مصرف باقالی در بارداری
دوران بارداری دوره حساس و مهمی است و مادر باید به تغذیه بارداری توجه زیادی داشته باشد. چرا که ممکن است سلامت جنین را به خطر بیندازد. باقلا یک ماده غذایی حساسیت زا و البته نفخ آور است که مصرف آن در دوران بارداری با وجود خاصیت های زیادی که دارد، چالش های خاص خود را هم دارد. اما سوال مهمی که مطرح می شود این است که مصرف باقالی در بارداری مضر است یا خیر؟ خوردن باقلا در سه ماهه دوم و سوم بارداری اگر به اندازه باشد، مشکلی برای مادر و بچه ایجاد نمی کند اما نباید در سه ماه اول حاملگی از این ماده غذایی استفاده کنید.
مصرف باقلا در سه ماه اول ممنوع!
خانوم های باردار نباید در سه ماه اول بارداری، باقلا مصرف کنند. چرا که ممکن است باعث ایجاد خونریزی در مادر یا سقط جنین شود. البته بعد از گذشت سه ماهه اول، برای استفاده از باقلا باید احتیاط به خرج دهید. چرا که باقلا سبب فاویسم در نوزادان می شود و به همین خاطر در سه ماهه دوم و سوم هم باید تحت نظر پزشک و با مشورت های دکتر معالج خود این ماده را مصرف کنید. هرچقدر هم علاقه به باقلا داشته باشید نباید در دوران حاملگی زیاده روی کنید.
درباره فاویسم چه می دانید؟
فاویسم یک بیماری ارثی بوده که به علت نقص در یکی از آنزیم های بدن ایجاد می شود. مبتلایان به فاویسم در صورتی که باقلا مصرف کنید، هموگلوبین خون آنها رسوب کرده و به گلبول های قرمز آسیب می زند که در نهایت منجر به کم خونی، شوک یا در برخی مواقع مرگ می شود. به همین خاطر است که خانم های مبتلا به فاویسم باید در مصرف باقالی در بارداری احتیاط کنند. حتی ممکن است بوی باقلا هم برای آنها خطرآفرین باشد. فراموش نکنید که فاویسم بیماری ژنتیکی بوده و قابلیت انتقال از مادر به نوزاد را دارد. به همین خاطر قبل از به دنیا امدن کودک استفاده از این ماده باید تحت نظر پزشک انجام شود.
خوردن باقلا در بارداری چه مزایایی به همراه دارد؟
بهتر است بدانید که باقلا در دسته سبزیجات قرار داشته و فواید بسیار زیادی برای بدن دارد. به همین خاطر استفاده از آن برای مادران باردار می تواند مفید باشد. از سری مزایای باقلا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرشار از ویتامین و مواد معدنی است.
- دارای مس، منگنز، فولات، فسفر و… است.
- موجب شادی می شود.
- دارای آنتی اکسیدان بوده و ایمنی بدن را بهبود می بخشد.
- فشار خون بارداری را کنترل می کند.
- پروتئین زیادی دارد.
- به دفع کلسترول کمک می کند چرا که فیبر محلول زیادی دارد.
- و… .
در دوران حاملگی باقلا را به چه صورت مصرف کنیم؟
یکی از مهم ترین قواعد مراقبت های بارداری، نحوه استفاده از مواد غذایی است. پیش از استفاده باید باقلا را خوب بشویید و تمیز کنید. سپس آن را پوست بگیرید و دانه های آن را جدا کنید. حال می توانید در پخت انواع غذاها همچون باقالی پلو و همچنین انواع سالاد ها نوش جان کنید.
خانم های حامله می توانند باقلا را به صورت خام مصرف کنند؟
در صورتی که شما سابقه حساسیت به باقلای تازه را نداشته باشید، بدون هیچ مشکلی می توانید آن را به صورت تازه و خام مصرف کنید. اما توصیه می کنیم، پیش از خوردن در ظرف آب بجوشانید تا ناراحتی معده نداشته باشید.
نکات مهمی که هنگام مصرف باقالی در بارداری باید به آن توجه کنید
چنانچه علاقه زیادی به باقلا دارید اما نمی توانید آن را با برنج بخورید، می توانید در سوپ یا سالاد هم از آن استفاده کنید. البته ترکیب باقلا با تخم مرغ، سبزیجات، گوجه فرنگی و نعناع هم می تواند بسیار دلچسب و البته مفید باشد. نکات مهمی که در زمان مصرف باقلا در بارداری باید به آن دقت کنید، عبارتند از:
- مصرف باقلا همراه با دیگر حبوبات هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.
- باقلا را در شب نخورید چونکه ممکن است باعث بی خوابی شود.
- باقلا تازه خواص بیشتری به نسبت فریز شده دارد.
- باقالی را با ماست نخورید.
- افرادی که به بیماری صرع دچار هستند، این ماده را مصرف نکنند.
- باقلا آلوده و کثیف را نخورید و حتما از فروشگاه های تمیز و معتبر خریداری کنید.
سخن پایانی
باقالی را به هیچ عنوان در سه ماه اول بارداری مصرف نکنید. مصرف باقالی در بارداری باید تحت نظر پزشک انجام شود تا عوارضی برایتان نداشته باشد. اگر قرص رقیق کننده خون مصرف می کنید، با پزشک خود در خصوص استفاده از باقلا در رژیم غذاییتان مشورت کنید. چنانچه مصرف باقالی برای مادر و جنین ضرر نداشته باشد، حتما آن را خوب تمیز کنید و سپس میل نمایید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
کامل و جامع بود ممنون