حساسیت یا آلرژی به اسپرم چگونه است؟
حساسیت به اسپرم یکی از مشکلاتی است که ممکن است خانمها یا آقایان به آن دچار شوند. نام دیگر این بیماری HSP است که بهعنوان یک واکنش آلرژیک نسبت به مایع منی، در مردان و زنان شناخته میشود.
خانمهایی که به اسپرم یا مایع منی حساسیت دارند، حدود ۴۰ هزار نفر هستند، اما برخی از مردان هم به مایع منی خود آلرژی دارند و به آن سندروم بیماری پس از ارگاسم گفته میشود. در ادامه بحث بیشتر درباره علائم آلرژی به اسپرم، علت آن و روشهای درمان صحبت میکنیم.
علائم آلرژی به اسپرم چیست؟
اکثر خانمها و آقایانی که مشکل حساسیت به اسپرم را تجربه میکنند، بهمحض تماس پوست بدن آنها با مایع منی، علائمی مانند حساسیت، قرمزی پوست، عفونت یا خارش از خود نشان میدهند. گاهی اوقات قرمزی پوست یا خارش و تورم فقط در ناحیهای که مایع منی با آن تماس داشته بروز میکند، اما بعضی از افراد هستند که حساسیت شدید دارند و ممکن است این التهاب و قرمزی به کل بدن آنها انتقال پیدا کند.
برخی از مشکلاتی که این افراد ممکن است داشته باشند، سرگیجه، خسخس تنفسی، تورم زبان، افزایش ضربان قلب، حالت تهوع، اسهال، استفراغ و در مواقعی نادر شوک آنافیلاکسی است که باید حتماً برای درمان آن به پزشک مراجعه شود. از علائم و نشانه هایی که بیماری حساسیت به اسپرم در خانم ها و آقایان ایجاد می کند، میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- قرمزی پوست
- ورم یا بثورات پوستی
- درد
- احساس سوزش و خارش
- خسخس سینه
- ضربان سریع
- غش یا سرگیجه
- استفراغ و حالت تهوع
- اسهال
- سخت شدن تنفس
علت آلرژی به اسپرم چیست؟
بدن انسان یک ماشین فوقالعاده پیچیده است که از اجزای مختلفی تشکیلشده، درصورتیکه هر یک از این اجزا سر جای خود نباشند و بهدرستی عمل نکنند، مشکلات بیشماری برای بدن انسان اتفاق میافتد. حساسیت به اسپرم هم یکی از مشکلاتی است که برای برخی از خانم ها یا آقایان پیش میآید.
این نوع از آلرژی به این خاطر اتفاق میافتد که بدن انسان به بعضی از مواد شیمیایی یا پروتئین هایی که داخل مایع منی وجود دارد، حساسیت نشان می دهد. برخی از مواد تشکیل دهنده مایع منی به نام گلیکو پروتئین که توسط غده پروستات در مردان ترشح می شود، می تواند عامل اصلی آلرژی یا حساسیت به اسپرم باشد.
حساسیت به اسپرم چه مشکلاتی ایجاد می کند؟
درصورتیکه خانم ها آلرژی به اسپرم را تجربه کنند، این حساسیت می تواند روی رابطه زناشویی آنها تأثیر مستقیمی داشته باشد. معمولاً خانم ها پس از مشاهده بروز علائم آلرژی از نزدیکی خودداری میکنند و همین باعث میشود تا روابط زوجین دچار مشکل شود.
گاهی اوقات زوج هایی که برای بارداری اقدام میکنند، به خاطر بروز حساسیت های شدید در خانم ها، نمی توانند به صورت طبیعی باردار شوند و ناچار هستند از روش های جایگزین مانند IVF یا IUI استفاده کنند. آقایانی که خودشان دچار آلرژی هستند، ممکن است علائم حساسیت، باعث ناراحتی آنها شده و از داشتن رابطه جنسی امتناع کنند. به همین خاطر باید به فکر درمان این بیماری باشند.
درمان آلرژی به اسپرم چگونه است؟
درمان حساسیت به اسپرم از طریق روش های مختلفی مانند حساسیتزدایی، پیشگیری یا درمان دارویی انجام می شود که در ادامه به هر یک از آنها می پردازیم.
پیشگیری
استفاده از کاندوم یکی از راه های پیشگیرانه و درمانی آلرژی به اسپرم است. علاوه بر خانم ها، آقایانی که مایع اسپرم خود حساسیت دارند نیز میتوانند برای کاهش اثرات این آلرژی، از کاندوم استفاده کنند.
حساسیت زدایی
زوجینی که قصد باردار شدن دارند و نمی خواهند از مشکلات آلرژی به اسپرم تا آخر عمر خود رنج ببرند، می توانند از روش حساسیت زدایی تحت نظر پزشک استفاده کنند. در این روش بایستی مایع اسپرم توسط یک فرد متخصص یا ایمونولوژیست در داخل واژن خانم ها یا روی آلت مردانه قرار بگیرد.
پس از اینکه حساسیت نسبت به مایع منی رقیق شده کمتر شد، می توانند غلظت این مایع را افزایش دهند تا در نهایت بتوانند مایع منی معمولی را روی پوست خودشان تحمل کنند. این روش حتماً باید تحت نظر پزشک متخصص انجام شود تا بدن بتواند به صورت طبیعی تحمل مایع معنی معمولی را داشته باشد.
درمان دارویی
افرادی که به مشکل آلرژی و حساسیت اسپرم دچار هستند، می توانند قبل از داشتن رابطه جنسی داروهایی مانند آنتیهیستامین مصرف کنند. بعضی از افرادی که حساسیت را در مرتبه شدیدتری تجربه می کنند، باید از داروهای قوی تر مانند کورتیکواستروئیدها که توسط پزشک توصیه می شود، استفاده کنند.
کلام پایانی
حساسیت به اسپرم مانند سایر آلرژی های دیگر درمان قطعی ندارد، اما استفاده از روشهای درمانی مانند مصرف داروهای آلرژی، استفاده از کاندوم یا درمان های پیشگیرانه، می تواند به میزان زیادی از بروز علائم حساسیت مانند قرمزی پوست، خارش، درد و علائم دیگر جلوگیری کند.
دیدگاهتان را بنویسید