مراقبت از نوزاد تازه متولد شده
در صورت شیردهی نادرست به نوزاد، کودک شما با مشکل زیادی مواجه خواهد شد در همین راستا والدشو شما را با چند نکته ی کلیدی در زمینه ی مراقبت از نوزاد آشنا می کند.
نحوه آروغ گرفتن نوزاد
در دوران نوزادی نیاز است هر دو یا سه ساعت شیردهی انجام شود و سپس بر حسب درخواست کودک شیردهی باید انجام گیرد. اگر با شیرخشک نوزاد را تغذیه می کنید، به احتمال زیاد کودک شما در هر وعده ۶۰تا۹۰ سی سی شیر نیاز دارد. شیردهی باسینه مادر در هر وعده نیز معمولا بین ۱۰-۲۰دقیقه زمان نیاز دارد،
کودک معمولا نیاز به شیر را با گریه کردن، گذاشتن انگشتان در دهان یا صداهای مکیدن نشان دهد.
اگر نوزاد هر ۳-۴ساعت درخواست شیر نداشته باشد و در مدت طولانی نوزاد تقاضای شیر نکند (یعنی بیش از ۴ساعت)باید به بیمارستان مراجعه کنید .
اگر نوزاد خود را با شیر خشک تغذیه میکنید، میتوانید بررسی کنید که کودکتان به اندازه کافی شیر میخورد یا خیر، اما در شیر دهی مادر، ممکن است کمی بررسی میزان شیردهی مشکل باشد ،شما باید رضایت و آرامش و پوشک خیس کودک و وزنگیری او را در نظر بگیرید.
اگر در مورد برنامه رشد یا تغذیه فرزندتان نگرانی دارید با پزشک خود مشورت کنید.
مراقبت گرفتن آروغ کودک
نوزادان بعد از هر بار شیر خوردن میزان زیادی هوا میبلعند و نیاز به گرفتن آروغ دارند. نوزادانی که با شیشه شیر میخورند، بعد از خوردن هر ۶۰-۹۰سی سی نیاز به گرفتن آروغ دارند.نوزادانی که با سینه مادر تغذیه میشوندبعد از هر وعده خوردن کامل سینه مادر نیاز به گرفتن آروغ دارند.
اگر کودک شما حین شیردهی تمایل به گازگرفتگن دارد، یا در حین شیر خوردن کج خلقی دارد احتمالا مبتلا به رفلاکس معده به مری است، سعی کنید کودک خود را بعد از هر ۳۰ سی سی تغذیه با شیشه و یا بعد از هر ۵ دقیقه شیردهی باسینه آروغ او را بگیرید.
مراقبت از خواب نوزاد
به عنوان یک والدین جدید، جالب است بدانید که فرشته کوچک شما به ۱۵-۱۸ساعت خواب روزانه نیاز دارد و گاها نیز ممکن است بیشتر بخوابد،اما خواب کودکان مانند بزرگسالان ممتد نیست و نوزادان چون دستگاه گوارش کوچکی دارند هر ۲-۴ساعت برای تغذیه بیدار میشوند.
چه زمانی می توانید انتظار داشته باشید که کودک شما در طول شب بخوابد؟
در سن ۳ماهگی معمولا بسیاری از شیرخواران بین ۶-۸ساعت در طول شب میخوابند و اگر کودک شما اینطور نیست جای نگرانی ندارد زیرا شیرخواران هم نیاز دارند الگو ها و چرخه های خواب را برای خود ایجاد کنند.
بنابر این اگر کودک شما در حال افزایش وزن است و سالم به نظر میرسد، و در زمان ۳ ماهگی او خواب خوبی در شب ندارد نا امید نشوید و برای ایجاد چرخه خواب او تلاش کنید،برای خواب کودک خود فضای ایمن ایجاد کنید.
از روش های خواب ایمن عبارتند از:
کودکان خود را برای کاهش خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد همیشه به پشت بخوابانید.
از پتو، لحاف، برای زمان خواب کودک ،استفاده نکنید .
توصیه میشود از پتو های تن پوش کودک استفاده کنید. ازپوست حیوانات، حیوانات عروسکی و بالش در گهواره کودک استفاده نکنید زیرا خطر خفگی ایجاد میکنند.
میتوانید نوزاد یا شیرخوار خود را در ماه های اول در اتاق خودتان در تخت کودک بخوابانید اما آنها را هرگز به تخت خود نیاورید زیرا خطر خفگی و سندرم مرگ ناگهانی را برای آنها ایجاد میکنید. همچنین مطمئن شوید که موقعیت سر کودک خود را در شب (مثلا به راست، سپس چپ و غیره) به طور متناوب تغییر دهید تا از ایجاد یک نقاط صاف در یک طرف سر نوزاد جلوگیری کنید.
بیشتر نوزادان زمان خواب خود را پیدا نکرده اند و شب ها بیدار و روز ها خواب آلوده اند شما باید به آنها برای پیدا کردن ساعت خوابشان کمک کنید:
تحریکات در شب را به حداقل برسانید .
نور شب را کم کنید و صحبت و بازی را در آخر شب انجام ندهید .
اما در روز نور را به اتاق کودک دعوت کنید و در روز با او صحبت و بازی کنید و زمان بیداری کودک در روز را طولانی تر کنید.
دکوراسیون محیط خواب کودک خلوت باشد و مدام جای خواب او را تغییر ندهید و اجازه دهید همیشه در تخت خودش بخوابد.
سخن آخر:
معمولا با ورود یک نوزاد تازه متولد شده به منزلتان ممکن است در مورد مراقبتهای او کمی مضطرب باشید، اما با کمک پکیج های آموزشی بارداری، مراقبت از نوزاد در چند هفته کوتاه به یک روتین تبدیل خواهد شد و والدین با آگاهی کامل میتوانند به پرورش نوزاد بپردازند.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بدون شک والدشو یکی از بهترین سایت های آموزشی در زمینه ی مراقبت های بارداری و مراقبت از نوزاد هست.