ویار بارداری
بارداری یکی از دوران های شیرین و در عین حال جالب و دشواری برای خانم های بارداری میباشد. یکی از اتفاق های غیر عادی در این دوران هوس ناگهانی غذا یا همان ویار بارداری می باشد.ویار بارداری، اصرار ناگهانی برای خوردن نوع خاصی از غذا یا غیر غذایی است. یک تجربه واقعی هستند و بسیاری از خانم ها را در دوران بارداری تحت تاثیر قرار می دهند.
گاهی اوقات ویار بارداری معمولی شامل کیک شکلاتی یا سیب است. گاهی اوقات ممکن است بخواهید ترکیبات غذایی غیرعادی یا غذاهایی را که معمولاً دوست ندارید بخورید.
ویارهای بارداری شامل بستنی، شکلات، سایر غذاهای شیرین، ماهی، محصولات لبنی و میوه است. در ادامه به بررسی دقیق تر این هوس غذایی در دوران بارداری می پردازیم.
ویار بارداری از ماه چندم آغاز می شود؟
ویار بارداری و یا تنفر از بوی و برخی مواد غذایی می تواند از علائم اولیه بارداری باشد که در سه ماهه اول ظاهر می شود.
ویار بارداری معمولاً در ماه چهارم بارداری از بین میرود. اگر ویاربارداری شما ادامه پیدا کند، می تواند نشانه کمبود آهن باشد که می تواند منجر به کم خونی شود. اگر ویار شما تا سه ماهه دوم بارداری ادامه پیدا کرد، با پزشک خود مشورت کنید.
چه عاملی باعث ویار بارداری میشود؟
هوس های غذایی در دوران بارداری به طور کلی جای نگرانی نیست. می توانید در دوران بارداری مقداری شکلات، چیپس سیب زمینی یا بستنی (یا ترکیبی از هر سه) را به میزان متعادل مصرف کنید.
بنابراین، چرا هوس بارداری اتفاق می افتد؟ اگر میپرسید چه چیزی باعث ایجاد آنها میشود، در اینجا دو دلیل احتمالی وجود دارد که خانمهای ممکن است در دوران بارداری هوس کنند:
- کمبود یا نیاز بدن به آن مواد غذایی
- هورمون های بارداری
با ویار بارداری چه کنیم؟
تا زمانی که ویارهای شما در دوران بارداری سالم باشد مشکلی برای شما ایجاد نمیکند، اما اگر هوس غذاهای ناسالم مانند شیرینی یا شکلات دارید، سعی کنید زیاده روی نکنید. قند بیش از حد می تواند باعث افزایش وزن و مشکلات دندانی شود. همچنین، اگر دیابت بارداری دارید، به شما در مدیریت بیماری کمک نمی کند.
پزشک تغذیه یا مشاوره تغذیه دوران بارداری، می تواند اطلاعات بیشتری در مورد افزایش وزن سالم در دوران بارداری ارائه دهد. به طور کلی، افزایش وزن سالم در دوران بارداری 5 تا 12 کیلوگرم بسته به وزن اولیه شما است.
چند نکته برای مدیریت ویار بارداری
توصیههای زیر به شما کمک می کند تا هوس غذایی خود را مدیریت کنید:
- وعده های غذایی منظم و سالم بخورید تا از احساس گرسنگی ناگهانی جلوگیری کنید.
- به جای استفاده از تنقلات ناسالم در محل زندگی از تنقلات سالم استفاده کنید.
- وقتی گرسنه هستید خرید مواد غذایی را انجام ندهید.
غذاهای سالم و با شاخص گلیسمی پایین (GI) را انتخاب کنید که شما را برای مدت طولانیتری سیر نگه میدارد (مانند جو دوسر پرک، نانهای سبوسدار، لوبیا پخته شده و میوههای تازه) - خواب کافی داشتهباشید (تحقیقات نشان دادهاست افرادی که کم خواب هستند بیشتر از غذاهای سالم میل به غذای ناسالم دارند)
- ورزش های دوران بارداری را جدی بگیرید.
- نوشیدن مقدار زیادی آب
- دندان های خود را مرتب تمیز کنید.
در صورت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تغذیه بارداری میتوانید دوره جامع تغذیه بارداری را تهیه نمایید.
تنفر از بعضی مواد غذایی در بارداری
در دوران بارداری، ممکن است طعم یا بو (یا هر دو) یک غذای خاص را تحمل نکنید، حتی ممکن هست قبل از بارداری آن را دوست داشتهباشید. علت این تنفر در دوران بارداری میتواند به دلیل تغییر هورمون های بارداری یا بد مزه بودن طعم دهان در بارداری باشد.
تنفر از بوی غذا یا مواد غذایی برای هر شخص متفاوت است اما به صورت عمده اکثر مادران بارداری نسبت به بوی قهوه، مواد سرخ کردنی بوی مرغ تنفر بیشتری داشته باشند.
از چه ویارهایی باید پرهیز کرد؟
در دوران بارداری، چند غذا وجود دارد که باید از آنها اجتناب کنید. مانند:
- لبنیات خام یا غیر پاستوریزه
- پنیرهای نرم به عنوان مثال بری، پنیر بزی
- سوشی
- تخم مرغ خام
- رب، پخش گوشت و غذاهای دریایی دودی
- غذای نیم پز، به خصوص گوشت
اینها می توانند حاوی باکتری های مضر از جمله سالمونلا و E. coli باشند. و منجر به بیماری های مضر مانند لیستریا یا توکسوپلاسموز می شود.
مطمئن شوید که غذاها را با خیال راحت تهیه و نگهداری می کنید.
دیدگاهتان را بنویسید