مصرف روی در بارداری
9 ماه بارداری دوره ای است بسیار مهم؛ زیرا شما در حال پرورش انسانی هستید که قرار است در آینده نقش بسزایی در جامعه و زندگی شما داشته باشد. پس، مهم است که سلامتی او را در این دوره تضمین کنید. یکی از مواردی که به سالم رشد کردن جنین می پردازد، مصرف روی در تغذیه بارداری است. در این مطلب همراه والدشو باشید تا تاثیرات مثبت مصرف روی در بارداری بپردازیم.
روی چیست؟ از چه چیزی تشکیل شده است؟
روی یک عنصر کمیاب است که هم در رشد و هم در عملکرد بدن ما نقش مهمی دارد. این ماده به عنوان یک ماده معدنی قدرتمند معرفی می شود که فواید زیادی از جمله برای سلامت زنان باردار و جنین در حال رشد دارد.
ما میتوانیم روی را به طور طبیعی در برخی غذاها پیدا کنیم و همچنین می توان آن را به شکل مکمل های قرصی مانند زینک یا شربتی، به رژیم غذایی خود اضافه کنیم.
چرا روی در دوران بارداری بسیار مهم است؟
روی به طور گسترده ای برای حفظ یک سیستم ایمنی سالم، تحریک رشد و تکامل طبیعی بدن، کمک به بهبود سریع زخم و مهمتر از همه کمک به متابولیسم DNA ضروری است.
اما با توجه به نقش مهمی که روی در دوران بارداری دارد، فواید آن برای زن باردار و جنین متفاوت است. این فواید عبارت اند از:
- به حفظ یک سیستم ایمنی قوی کمک می کند.
- به تعادل هورمون ها کمک می کند، که برای تکامل مناسب جنین در دوران بارداری بسیار مهم است.
- به شکل گیری جفت کمک می کند.
- از عفونت های داخل رحمی خودداری کنید.
- هم تولید و هم عملکرد DNA را افزایش می دهد.
- رشد سلولی را تحریک می کند که برای رشد و تکامل جنین ضروری است.
- از پروتئین های مختلف سازنده سلول ها پشتیبانی ساختاری می کند.
نیاز به روی در دوران بارداری
مصرف روزانه روی در دوران بارداری تا حد زیادی به سن مادر بستگی دارد. اما، برای به دست آوردن یک ایده تقریبی در مورد مقادیر توصیه شده مصرف روزانه، می توانیم به بخش زیر نگاه کنیم:
- مادر باردار 18 ساله یا کمتر: 12 میلی گرم
- مادر باردار 19 ساله یا بیشتر: 11 میلی گرم
علاوه بر این، در دوران شیردهی نیز مصرف روزانه توصیه شده روی وجود دارد:
- مادر شیرده 18 سال یا کمتر: 13 میلی گرم
- مادر شیرده 19 سال یا بیشتر: 12 میلی گرم
منابع غذایی اصلی روی کدامند؟
حال که تاثیر روی بر سلامت جنین آشنا شدید، به سراغ معرفی منابع غذایی غنی از روی می رویم.
عدس
عدس منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی است و روی به عنوان یکی از آنها مشخص می شود. علاوه بر این، عدس همچنین سرشار از فیبر و پروتئین است، بنابراین بسیار توصیه می شود که آن را در رژیم غذایی روزانه خود در دوران بارداری بگنجانیم.
نخود
نخود به عنوان منبع خوبی از فیبر و پروتئین شناخته شده است، به همین دلیل است که برای گیاهخواران و وگان ها بسیار مناسب است. علاوه بر این، نخود یک مزیت اضافی دارند و آن این است که به بهبود هضم کمک می کنند، بنابراین می توانند برای کمک به زنان باردار در دور ماندن از سوزش سر دل و سایر مشکلات گوارشی که در این مرحله شایع هستند، انتخابی مناسب و علاوه بر آن، نیاز به روی آنها را تامین کند.
ماست
ماست یک محصول لبنی تخمیر شده بسیار غنی از روی است. در واقع، یک فنجان ماست حدود 1.4 میلی گرم از این ماده معدنی را تامین می کند. مصرف منظم آن به بهبود سلامت قلب و عروق و روده و بهبود ایمنی کمک می کند. البته، هر ماستی ارزشش را ندارد: انتخاب ماست طبیعی بدون قند افزوده بهترین انتخاب است.
دانه های کنجد
تخمین زده می شود که 100 گرم دانه کنجد حدود 7.8 میلی گرم روی را تامین می کند. کنجد همچنین منبع عالی فیتواسترول ها است، ترکیباتی که به کنترل کلسترول کمک می کنند. از طرفی دیگر، کنجد دارای سسامین است که در متعادل کردن هورمون ها کاربرد دارد.
بادام هندی
بادام هندی علاوه بر خوشمزه و لذیذ بودن، بسیار مغذی نیز هستند. در واقع، در تعداد انگشت شماری بادام هندی، حدود 1.6 میلی گرم روی، علاوه بر چربی ها و پروتئین های غیر اشباع، پیدا می کنیم.
دانه کدو تنبل
از آنجایی که روی برای باروری مردان ضروری است، برای مردانی که می خواهند بچه دار شوند، خوردن تخم کدو بسیار رایج است. علاوه بر آن، دانه های کدو تنبدل سرشار از چربی های امگا 3 و منیزیم است که برای زنان باردار بسیار ضروری می باشد.
در صورتی که زیبایی جنین برای شما اهمیت دارد بهتر هست مقاله ی آموزشی میوه های موثر بر زیبایی جنین رو مطالعه کنید.
مصرف زینک در بارداری
اگر در رژیم غذایی خود به اندازه ی کافی از روی استفاده نمیکنید و تهیه ی آنها برای شما دشوار است پیشنهاد میشود برای تامین روی لازم در بدن از مکمل های غذایی مانند مصرف زینک در بارداری بپردازید.
برای میزان مصرف زینک در بارداری بهتر است با پزشک تغذیه درمیان بگذارید تا براساس رژیم غذایی شما میزان مصرف مکمل را برایتان تجویز کند. در صورت افزایش مصرف زینک در بارداری، سبب استفراغ، حالت تهوع،بی اشتهایی، گرفتگی عضلات شکم و اسهال میشود.
سخن پایانی
در این مطلب سعی بر این داشتیم تا اطلاعات کاملی در رابطه با مصرف روی در بارداری را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. تغذیه بارداری در طول دوران بارداری بسیار مهم است، برای سلامت خود و جنین از مواد مغذی در رژیم غذایی بارداری خود بگنجانید.
دیدگاهتان را بنویسید