رانندگی خانم ها در دوران بارداری
رانندگی در دوران بارداری یکی از چالش های زنان باردار است که ممکن است با آن مواجه شوند. زنان باردار امروزه اگر ممنوعیت پزشکی از نظر مراقبت های بارداری برای آن ها وجود نداشته باشد، می توانند رانندگی هم انجام دهند. با این حال رانندگی این افراد شامل نکاتی خواهد شد که باید حتما آن را رعایت کنند. در این مقاله با ما همراه باشید تا یک راهنمای اصولی برای رانندگی در زمان بارداری را بیان کنیم.
موارد ممنوعیت رانندگی در بارداری
ابتدا قبل از آن که به نکات رانندگی در بارداری بپردازیم، بهتر است بررسی کنیم که کدام افراد نباید در هنگام بارداری به هیچ عنوان پشت فرمان بنشینند. اولین مورد مربوط به سرگیجه و تهوع است. اگر در زمان بارداری خود مخصوصا سه ماهه اول آن دچار حالت تهوع و سرگیجه هستید باید از رانندگی خودداری کنید.
زیرا در این صورت تمرکز کافی برای این کار را نخواهید داشت. هم چنین اگر امکات توقف برای خانم های باردار وجود نداشته باشد، باید از رانندگی و مسافرت با اتومبیل خودداری کنند. زیرا در این حالت امکان لخته شدن خون یا ترمبوز وریدی در ساق پا وجود دارد که ممکن است به سمت ریه ها حرکت کرده و بسیار خطرناک باشد. به همین خاطر زنان باردار در هنگام رانندگی هر یک ساعت باید پیادهشده و حرکات کششی انجام دهند.
اگر در سه ماهه آخر بارداری قرار دارید و اندازه شکم به آخرین حد خود رسیده و وزن نیز بالا رفتهاست معمولا رانندگی توصیه نمی شود. زیرا در این زمان هم کمر فشار بسیاری را در هنگام نشستن متحمل می شود و هم ممکن است سرعت عمل بالا برای رانندگی وجود نداشته باشد.
اگر زنان باردار در زمان نزدیک به زایمان خود قرار گرفتهباشند و تمامی علایم را داشته باشند هم به هیچ وجه نباید رانندگی کنند. ممکناست شما تنها باشید و قصد داشته باشید برای رسیدن به بیمارستان از ماشین شخصی استفادهکنید. در این حالت ممکن است انقباضات و پاره شدن کیسه آب باعث ایجاد خطر جدی شود. در ادامه به نکات رانندگی در دوران بارداری می پردازیم تا با آن ها بیشتر آشنا شویم.
چه نکاتی ایمنی را برای رانندگی در دوران بارداری باید در نظر گرفت؟
حال اگر هیچ کدام از موارد منع رانندگی در دوران بارداری وجود نداشته باشد، نیاز است تا تمامی زنان باردار نکاتی را در این زمینه رعایت کنند تا بهترین تجربه را از رانندگی در این دوران داشته باشند. این نکات را در زیر بیان می کنیم.
پوشیدن لباس راحت
اولین مورد از نکات مربوط به رانندگی در دوران بارداری پوشیدنلباس راحت است. لباس باید گشاد باشد تا پاها در آن به راحتی حرکت کند و روی شکم نیز تنگ نباشد.
تنظیم کردن فاصله و ارتفاع صندلی
یکی دیگر از نکات مهم در هنگام رانندگی زنان باردار فاصله و ارتفاع صندلی است که باید بر اساس اندازه شکم و آناتومی تنظیم شود تا کمترین فشار روی کمر باشد و از کمر درد در بارداری جلوگیری شود.
انتخاب مسیر مناسب
بهتر است قبل از شروع رانندگی در دوران بارداری مسیر خود را مشخص کنید. می توانید از نرم افزارهای مسیریاب مانند نشان و بلد استفاده کرده تا کوتاهترین راه را انتخاب کنید. در این صورت هم رانندگی برای شما آسان خواهد شد و هم سریع تر مسیر را طی خواهید کرد.
حرکات کششی را فراموش نکنید
همان طور که در بالا بیان کردیم زنان باردار باید در هنگام رانندگی حرکات کششی را هر یک ساعت یکبار انجام دهند. این کار باعث از بین رفتن خستگی بدن و به جریان افتادن خون است و از مراقبت های بارداری است که باید حتما انجام شود.
از یک بالشتک برای گودی کمر خود استفاده کنید
قوس کمر زنان باردار نسبت به افراد دیگر بیشتر است. از این رو امکان کمردرد در این دوران بیشتر است. به همین خاطر توصیه می شود در هنگام رانندگی در دوران بارداری یک بالشتک یا کوسن را پشت و در گودی کمر قرار دهید تا باعث درد بیشتر نشود.
قبل از رانندگی انرژی خود را تامین کنید
بهتر است در هنگام رانندگی در دوران بارداری مقداری میان وعده و مواد غذایی مغذی با خود به همراه داشته باشید تا در صورت افت قند و انرژی حتما از آن ها مصرف کنید و انرژی خود را بالا ببرید. اگر زمان رانندگی کوتاه است بهتر است مواد خوراکی قبل از رانندگی مصرف شود.
سخن پایانی
اگر موارد منع رانندگی در دوران بارداری برای شما وجود نداشتهباشد، می توانید رانندگی را به راحتی انجام دهید. با این حال باید نکاتی را رعایت کنید تا بتوانید به راحتی به مقصد برسید. البته بهترین حالت برای رانندگی زنان باردار این است که فردی آن ها را همراهی کند. اما با رعایت نکات به تنهایی هم می توان رانندگی را انجام داد.
دیدگاهتان را بنویسید