خواص خوردن بامیه در دوران بارداری
بامیه سرشار از اسیدفولیک است، و جزء ویتامین های محلول در آب محسوب می شود که برای خانم های باردار بسیار مهم است. اسیدفولیک به جلوگیری از نقص لوله عصبی در جنین در حال رشد کمک می کند. همچنین بامیه منبع غنی ویتامین A و C، پتاسیم و کلسیم است. این مواد مغذی برای رشد سالم جنین و سلامت مادر در دوران بارداری ضروری هستند.
مزایای خوردن بامیه در بارداری
- اسیدفولیک
اسیدفولیک یا فولات در بامیه سبب جلوگیری از نقص لوله عصبی جنین در حال رشد است که پزشکان تغذیه توصیه میکنند مصرف 400 میلی گرم در روز برای مادران ضروری است.
- سرشار از ویتامین A
ویتامین A موجود در بامیه برای رشد اندام ها، استخوان ها و چشم های جنین مفید است، خانم های باردار میبایست روزانه هشتصد میکروگرم ویتامین A دریافت نمایند، که معادل 22 فنجان بامیه ی پخته است.
تقویت سیستم ایمنی
خانم های باردار به دلیل افزایش نیازهای غذایی، اندکی از ایمنی خود را از دست بدهند. به طور کلی می تواند آنها را مستعد ابتلا به تعدادی از بیماری ها کند. بامیه سرشار از ویتامین C است که یک تقویت کننده فوق العاده سیستم ایمنی است. بنابراین، می تواند تا حد زیادی به کاهش خطر ابتلا به عفونت های رایج در دوران بارداری کمک کند. خواص آنتی اکسیدانی بامیه نیز به خوبی شناخته شده است. قراردادن بامیه در رژیم بارداری به تقویت ایمنی در دوران بارداری و تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند.
- کاهش سطح کلسترول خون
بر اساس مطالعات، دانه های گیاه بامیه دارای خواص ضد فشار خون و چربی خون قوی هستند. جدای از آن، بامیه سرشار از منیزیم است که یک ماده مغذی ضروری برای حفظ و تنظیم فشار خون است. پتاسیم، عنصر دیگری که در بامیه یافت میشود، با شل کردن رگها و شریانها به کاهش فشار خون کمک میکند.
- فیبر
فیبر بالای بامیه به سلامت روده کمک می کند. همچنین فیبر علاوه بر حجم دادن به غذا، عبور آن از روده را نیز تسهیل می کند. بنابراین افزودن بامیه به رژیم غذایی دوران بارداری شما به جلوگیری از یبوست در دوران بارداری همراه با نفخ شکم کمک می کند.
به دلیل داشتن فیبر بالای بامیه، شاخص گلیسمی پایین و محتوای کم چربی، یک غذای کاهش وزن سالم محسوب می شود. مصرف بامیه در دوران بارداری یک راه عالی برای مدیریت افزایش وزن است. برای خانم هایی که با عوارض ناشی از افزایش وزن دوران بارداری مواجه می شوند مفید است.
کنترل دیابت بارداری با خوردن بامیه
بامیه به دلیل خاصیت ضد دیابتی که دارد به خوبی شناختهشده است. محتوای بالای فیبرهای محلول و نامحلول بامیه به همراه شاخص گلیسمی پایین آن را به غذایی ایده آل برای خانم های باردار مبتلا به دیابت بارداری تبدیل می کند. همچنین فیبر موجود در بامیه به تثبیت سطح قند خون کمک می کند.
عوارض جانبیه مصرف بامیه در دوران بارداری
همانطور که در بالا ذکر شد، حتی بامیه هم کامل نیست و می تواند برای افراد خاص به ویژه در صورت مصرف بیش از حد مضرات و عوارض جانبی خاصی داشته باشد، شایان ذکر است که به این عوارض جانبی توجه کنید تا به بهترین نحو ممکن از آنها اجتناب کنید. برخی از این مضرات خوردن بامیه عبارتند از:
آلرژی های احتمالی:
آلرژی غذایی در این دوران بسیار شایع است. حساسیت به یک یا چند غذا در بسیاری از افراد شایع است. واکنش هایی به چنین آلرژی هایی شامل بثورات، خارش، مشکلات تنفسی و… است. بنابراین مصرف بیش از اندازه بامیه و آلرژی به آن منطقی است.
این آلرژی ها ممکن است در دوران بارداری خطرناک تر باشند، زیرا می توانند سلامت جنین را نیز تحت تاثیر قرار دهند. بنابراین، اکیداً توصیه می شود قبل از افزودن بامیه به رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید و در صورت مشاهده علائم احتمالی ناشی از آلرژی، آنها را از رژیم غذایی خود حذف نمایید.
بامیه غنی از ویتامین K است که به لخته شدن خون کمک زیادی می کند. این می تواند تأثیر نامطلوبی بر خانم های باردار، به ویژه آنهایی که از داروهای رقیق کننده خون مانند کومادین استفاده می کنند، داشته باشد.
ایجاد سنگ کلیه
بامیه حاوی تعداد نسبتاً زیادی اگزالات است. یکی از شایع ترین علل آن اگزالات کلسیم است. همانطور که با تمام غذاهای غنی از اگزالات پیش می رود، مصرف بامیه، به خصوص در مقادیر بیش از حد، می تواند منجر به تشکیل سنگ کلیه شود.
مشکلات معده
مصرف بیش از حد بامیه، به ویژه در دوران بارداری، به دلیل داشتن فروکتان زیاد، می تواند منجر به افزایش مشکلات روده، به ویژه درخانم های مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر شود.
اقدامات احتیاطی هنگام خوردن بامیه در دوران بارداری
مصرف زیاد بامیه می تواند منجر به عوارض جانبی متعددی از جمله التهاب، مشکلات گوارشی، درد مفاصل و غیره شود. خوردن بامیه در دوران بارداری به ویژه در سه ماهه سوم می تواند احتمال بروز چنین عوارضی را افزایش دهد. برخی از این اقدامات احتیاطی:
- قبل از اضافه کردن بامیه به رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید.
- اگر متوجه علائم واکنش های آلرژیک شدید، فورا با پزشک خود تماس بگیرید.
- بامیه را در حد اعتدال مصرف کنید.
- پزشک یا متخصص تغذیه می تواند در این مورد به شما کمک کند.
- بامیه تازه را از یک فروشگاه معتبر تهیه کنید.
- حتما قبل از مصرف آنها را به درستی تمیز کنید.
جمع بندی
بامیه یک مکمل فوق العاده در رژیم غذایی بارداری شما است، اگرچه مصرف بیش از حد آن شامل عوارض جانبی است. اگر مطابق تغذیه بارداری، زیر نظر پزشک تغذیه و با اقدامات احتیاطی مصرف شود، یک منبع غذایی سخاوتمندانه است که فواید سلامتی فراوانی را هم برای شما و هم برای کودکتان ارائه میکند.
دیدگاهتان را بنویسید