گاز گرفتن نوزاد
با ورود کودک به سن 4 تا 7 ماهگی رویش دندان های او آغاز می شود در این زمان ممکن است کودک در حین شیرخوردن سینه ی مادر را گاز بگیرد و مادران در این لحظه معمولاً کودک خود را پس میزند و یا واکنش سریعی از خود نشان میدهد. کودک در این لحظه از شیرخوردن منصرف می شود و تغذیه ی خود را ناتمام رها می کند. در ادامه همراه ما باشید تا با راهکارهای کاربردی برای گاز گرفتن نوزاد در هنگام شیردهی مطلع شوید.
راهکارهای کاربردی برای گاز گرفتن نوزاد در هنگام شیردهی
1- در زمانی که کودک سینه مادر را گاز می گیرد بهتراست مادر انگشت خود را در بین دندانهای کودک و سینه به آرامی فشار دهد تا او سینه را رها کند. و با این کار کم کم کودک این رفتار را ترک میکند. و متوجهمی شود این رفتار اشتباه است.
2- زمانی که احساسمیکنید که کودک قصد گازگرفتن سینه را دارد، او را به طرف خودبکشید و صورت او را به سینه خود بچسبانید، کودک شما برای بهتر نفسکشیدن به طور خودکار سینه را رها میکند.
3- برای پیشگیری از اعتصاب شیر خوردن نوزاد در موارد گاز گرفتن کودک به او واکنش تند نشان ندهید، برای حل این مشکل به زمانهای گاز گرفتن او دقت کنید، مثلا اگر او در پایان شیرخوردن عادت به گاز گرفتن دارد سعیکنید قبل از پایان شیردهی سینه را از او بگیرید.
اما اگر کودک شما در شروع شیردهی عادت به گاز گرفتن دارد. توصیهمیشود قبل از شروع شیردهی با کمک یک وسیله ی مناسب مانع از گازگرفتن و تخلیه ی انرژی او شوید.
4- پس از پایان شیردهی با کمک یک وسیله مناسب مانع گاز گرفتن کودک خود شوید برای انتخاب وسیله میتوانید از: یک تکه موز یخ زده، سرشیشه لاستیکی سفت و سرد، پستانک سرد شده، دندان گیر سیلیکونی و حوله سرد استفاده کنید تا انرژی کودک با آن تخلیه شود.
شیردهی صحیح نوزادان
در دوره ی آموزشی شیردهی نحوه ی شیردهی و پوزیشن مناسب شیردهی آموزش دادهشدهاست، پوزیشن صحیح شیردهی به شما کمکمیکند کودک کمتر دچار خستگی شود، اگرچه آرامش و صبوری مادران در طول روز و هنگام شیردهی به نوزاد کمک میکند کمتر دچار بی قراری شود.
در زمان شیردهی علاوه بر نوک سینه قسمتی از هاله سینه نیز باید در دهان کودک قرارگیرد تا شیردهی صحیح و بدون ناراحتی انجام گیرد.
هنگاماعتصاب کودک شیردهی را در محیط آرام و روشن انجام دهید.
هنگامی که کودک بی قرار و قادر به گرفتنسینه نیست میتوانید با حرکت انگشت بر روی گونه او، نظر آن را به سمت سینه ی خود جلب کنید.
نتیجه گیری
حرکات و واکنشهای کودکان هرکدام بیانگر درخواست یا ممانعت از یک رفتار می باشد. والدین آگاه با مطالعه در زمینه ی مراقبت های نوزادان و آشنایی با این نشانه ها میتوانند به راحتی نیازهای کودک خود را پاسخ دهند و مانع از ایجاد بیماری یا یک رفتار ناهنجار در بزرگسالی کودک شوند.
دیدگاهتان را بنویسید