عفونت کاندیدیاز چیست؟
عفونت کاندیدیاز واژينال یک عفونت قارچی است که به وسیله گونه های کاندیدیا ایجاد میشود در اکثر موارد عامل بیماری کاندیدیا آلبیکانس است.
اما ممکن است سایر گونه ها همچون کاندیدیا گلابراتانیز سبب این اختلال شوند.
کاندیدا آلبیکنس نوعی فلور میکروبی طبیعی در بدن است که در مجاری گوارشی دهان و واژن وجود دارد و معمولا فاقد نشانه است، اما با وجود بعضی شرایط این قارچ تکثیر و موجب بیماری میشود. کاندیدا شایعترین نوع عفونت های قارچی است. ترشحات کاندیدا سفید رنگ است و در زمان عفونت بیمار میزان زیادی ترشحات سفید رنگ را در لباس زیر خود میبیند. به راحتی میتواند باعث عفونت بخش تحتانی مجاری ادراری نیز شود.
علت های عفونت ادراری در زنان
بعضی از عوامل بروز عفونت ادراری در زنان، افزایش عفونتهای قارچی می باشد عبارت اند از:
- مصرف زیاد آنتی بیوتیک ها
- سونداژ بیمار
- دیابت
- سیستم ایمنی ضعیف
چه کسانی بیشتر به عفونت کاندیدیاز مبتلا میشوند؟
بعضی شرایط می توانند موجب کلونیزاسیون قارچ و بروز نشانه شوند. باید گفت یک نوع باکتری میزان کاندیدا در ناحیه تناسلی را کنترل میکند. اگر این باکتری کم شود رشد قارچ افزایش پیدا میکند و باعث بروز عفونت میشود.
البته افراد سالم هم ممکن است مبتلا شوند اما گروه های نامبرده بیشتر در معرض این عفونت قرار دارند.
1- بعضی بیماران که تحت آنتی بیوتیک درمانی قرار گرفته اند. این داروها باکتریها را کاهش می دهند، بنابراین مکانیسم های حفاظتی طبیعی را که معمولا در واژن وجود دارند، مختل می کنند.
2- بارداری:در طی حاملگی و تغییرات هورمونی ممکن است عفونت بالینی ایجاد شود.
3- اختلالات سیستمیک نظیر دیابت شیرین یا عفونت HIV (نقص سیستم ایمنی)
4- افرادی که کورتیکواستروئیدها یا کنتراسپتیوهای خوراکی را مصرف میکنند دچار عفونت میشوند.
5- افرادی که قرص های جلوگیری از بارداری استفاده میکنند یا در حال هورمون درمانی هستند.
علائم عفونت کاندیدیاز
علائم بالینی این بیماری شامل: ترشحات واژینال که سبب خارش و تحریک می شوند، ترشحات ممکن است آبکی، غلیظ و چسبناک باشند و رنگ آنها سفید یا به شکل ذرات پنیر باشد. ممکن است ساییدگی ناشی از خاراندن ناحیه سبب سوزش در هنگام دفع ادرار شود، سوزش هنگام رابطه جنسی، احساس خارش و درد دراطراف واژن ایجاد شود. نشانه ها معمولا بلافاصله قبل از قاعدگی تشدید می شود و در طی حاملگی کمتر به درمان جواب می دهد. مردان هم در صورتی که با فرد مبتلا به کاندیدا رابطه داشته باشند میتوانند دچار این عفونت شوند،آقایان معمولا بی علامت هستند اما گاها ممکن است دچار خارش و سوزش اطراف سر آلت تناسلی شوند. با شناسایی میکروسکوپیک اسپورها و مونیلیا بر روی لام شیشه ای که در نتیجه مخلوط کردن هیدروکسید پتاسیم با ترشحات واژن قابل مشاهده می شوند، می توان تشخیص را تأیید نمود. در کاندیدیاز PH واژن به ۴/۵ یا کمتر می رسد.
درمان عفونت قارچی کاندیدیاز
درمان ها عبارتند از : عوامل ضد قارچ مثل میکونازول، نیستاتین، کلوتریمازول و ترکونازول که به صورت کرم مصرف می شوند. این داروها در هنگام خواب با استفاده از اپلیکاتور در داخل واژن قرار داده میشوند و در صورت خارش ولو، قسمتی از آن روی ولو قرار داده میشود. دوره های درمان ممکن است یک شب، سه شب یا هفت شب باشد. در برخی موارد قرص خوراکی تجویز شود. گاهی عفونت قارچی عود می کند و در اثر ایمنی سلولی یا واکنش آلرژیک مزمن میشود. این موارد نیاز به مداخلات کامل ژنیکولوژی دارند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید در قسمت عفونت های زنان یا صفحه رسمی اینستگرام ما را دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید