پزشک شما به جنین مشکوک شود آزمایشات تخصصی را جهت بررسی دقیقتر توصیه می کند. در این سونوگرافی جریان خون و فشار خون جنین مورد بررسی قرار می گیرد، این آزمایش تعیین می کند که آیا نوزاد شما خون کافی دریافت می کند یا خیر.
دیدگاهتان را بنویسید