کیوی در بارداری
تغذیه ی باردای بسیار مهم و حساس می باشد، در این دوران مادر علاوه بر تامین مواد مغذی خود باید شرایط رشد و تکامل جنین خود را نیز محیا کند.
در ادامه والدشو شما را با فواید مصرف کیوی در بارداری آشنا می کند.
کیوی، مملو از ویتامین ها و مواد معدنی است. ویتامین C ،A ،E ،K، اسیدفولیک، پتاسیم، آهن، مس، منیزیم، فسفر و کولین را در بر دارد. در مقایسه با بسیاری از میوه های دیگر کیوی قند کم، چربی کم و حاوی مقدار مناسبی فیبر غذایی است.
مصرف کیوی در بارداری برای شما نه تنها بی خطر بلکه مفید نیز میباشد. اگر به لاتکس حساسیت دارید، ممکن است به کیوی نیز آلرژی داشته باشید. بنابراین مراقب علائم آلرژی باشید معمولاً به صورت بثورات پوستی یا تورم اطراف دهان ظاهر می شوند اما اگر در گذشته مشکلی با کیوی نداشتید، بی خطر است.
فواید مصرف کیوی در سه ماه اول بارداری
اسیدفولیک: با مصرف میانگین 17 میکروگرم اسیدفولیک نیاز بدن خود را در این دووران بارداری تامین می کنید.
با توجه به فواید اسید فولیک در بارداری بیماری های مادرزادی، آنسفالوسل و آنسفالی را پیشگیری میکند و برای رشد لوله های عصبی جنین بسیار موثر است. متخصصان تغذیه توصیه میکنند یک ماه قبل از بارداری از مکمل های اسیدفولیک استفاده نمایید.
ویتامین C: با مصرف کیوی ویتامین c تامین میگردد همچنین ویتامین C در دوران بارداری مفید است، زیرا به جذب آهن کمک می کند.
جذب آهن برای جلوگیری از کم خونی در دوران بارداری و بعد از آن مهم است و از بالا بودن سطح آهن در نوزاد خود اطمینان حاصل نمایید، زیرا آهن به شکل گیری انتقال دهنده های عصبی کمک می کند که برای عملکرد خوب مغز مهم هستند.
کلسیم: این فقط مربوط به استخوان و دندان نیست. کودک شما برای رشد عضلات و قلب خود به کلسیم کافی نیاز دارد. مقدار مصرف کلسیم در بارداری باید دقیق باشد، یک کیوی متوسط حاوی 23.5 میلی گرم منبع قابل اعتماد است، بنابراین آنها را در سالادهای خود برش دهید به خصوص اگر به لاکتوز حساسیت ندارید و به دنبال منابع غیر لبنی کلسیم هستید.
کیوی در سه ماهه دوم بارداری
فیبر غذایی: با داشتن 2.07 گرم منبع مطمئن فیبر در هر کیوی، این میوه میتواند به شما کمک کند حرکات رودهای را که تقریباً فراموش کردهاید حفظ کنید.
بارداری می تواند باعث ایجاد طیفی از مشکلات روده، از یبوست تا اسهال شود. این به این دلیل است که سطوح بالاتر هورمون ها هضم را کند می کند و ماهیچه های روده شما را آرام می کند.
ویتامین A و زینک در کیوی: با شروع سه ماهه دوم بارداری، نیاز شما به ویتامین A، روی، کلسیم، آهن، ید و اسیدهای چرب امگا 3 افزایش می یابد. با مصرف یک کیوی میتوانید تا حد متوسط این ویتامین ها را برآورده کنید. متوسط کیوی حاوی 2.76 میکروگرم منبع معتبر ویتامین A و 0.097 میلی گرم روی است.
تاثیر کیوی در سه ماهه سوم
قند در کیوی: در این سه ماهه ممکن است در مورد دیابت بارداری بشنوید. کیوی نسبت به بسیاری از میوههای دیگر از نظر شاخص قند پایینتر دارد و ۱۰۰ گرم کیوی فقط حدود ۱ قاشق چایخوری گلوکز دارد. این بدان معناست که این میوه باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شود. اما ممکن است به اندازه کافی شیرین باشد و میل شما برای چیزی شیرین را متوقف کند.
ویتامین K: به طور متوسط کیوی حاوی 27.8 میکروگرم منبع ویتامین K است. این ویتامین به بهبودی و لخته شدن خون شما کمک می کند. با نزدیک شدن به تاریخ زایمان، باید مطمئن شوید که بدن شما دارای سطوح کافی از این ویتامین است.
عوارض مصرف کیوی در دوران بارداری
گاهی، برخی از افراد ممکن است پس از خوردن کیوی یا به دلیل آلرژی به گرده یا لاتکس به کیوی دچار آلرژی شوند. علائم آن شامل:
- احساس خارش در دهان و گلو
- ایجاد کهیر یا سایر التهابات
- درد معده یا استفراغ
در صورت داشتن این علائم مصرف کیوی را در رژیم غذایی خود حذف نمایید و میوه ی دیگری جایگزین آن کنید. برای زایمان آسان تر و تکامل رشد جنین حتما با پزشک تغذیه در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید