ویار روی هوش جنین تاثیر می گذارد؟
ویار، درواقع تمایل مادر برای خوردن غذاهایی متفاوت و گاها عجیب و یا رویگرداندن از برخی غذاهاست. اگر ویار مادر به سمت خوراکی های سالم باشد مشکلی ایجاد نمیشود اما اگر ویار به سمت مواد ناسالم باشد میتواند باعث تاثیر منفی بر روی هوش جنین شود که در این مقاله ما به تاثیر ویار بر هوش جنین میپردازیم:
ویار چیست؟
ویار بارداری که یکی از علائم عجیب این دوران است، ما آنرا به عنوان میل غذایی میشناسیم که گاها مادر تمایل بیش از حد برای مصرف یک ماده غذایی را نشان میدهد و یا از مصرف غذایی بیزار است. معمولا ویار در سه ماهه اول بارداری شروع میشود و در سه ماهه دوم بیشتر میشود و با افزایش سن بارداری علائم آن کمرنگ تر میشود. در برخی افراد ویار به قدری شدید است که تا ماه آخر بارداری نیز ادامه دارد.
ویار شامل چه نوع مواد غذایی میشود؟
ویار بارداری در هر شخصی با شخص دیگر متفاوت است بنابراین تعداد زیادی از مواد غذایی را شامل میشود. با این همه غذاهای پرکالری مثل ساندویچ، پیتزا، شیرینی ها و یا خوراکی های شور و بانمک، ترشیجات، بستنی، میوه ها، مواد پروتئینی جز بیشترین هوس های مادران باردار هستند.
علل ویار در بارداری چیست؟
علت اصلی ویار بارداری شناسایی نشده و به همین دلیل کارشناسان، فرضیات متفاوتی را در این باره بیان کردهاند که در ادامه به آن میپردازیم:
۱-تغییرات هورمونی: در بارداری مادران دچار تغییرات شدید هورمونها میشوند. این تغییرات سریع علت اصلی ویار مادران شناخته شدهاست، تغییرات هورمونی علتی بر تغییر حس بویایی نیز هستند که تجربه حسی شما از غذا را تغییرداده در نتیجه تعیین میکند که به چه غذایی علاقه مند شوید و یا از چه غذایی متنفر شوید.
۲-کمبود ویتامین ها و مواد غذایی: یکی از نظریات مهم در رابطه با علت ویار مادران این است که بدن نیازها و کمبودهای خود را نشان می دهد به طور مثال کسی که هوس دوغ دارد احتمالا بدن او کمبود کلسیم دارد.
۳- تغییرات بویایی: در بارداری معمولا قدرت حس بویایی افزایش پیدا میکند و به همین شکل موجب علاقه مندی شما به برخی غذاها میشود.
۴-حفظ ایمنی و سلامت جنین: نظریه دیگری که در رابطه با علت ویار مطرح شدهاست؛ این است که بدن با کمک این علامت از مواد غذایی که برای جنین و مادر سالم هستند، بهتر تمایل نشان میدهد و از مواد غذایی ناسالم دوری میکند.
۵- تلقین و تاثیرات فرهنگی: جالباست بدانید ویار زنان باردار بر حسب منطقه ای که مادر در آن زندگیکرده و بزرگ شدهاست تفاوت است، به طور مثال در کشور ما ایران ویار بیشتر مادران برای ترشیجات است و در کشورهای اروپایی و آمریکایی تمایل به شیرینی جات و شکلات دیدهمیشود.
تاثیر ویار روی هوش جنین
از آنجایی که علت اصلی ویار بارداری مشخص نشده و نظرات مختلفی در این بارده وجود دارد باورهای مختلفی چون ارتباط میان سلامت جنین و ویار به وجود آمدهاست. مردم بسیاری بر این باور هستند که اگر مادری ویار را تجربه میکند این نشانه ای از هوش بالای جنینش است. درنتیجه مادرانی که ویار ندارند از سلامت هوش جنین خود نگران میشوند. و این سوال برایشان مطرحاست که آیا واقعا تاثیر ویار بر هوش جنین از نظر علمی ثابت شده است؟!
برخی تحقیقات انجامشده در آزمون های مرتبط با ضریب هوشی، حافظه و مهارت های زبانی فرزندان تازه متولدشده از مادرانی که حالت تهوع را در دوران بارداری خود تجربه کرده اند، در مقایسه با نوزادانی که این علامت را در طی بارداری خود نداشتهاند مشخصشده که گروه اول نمره بیشتری کسب کردهاند و به نظر تیز هوش تر هستند اما در رابطه با ویار بارداری به جوابی نرسیده اند.
در ادامه باید گفت طبق تحقییات انجامشده در شرایطی که مادر دچار تهوع شدید شود خطر کم آبی و از دست دادن املاح و الکترولیت های مهم بدن او را تهدید میکند. کمبودهای تغذیه ای ایجادشده می تواند بر روی رشد مغز جنین تاثیر منفی بگذارد.
تاثیر ویارهای ناسالم بر هوش جنین
اگر مادر ویار خوراکی های چرب و ناسالم مثل شیرینی جات، خاک و یخ را داشتهباشد و از مصرف غذاهای سالم لذت نبرد میتواند سلامتی جنین و روند رشد مغز او را در معرض خطر قرار دهد.
با توجه به این بررسی ها میتوان گفت که ویار تاثیر مشخصی بر هوش جنین ندارد. در نتیجه اگر در طول بارداری ویار نداشتید، نباید نگران هوش جنین خود باشید، و اگر ویار را در طول بارداری تجربهکردید به آن دلخوش نکنید زیرا تاثیر ویار بر هوش جنین قطعا مثبت نیست درنتیجه بهتراست رژیم غذایی بارداری و تغذیه سالم داشتهباشید و سلامت خود و جنینتان را در هنگام مصرف خوراکی های مختلف در نظر بگیرید.
سخن پایانی
به یاد داشته باشید که هوش و رشد مغز جنین تنها تحت تاثیر یک علامت نیست و عواملی مثل ژنتیک، محیط، زمان تولد، سوابق بیماری ها، مراقبت های بارداری و رژیم غذایی تاثیر گذار هستند. در نتیجه ویار تاثیر چندان کلیدی بر هوش جنین شما ندارد.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی خوب بود