ورزش های مناسب در دوران بارداری
خیلی از خانم های باردار تصور می کنند چون باردار هستند دیگر نیاز به ورزش نخواهد داشت و سریعا فعالیتهایورزشی خود را قطع می کنند در این مقاله والدشو در مورد ورزش در دوران بارداری با شما صحبت می کنند.
بهتر است قبل از شروع فعالیت های ورزشی با متخصص خود در میان بگذارید تا وضعیت بارداریتان را بررسی نمایند. بعضی از بارداری های جزء بارداری های پرخطر محصوب می شوند و بهتر است ورزش و فعالیت های تحرکی زیادی انجام ندهند.
بعضی از علائم بارداری های پرخطر به شرح زیر می باشد:
- بیماری قلبی و ریوی
- انجام دادن بخیه دهانه ی رحم
- حاملگی های چند قلو که در معرض زایمان زودرس هستند
- مسمومیت بارداری
- فشار خون بالا
- کم خونی جدید
- سابقه ی سقط جنین یا زایمان زودرس به دلیل پارگی کیسه اب
مزایای ورزش در بارداری
داشتن یک برنامه ی ورزشی اصولی باعث تسکین درد،کاهش کمردرد،وزن گیری نرمال، کاهش کمردرد،کاهش یبوست، کاهش ابتلا به فشارخون و دیابت بارداری می شود.
ورزش های مناسب در بارداری
یوگا در بارداری
ورزش یوگا به دلیل کششی بودن تمرینات آن بسیار برای بارداری مناسب بوده و محدودیتی در تعداد حرکات نخواهید داشت، اما توصیه می شود از انجام حرکت های چرخش شکمی، طولانی مدت و صاف نگه داشتن کمر پرهیز نمایید.
ورزش یوگا در دوران بارداری به شما کمک می کند به صورت صحیح نفس بکشید همچنین باعث انعطاف پذیری عضلات و انرژی می شود.
شنا در بارداری
در صورت انتخاب ورزش شنا می توانید سه تا پنج بار در هفته به مدت نیم ساعت مجاز است. شنا در بارداری باعث بهبود درد مفاصل(کمردرد)، تقویت عضلات و آرام بخش می باشد.
پیاده روی در بارداری
پیاده روی در دوران بارداری یک ورزش مناسب و راحت می باشد کافیش شما کفش های راحت و ورزشی استفاده نمایید. باعث گردش جریان خون، تثویت عضلات ماهیچه ای، افزایش انرژی و کاهش افسردگی می شود، میتوانید سه روز در هفته به مدت نیم ساعت انجام دهید.
ورزشپیلاتس مخصوص دوره بارداری
در صورتی که قبل از بارداری فعالیت های ورزشی حرفه ای انجام می دادید میتوانید ورزشپیلاتس مخصوص دوران بارداری را انجام دهید. حتما از مربی خود با توجه به هفته ی بارداری تمرینات مخصوصی دریافت نمایید. این ورزش باعث تقویت عضلات شکم،کمر،لگن، کمک به کنترل افزایش وزن، افزایش تعادل و کاهش خستگی های بعد از زایمان می شود.
نکته ی پایانی
هیچ گاه ورزش را تا حد خستگی و تنگی نفس ادامه ندهید در صورت فشار آوردن بیش از حد و ایجاد علائم تنگی تنفس، سردرد، سرگیجه، انقباض رحم، کاهش حرکت جنین و خونریزی فوراً به پزشک خود مراجعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید