تغییرات صورت مادر در بارداری
تغییرات صورت مادر در بارداری و بعد از آن امکان پذیر می باشد. در حالی که برخی از تغییرات صورت مثبت هستند، برخی دیگر ممکن است چندان خوشایند نباشند.
از نمونه تغییرات صورت مادر در بارداری می توان به تغییر رنگدانه ها، پفکردن چشمها، از دستدادن حالت چهره و بزرگ شدن بینی اشاره کرد البته اینها تنها برخی از تغییرات است که صورت یک زن میتواند تجربه کند.
به خاطر داشته باشید که این تغییرات صورت مادر در بارداری کاملاً طبیعی هستند و نباید احساس بدی داشته باشید یا اقدام خاصی انجام دهید. و توجه به تغذیه بارداری و مراقبت های بارداری داشته باشید.
تغییر در شکل و حجم صورت در بارداری
بیشترین تغییرات صورت اغلب در اندازه و شکل مادر اتفاق می افتد. بسیاری از این تغییرات شایع هستند. در دوران بارداری، صورت مادر ممکن است پر شود و باعث شود که استخوان گونه ناپدید شود در حالی که گونه ها پف کرده به نظر می رسند.
پزشکان این موضوع را به احتباس آب نسبت می دهند که نقش عمده ای در ظاهر زنان در دوران بارداری دارد. احتباس آب بیشتر در پاها و مچ پاها دیده می شود، اما مایعات می توانند در دست ها و صورت نیز جمع شوند.
افزایش گردش خون در غشاهای مخاطی می تواند باعث تورم بینی در دوران بارداری شود و به همین علت بینی بعضی مادران باردار بزرگ می شود.
چاق شدن در ناحیه گونه باعث پر شدن خط گونه ها می شود. برای بسیاری از زنان، این تغییر در صورت باعث پر نشان دادن آنها و چاق تر و پیرتر نشان دادن آنها شود.
زنانی که دارای خط فک زاویه دار و هستند ممکن است بعد از بارداری زاویه فک آنها مربعی شکل یا گرد می شوند.
تغییرات صورت در دوران بارداری برای هر شخص متفاوت است، و بسیاری از این تغییرات قابل پیش بینی نیستند.
تغییرات پوست صورت در دوران بارداری
از جمله تغییرات پوست صورت در دوران بارداری نازک تر و یا خشک شدن پوست صورت اشاره کرد این مورد به دلیل تغییر هورمونی اتفاق می افتد.
در دوران بارداری، بدن استروژن و پروژسترون بسیار بیشتری تولید می کند که باعث افزایش جریان خون در پوست می شود. افزایش جریان خون، مواد مغذی بیشتری را برای پوست فراهم می کند که به سلامت و چاق نگه داشتن آن کمک می کند.
تغییر دیگر درخشش بارداری استد که ظاهری درخشان و کمی برافروخته به شما می دهد. این به دلیل افزایش جریان خون و تولید چربی پوست است. پس از زایمان، سطح هورمون ها به سرعت کاهش می یابد و اغلب درخشش را با خود می برند.
علاوه بر این استرس، افسردگی و کم خوابی می تواند به سرعت پوست را کدر، خشک و خسته به نظر برساند. برای رفع این مورد باید در طول روز مدیریت و برنامه ریزی داشته باشید.
یکی از قسمتهایی از صورت که اغلب تحت تاثیر قرار میگیرد، ناحیه چشم است. خستگی شدید باعث ایجاد گودی زیر چشم و سیاهی می شود.
هیچ یک از این تغییرات دائمی نیستند. با کمی دقت، به مرور زمان می توانید ظاهر و احساسی را که قبل از بارداری داشتید داشته باشید.
ملاسما یا لکه پوستی در بارداری
ملاسما یک بیماری پوستی است که باعث ایجاد لکه های قهوه ای یا خاکستری روی پوست می شود. به طور معمول در صورت ظاهر می شود، به خصوص روی پیشانی، گونه ها، چانه، پل بینی و بالای لب ایجاد می شود.
رنگ دقیق لکه ها بسته به نوع پوست متفاوت است و میزان تغییر رنگ می تواند از چند لکه نامشخص تا لکه های بزرگتر و با رنگدانه زیاد متغیر باشد.
اگر قبل از بارداری ملاسما داشته اید، ممکن است متوجه ایجاد لکه های اضافی شوید.
پزشکان بر این باورند که تغییرات هورمونی عامل اصلی ملاسما در دوران بارداری است. اگرچه هنوز دقیقاً مشخص نیست که چرا به نظر می رسد بین ملاسما و استروژن ارتباط وجود دارد.
افزایش سطح استروژن (به ویژه در سه ماهه دوم و سوم) باعث افزایش میزان تیروزیناز (آنزیم رنگدانه ساز) در بدن شما می شود.
اگر ملاسما در دوران بارداری ظاهر شود، احتمالاً چند ماه پس از زایمان ناپدید می شود.
درمان ملاسما در دوران بارداری
یکی از موثرترین راه ها برای بهبود ظاهر ملاسما در بارداری قرار نگرفتن در معرض نور خورشید است. این یکی از موثرترین راه ها برای بهبود و درمان ملاسما است. درست مانند هورمون ها، اشعه ماوراء بنفش یک محرک شناختهشده برای ملاسما است.
حتما روزانه از ضد آفتاب استفاده کنید.
از کرم های کلاژن ساز و سرم روشن کننده استفاده کنید، یک سرم سبک وزن حاوی عوامل روشن کننده طبیعی پوست برای روشن کردن رنگ چهره و کاهش ظاهر هایپرپیگمانتاسیون است.
جمع بندی
مادر شدن یک تجربه ی لذت بخش و زیبایی است. مادران باردار با کسب آگاهی در زمینه ی مراقبت های بارداری و رعایت رژیم غذایی بارداری از بسیاری از چالش های بارداری در امان می مانند.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیللی جالب بود برام