اهمیت تغذیه مادر در دوران بارداری
در دوران بارداری بدن زنان از لحاظ فیزیکی و هورمونی تغییرات زیادی می کند؛ بنابراین برای رشد جنین و رسیدن مواد لازم به آن باید مادر از منابع غذایی مفید تغذیه کند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در دوره تغذیه بارداری والدشو شرکت کنید و با تمام نکات کلیدی تغذیه در این دوران آشنا شوید.
رژیم غذایی مناسب برای تغذیه بارداری
داشتن تغذیه اصولی در دوران بارداری می تواند روی سلامت جنین و مادر تاثیر زیادی داشته باشد. زنان بارداری باید هر روز پنج گروه غذایی اصلی را به میزان نیاز و با رعایت تعادل و تنوع دریافت کنند که شامل موارد زیر است.
1. نان و غلات که شامل انواع نان، برنج، انواع ماکارونی و رشته ها، غلات صبحانه و فرآورده های آنها است.
2. سبزیجات مثل انواع سبزی های برگ دار، هویج، بادمجان، نخود سبز، انواع کدو، قارچ، خیار، گوجه فرنگی، پیاز، کرفس، ریواس.
3. مصرف انواع میوه ها، آب میوه طبیعی، کمپوت میوه ها و میوه های خشک
4. گنجاندن شیر و فراورده های آن در رژیم غذایی شامل شیر، ماست، پنیر، بستنی، دوغ و کشک
5. مواد پروتئینی مثل گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغز دانه ها که شامل انواع گوشت های قرمز و سفید، مغز دانه های گردو، بادام، فندق و انواع حبوبات مثل نخود، لوبیا، عدس، لپه است.
نکته: گروه متفرقه مواد غذایی که باید به میزان کم استفاده شود شامل انواع چربی ها و شیرینی ها است. همچنین در دوران بارداری از مصرف کافئین، نوشیدنی های الکلی و استعمال دخانیات باید خودداری شود.
اهمیت تغذیه بارداری
تغذیه بارداری باید به گونه ای باشد که بتواند سلامت جنین و مادر را تامین کند. این نوع تغذیه فواید زیادی برای مادر و جنین دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
1.فواید تغذیه سالم بارداری برای جنین
تغذیه دوران بارداری باید از مواد مغذی و سالم تامین شود تا نوزاد بعد از تولید وزن مناسبی داشته باشد و خطر ابتلا به بیماری هایی مثل نقص لولهی عصبی یا اسپینابیفیدا در کودک کاهش یابد. همچنین تغذیه سالم روی تکامل مغز جنین نیز تاثیر زیادی دارد و برای رشد هوش جنین بهتر است مادر در دوران بارداری از خوراکی هایی مثل مویز، کشمش، دانه ها و مغزها استفاده کند. علاوه بر این مصرف بعضی ریز مغذی ها مثل آهن و اسید فولیک (گوشت، جگر، سبزیجات)، ویتامین D، پروتئین و روی (سبزیجات ریشهای، پیاز و غذاهای دریایی به خصوص ماهیهای آب شور) برای رشد هوش جنین بسیار توصیه می شود.
2.فواید تغذیه بارداری سالم برای مادر
تغذیه بارداری می تواند از خطرات و مشکلات دورانبارداری مثل دیابت بارداری، کم خونی، پره اکلامپسی و عوارضی همچون یبوست، تهوع صبحگاهی و خستگی جلوگیری کند. همچنین اهمیت دادن به تغذیه در دورانبارداری می تواند باعث ایجاد تعادل در حالات روحی زنان باردار شده و مانع از زایمان زودرس و کاهش سریع وزن بعد از زایمان شود. البته باید تغذیهبارداری اصولی و به میزان کافی باشد؛ زیرا مصرف بیش از حد کالری می تواند تهدیدی برای سلامت مادر و نوزاد باشد و خطر ابتلا به فشار خون، دیابت و چاقی را در آن ها افزایش می دهد. همچنین در آینده نیز می تواند سلامت مادر و کودک را تحت تاثیر قرار دهد.
برای آشنایی با بیشتر با فواید و اصول تغذیه در دوران بارداری می توانید در دوره تغذیهبارداری شرکت نمایید و با هزینه اندک تمام نکات کلیدی این دوران را دریافت کنید. همچنین از پشتیبانی بعد از شرکت در دوره بهرهمند شوید.
چه موقع نیاز به مشاوره تغذیه بارداری است؟
در شرایط خاصی در دورانبارداری برای دریافت رژیم غذایی مناسب باید زنانباردار برای تغذیه سالم در این دوران به پزشک مراجعه کنند. زمانی که بارداری در سن زیر 19 سال اتفاق می افتد، موقعی که بارداری دو قلویی یا چند قلویی وجود دارد، داشتن سابقه چند زایمان در فواصل کوتاه از هم و هنگامی که مادر از رژیم گیاه خواری استفاده می کند باید تغذیه آنها تحت نظر پزشک انجام شود.
اهمیت تغذیه بارداری در کاهش عوارض دوران حاملگی
در دوران بارداری زنان دچار عوارض مختلفی شامل تهوع و استفراغ، یبوست، ترش کردن و سوزش معده می شوند. برای کاهش این عوارض باید رژیم غذایی مناسب در این دوران به درستی رعایت شود.
جمع بندی
اهمیت تغذیه بارداری و داشتن رژیم غذایی اصولی می تواند سلامت مادر و جنین و نوزاد را در تمام مراحل بارداری و شیردهی تضمین کند. در این دوران نیازهای تغذیهای افزایش می یابد تا بتواند نیازهای متابولیسم بدن مادر را تامین کند و باعث افزایش رشد جنین و بافت های مادر شود. دوره تغذیه بارداری مجموعه والدشو می تواند یک راهنمای کامل برای گذراندن دوران بارداری بدون خطر و سالم برای جنین و مادر باشد.
دیدگاهتان را بنویسید