واکسیناسیون در طول بارداری
واکسیناسیون در طول بارداری هیچ مشکلی برای شما و نوزادتان نخواهد داشت. بهتر است تزریق این واکسن ها قبل از بارداری صورت گیرد اما در صورتی که به طول بارداری نیز انجام شود ممانعتی ایجاد نمی کند.
در ادامه والدشو لیست واکسن های بی خطر و پرخطر را برای شما فراهم کرده است.
برخی از واکسن ها مانند: واکسن آنفولانزای غیرفعال و واکسن سیاه سرفه در دوران بارداری برای محافظت از سلامت شما و کودکتان توصیه می شود. واکسنهای غیرفعال حاوی ویروس زنده نمی باشد بلکه از آن محافظت می کند.
برخی از واکسن ها مانند واکسن کزاز، در صورت لزوم در دوران بارداری کاملا بی خطر هستند.
بی خطر بودن واکسن ها بستگی به نوع آنها نیز دارد. به عنوان مثال، واکسن های MMR و تب زرد خطرات زیادی دارند، و قبل از تصمیمگیری در مورد تزریق واکسن، باید با پزشک خود در میان بگذارید.
واکسن های پرخطر در دوران بارداری
اگر یک واکسن از نوع زنده و فعال ویروس مانند MMR باشد توصیه میشود بعد از بارداری انجام شود. زیرا این واکسن ها پرخطر هستند و باعث عفونت جنین خواهند شد. اما هیچ مدرکی مبنی بر اینکه هر واکسن زنده و فعال ای باعث نقص مادرزادی شود وجود ندارد.
در بعضی مواقع خطر واکسینه نشدن مادرباردار بیشتر از خطر واکسن های فعال و زنده است، برهمین اساس با توجه به شرایط پزشک شما باید تمام موارد را بررسی و توضیحات لازم را برای شما بازگو کند.
واکسن های فعال و زنده عبارت اند از:
- واکسن سل
- واکسنMMR (سرخک، اوریون و سرخجه)
- فلج اطفال
- واکسن حصبه (تیفوئید)
- تب زرد
واکسن های ضروری در بارداری
یکی دیگر از عوارض دوران بارداری ضعیف شدن سیستم ایمنی مادران می باشد. این می تواند به این معنی باشد که شما کمتر قادر به مبارزه با عفونت هستید. با رشد کودک، ممکن است نتوانید عمیق نفس بکشید و خطر ابتلا به عفونت هایی مانند ذات الریه را افزایش دهید.
این تغییرات می تواند خطر ابتلا به آنفولانزا را افزایش دهد، احتمال ابتلا به عوارض آنفولانزا در خانم های باردار بیشتر از سایر خانم ها می باشد. داشتن واکسن آنفولانزا به این معنی است که احتمال ابتلا به آنفولانزا در شما کمتر خواهد شد.
واکسن سیاه سرفه در بارداری
سیاه سرفه یک عفونت بسیار جدی است و جنین در ماه های ابتدایی بیشتر در معرض خطر است. اکثر نوزادان مبتلا به سیاه سرفه در بیمارستان بستری می شوند.
هنگامی که واکسن سیاه سرفه را در بارداری انجام می دهید، بدن شما برای محافظت در برابر ویروس سیاه سرفه آنتی بادی تولید می کند. این آنتی بادی ها به کودک شما منتقل می شود حد الامکان واکسیناسیون خود را در 8 هفتگی انجام دهید تا جنین نیز از این ویروس محافظت شود.
واکسن کرونا
اگر باردار هستید، یا قصد باردار شدن را دارید برای محافظت از خود و کودکتان، اکیداً توصیه میشود که واکسن کووید-19 را بزنید.
خطر ابتلا به کرونا یا کووید 19 در طول بارداری بیشتر می باشد اگر در اواخر بارداری هستید ممکن است نوزاد شما نیز در معرض خطر قرار گیرد. تزریق واکسن در هر مرحله از بارداری، از چند هفته اول تا موعد مقرر، بی خطر است. لازم نیست واکسیناسیون را تا بعد از زایمان به تعویق بیندازید.
واکسن های کووید۱۹ حاوی ویروس زنده نیستند و نمیتوانند به شما یا نوزادتان کووید-۱۹ بدهند.
پیشگیری از کرونا و آنفولانزا در بارداری
واکسنمسافرتی در طول بارداری
هنگامی که باردار هستید، بهتر است از بازدید از کشورها یا مناطقی که واکسیناسیون مسافرتی در آنها ضروری است خودداری کنید. در صورت ضروری بودن به سفر در این کشورها بهتر است با پزشک یا پرستار بارداری مشورت نمایید.
ابتلا به مالاریا در طول بارداری
زنان باردار مستعد ابتلا به مالاریا هستند. این یک بیماری جدی است که اگر شدید باشد، هم برای مادر و هم برای نوزادش کشنده است. مالاریا عمدتاً در کشورهای آفریقا، آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی، آسیا و خاورمیانه قرار دارد.
بهتر است در صول 9ماه بارداری از سفر و پروازهای هوایی پرهیز نمایید زیرا ممکن است در معرض ویروس های متعدد قرار بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید