بیهوشی عمومی یا بی حسی از کمر؟
زایمان یکی از مهمترین رویدادهای زندگی مادران پس از نه ماه بارداری است که به واسطه آن نوزاد از رحم مادر به دنیا میآید. این فرآیند ممکن است به طور زایمان طبیعی، یا با استفاده از روشهای دیگری صورت گیرد.
زایمان طبیعی، طبیعی ترین روش زایمان است که در آن نوزاد از طریق مجرای مثانه و رحم به دنیا میآید. بعد از تجربه علائم درد زایمان ، ممکن است به مشکلاتی مانند زمان طولانی زایمان، نیاز به استفاده از وسایل کمکی (مانند فورسپس) یا نیاز به تداخل پزشکی برای کمک به زایمان (مانند استفاده از فنوس) همراه باشد.
در زایمان سزارین، نوزاد از طریق جراحی از رحم مادر خارج میشود. این روش معمولاً در صورتی استفاده میشود که زایمان طبیعی برای مادر یا نوزاد مشکلاتی ایجاد کند یا به علت دلایل پزشکی دیگر زایمان طبیعی امکانپذیر نباشد.
سزارین برنامه ریزی شده است و یا به دلیل وقوع مشکلات غیرمنتظره مانند عدم پیشرفت زایمان طبیعی انجام شود.
کدام بهتر است بیهوشی کامل یا بی حسی از کمر
هر کدام از این روشها ممکن است بهترین گزینه برای مادر و نوزاد در شرایط خاصی باشد و توسط پزشکان و متخصصین تعیین شود. اما هدف نهایی در هر دو صورت، حفظ سلامتی و بهبودی مادر و نوزاد است.
در زایمان طبیعی نیاز به بیهوشی مادر نیست بلکه در این زایمان مادر باید هوشیاری کامل داشته باشد. اما اگر زایمان شما به صورت سزارین است این سوال برای شما ایجاد شود بیهوشی کامل بهتر است یا بی حسی از کمر؟ در ادامه به تفاوت های این دو نوع روش بیهوشی و بی حسی میپردازیم.
بیهوشی عمومی
مزایا:
- مادر به طور کامل بیهوش و آگاهی از درد و فرآیند جراحی ندارد.
- جلوگیری از حرکات غیرارادی بیمار که ممکن است باعث مشکلات جراحی شود.
معایب:
- ریسکهای مرتبط با بیهوشی کامل از جمله تنفسی، قلبی، و عروقی ممکن است وجود داشته باشد.
– نیاز به تجهیزات پزشکی پیچیدهتر و تیم پزشکی حرفهای تر.
بی حسی از کمر
مزایا:
- امکان کنترل درد و فقط بی حسی ناحیه مورد نظر بدون نیاز به بیهوشی کامل.
- کاهش ریسکهای مرتبط با بیهوشی کامل مانند مشکلات تنفسی یا قلبی.
- ترخیص و کاهش زمان ریکاوری پس از انجام عمل.
معایب:
- ممکن است نیاز به تجدید بی حسی در طول عمل جراحی باشد.
- ممکن است بی حسی ناحیه مورد نظر کمتر از انتظار باشد و بیمار در حین جراحی درد احساس کند.
به طور کلی، انتخاب بین این دو روش بستگی به عوامل فردی هر مادر داشته باشید بهتر است پزشک معالج، با توجه به وضعیت خاص شما، پس از ارزیابی دقیق، بهترین گزینه را تعیین کند.
زمان بی حسی از کمر چند ساعت است؟
زمان بی حسی از کمر در زمان زایمان سزارین متفاوت بوده و به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله: نوع بی حسیی، نوع داروی مورد استفاده، واکنش بدن مادر به داروها، و نیاز به تزریق مجدد بی حسی است. اما معمولاً، بی حسی از کمر به مدت 2 تا 4 ساعت موثر میباشد.
ممکن است بعد از این مدت بی حسی از کمر تاثیر خود را از دست بدهد و بیمار احساس درد و تنش کند. در این صورت، احتمالاً بیمار نیاز به تجدید بی حسی دارد یا بیهوشی کامل به کار گرفته میشود. اما این موضوع بیشتر به عوامل فردی و وضعیت بیمار بستگی دارد که توسط پزشک معالج تعیین میشود.
عوارض بی حسی نخاعی در سزارین
بی حسی نخاعی در زمان زایمان سزارین ممکن است با عوارض و مشکلاتی همراه باشد. این عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشند:
- فشار خون پایین (هیپوتانسیون): بی حسی نخاعی میتواند باعث کاهش فشار خون شود که ممکن است با احساس سرگیجه، سردرد، و گیجی همراه باشد.
- درد و تنش عضلانی: بیمار ممکن است پس از اتمام تاثیر بی حسی، درد و تنش عضلانی را احساس کند که معمولاً ملایم و موقت است.
- سردرد پس از زایمان: بی حسی نخاعی میتواند منجر به سردردهای پس از زایمان شود که معمولاً با استراحت و مایعات مصرفی بهبود مییابد.
- اختلالات تنفسی: در برخی موارد، بی حسی میتواند باعث مشکلات تنفسی مانند سرفه نیز شود.
- احتمال عفونت: همانند هر نوع جراحی دیگری، بی حسی نخاعی هم میتواند باعث عفونت شود، اما این احتمال به طور کلی کمتر از بیهوشی عمومی است.
- مشکلات ادراری: بعد از بی حسی، بیمار ممکن است به مدت مختلفی دچار مشکلات ادراری مانند ناتوانی در ادرارکردن یا ادرارریزی شود.
نکته پایانی
مراقبت های بعد از زایمان و هنگام انجام بی حسی نخاعی میتواند به حداقل رساندن این عوارض کمک کند و این عوارض معمولاً موقت و قابل مدیریت هستند. انتخاب هر یک از این نوع بیهوشی ها بستگی به شرایط جسمانی و روند بارداری شما دارد بهتر است قبل از تصمیم گیری حتماً از پزشک متخصص مشورت بگیرید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سایتتون واقعا عالی و کاربردیه
ممنون