مصرف زردآلو در بارداری
نه ماه بارداری برای مادر و جنین دوران حساس و مهمی است و مادر باید به تغذیه بارداری توجه ویژه ای داشته باشد. رژیم غذایی در دوران بارداری باید سرشار از مواد مغذی حیاتی مانند آهن، اسید فولیک، پروتئین، کلسیم و ید باشد و زردآلو میوهای است که سرشار از این مواد مغذی است. در صورتی که نگران مصرف زردآلو در بارداری هستید و مقدار مصرف آن را نمی دانید با ما همراه باشید.
مصرف زردآلو در بارداری بی خطر است؟
بله،مصرف زردآلو در بارداری مانعی ندادرد بلکه به دلیل خواص آن مفید نیز است، زردآلو سرشار از ویتامین A و C، پتاسیم و آهن است. شستوشوی کامل میوه (در صورت مصرف به صورت خام)، برای خلاصشدن از شر آفت کش ها و مواد شیمیایی مضر ضروری است. همچنین هسته یا دانه میوه نباید مصرف شود زیرا حاوی ماده شیمیایی است که می تواند به سیانید تبدیل شود، که هم برای مادر و هم برای نوزاد خطرناک است.
مزایای مصرف زردآلو در دوران بارداری
مصرف زردآلو در بارداری فواید زیادی برای سلامتی دارد. که برخی از آنها به شرح زیر است:
- رفع یبوست: زردآلو منبع غنی فیبر است و بنابراین مصرف آن در دوران بارداری می تواند به غلبه بر یبوست کمک کند. همچنین به بهبود هضم در دوران بارداری کمک می کنند.
- درمان کم خونی: زردآلو سرشار از آهن و مس است. این مواد مغذی در افزایش هموگلوبین بسیار موثر هستند و در نتیجه به پیشگیری و درمان کم خونی در دوران بارداری کمک می کنند.
- حفظ سلامت چشم: زردآلو منبع خوبی از بتاکاروتن است. بتاکاروتن برای بهبود سلامت چشم مفید است. مصرف زردآلو در بارداری از سلامت چشم شما مراقبت می کند.
- کنترل قند خون: زردآلو در کنترل سطح قند خون موثر است. با کنترل سطح گلوکز خون، احتمال ابتلا به دیابت بارداری در دوران بارداری کاهش می یابد.
مناسب برای جنین
مصرف زردآلو در دوران بارداری برای جنین شما نیز مفید است. وجود اسید فولیک در زردآلو به پیشگیری از ناتوانی های مادرزادی مانند اسپینا بیفیدا (مهرهشکاف) در نوزادان تازه متولد شده کمک می کند. زردآلو سرشار از مواد مغذی ضروری است که برای رشد و نمو جنین مفید است.
- مناسب برای پوست: زردآلو می تواند برای پوست شما معجزه کند. اضافه کردن زردآلو به رژیم بارداری برای پوست شما مفید است و پوست شما را درخشان می کند.
- بهبود شیردهی: زردآلو نه تنها در دوران بارداری مفید است، بلکه در بهبود تولید شیر پس از بارداری، در مادران شیرده نیز موثر است.
مصرف زردآلو خشک در بارداری
زردآلو خشک نیز فواید بسیاری دارد. برخی از فواید مصرف زردآلو خشک در بارداری به شرح زیر است:
- زردآلو خشک دارای محتوای پتاسیم بالایی است که می تواند در درمان تورم بارداری موثر باشد.
- منبع خوبی از قند طبیعی، گلوکز و فروکتوز است. مصرف زردآلو خشک به جلوگیری از میل بارداری به شیرینی کمک می کند.
- زردآلو خشک را می توان در دوران بارداری برای مراقبت از مشکلات گوارشی مصرف کرد.
- زردآلو خشک سرشار از کلسیم است. مصرف آنها در دوران بارداری به رشد استخوان جنین کمک می کند.
- زردآلو خشک در مقابله با سوزش سر دل که در دوران بارداری تجربه می شود، موثر است.
عوارض مصرف زردآلو در بارداری
رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری ضروری است. اعتدال در مصرف رژیم غذایی بسیار مهم است. همین قانون برای زردآلو نیز صادق است. اگرچه زردآلو فواید سلامتی زیادی برای یک مادر باردار و کودکش دارد، اما خطرات یا عوارض جانبی نیز ممکن است پس از مصرف زردآلو ایجاد شود:
مصرف زردآلو نارس ممکن است باعث ناراحتی و مشکلات معده در خانم باردار شود، زردآلو ممکن است باعث واکنش های آلرژیک شود. زردآلو حاوی دی اکسید گوگرد است که ممکن است در زنانی که به سولفیت ها حساسیت دارند واکنش ایجاد کند. زنانی که به گوگرد حساسیت دارند باید در مصرف زردآلو مراقب باشند و نوک میوه زردآلو حاوی آمیگدالین است، یک ماده شیمیایی که ممکن است سیستم شما را ناراحت کند. توصیه می شود زردآلو را پس از برداشتن نوک آن مصرف کنید تا حداکثر فواید میوه را ببرید.
نحوه مصرف زردآلو در بارداری
در حالی که زردآلو را می توان به عنوان میوه تازه یا خشک مصرف کرد، راه های زیادی وجود دارد که می توانید این میوه خوشمزه را در رژیم غذایی خود قرار دهید. اگر از طرفداران اسموتی هستید، مقداری زردآلو و انجیر را خیس کنید و با شیر و تکه های یخ مخلوط کنید تا یک اسموتی سالم درست کنید – گرسنگی را از بین می برد. همچنین میتوانید زردآلو خرد شده را به کاسههای صبحانه مانند فرنی، جو، یا غلات اضافه کنید تا روز خود را با یک وعده غذایی مغذی آغاز کنید. فراموش نکنید که میوه را قبل از افزودن به غذای خود بشویید و دانه آن را جدا کنید.
چند نکته مهم
توصیه می شود که زردآلو را همراه با صبحانه یا به عنوان میان وعده صبح یا عصر مصرف کنید تا بهترین مزیت را داشته باشید.
بهتر است زردآلو را به صورت خشک یا رسیده مصرف کنید. زردآلو نارس می تواند باعث ناراحتی شدید و مشکلات معده در دوران بارداری شود.
توصیه می شود زردآلو را در حد اعتدال (2 تا 3 عدد در روز) مصرف کنید زیرا مصرف بیش از حد ممکن است در دوران بارداری مضر باشد.
قبل از افزودن زردآلو به رژیم غذایی خود با پزشک خود صحبت کنید تا بدانید که آیا به گوگرد حساسیت دارید یا خیر.
زردآلو فواید زیادی برای سلامتی دارد و خوردن این میوه در دوران بارداری بی خطر است. با این حال، باید احتیاط کرد و در مصرف زردآلو در دوران بارداری افراط نکرد. اگر بعد از مصرف زردآلو احساس ناراحتی یا علائم دیگری داشتید، توصیه می شود به دنبال کمک پزشکی باشید. به شما توصیه می شود قبل از اضافه کردن یا حذف مواد غذایی از رژیم بارداری خود با پزشک یا متخصص تغذیه در تماس باشید.
دیدگاهتان را بنویسید