بارداری بعد از سرطان سینه
سن ابتلا به سرطان سینه در بین خانم ها متفاوت است. اگر در سنین جوانی دچار سرطان سینه شدهاید، ممکن است بپرسید که آیا سرطان سینه بر باروری شما تأثیر گذاشته است و آیا در صورت بارداری خطرات جدید شما را تحت تاثیر میگذارد یا خیر.
بسیاری از بانوان پس از درمان سرطان سینه می توانند باردار شوند. با این حال، برخی از درمان ها می توانند باردار شدن را سخت تر کنند. اگر فکر می کنید ممکن است روزی بخواهید بچه دار شوید، یا فقط می خواهید از شرایط دقیق آگاه شوید، بهترین زمان برای صحبت با پزشک در این مورد قبل از شروع درمان سرطان سینه است.
آیا بعد از ابتلا به سرطان سینه امکان بارداری وجود دارد؟
برخی از درمانهای سرطان سینه ممکن است بر باروری خانم ها تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، شیمی درمانی برای سرطان سینه ممکن است به تخمدان ها آسیب برساند، که گاهی اوقات می تواند باعث ناباروری فوری یا تاخیری شود. با این حال، بسیاری از زنان می توانند پس از درمان باردار شوند.
بسیاری از سرطانهای سینه به استروژن حساس هستند، بنابراین این نگرانی وجود دارد که برای زنانی که سرطان سینه داشتهاند، سطوح بالای هورمون ناشی از بارداری ممکن است احتمال عود سرطان را افزایش دهد. تاکنون هیچ مطالعه ای این مورد را تایید نمیکند در واقع بارداری خطر بازگشت سرطان سینه را پس از درمان موفقیت آمیز افزایش نمیدهد.
برخی از بانوان ممکن است نتوانند پس از درمان سرطان سینه، بسته به درمانی که دریافت کردهاند و سایر عوامل، شیردهی داشته باشند. اما برای کسانی که قادر به این کار هستند، تصور نمی شود که شیردهی پس از درمان خطر عود سرطان سینه را افزایش دهد. تغذیه با شیر مادر (به ویژه برای یکسال یا بیشتر) با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است، اگرچه تحقیقات کمتری در مورد اینکه آیا می تواند به کاهش خطر بازگشت سرطان سینه پس از درمان کمک کند یا خیر، وجود دارد.
مدت زمان درمان سرطان سینه تا اقدام به بارداری
به افرادی که مبتلا به سرطان سینه هستند و قصد بارداری دارند، توصیه میشود حداقل 2 سال پس از پایان درمان صبر کنند و قبل از این زمان از اقدام به بارداری بپرهیزند. دقیقترین و بهترین زمان برای بارداری مشخص نیست، اما تصور میشود دو سال زمان کافی است برای بازگشت زودهنگام سرطان است که میتواند بر تصمیم شما برای باردار شدن تأثیر بگذارد.
برای خانم های مبتلا به سرطان سینه با گیرنده هورمونی مثبت، هورمون درمانی کمکی معمولاً برای 5 تا 10 سال پس از درمان اقدام به بارداری توصیه می شود. معمولاً به زنانی که میخواهند در این دوران بچه دار شوند توصیه میشود قبل از قطع آن حداقل 2 سال هورمون درمانی کنند و سپس چند ماه صبر کنند تا باردار شوند. بعد از تولد نوزاد می توان هورمون درمانی را دوباره شروع کرد.
به خاطر داشته باشید که توصیه در مورد انتظار 2 ساله بر اساس داده های هیچ کارآزمایی بالینی نیست. و برخی از سرطانهای سینه ممکن است بعد از 2 سالگی عود کنند، بنابراین هر مورد متفاوت است. تصمیم شما باید موارد زیادی را در نظر بگیرد، از جمله سن شما، تمایل به بارداری بیشتر، نوع سرطان سینه و خطر عود زودهنگام سرطان است.
همچنین برای تصمیم گیری راحت تر با پزشک متخصص خود که درجریان بیماری شما است حتما مشورت نمایید.
سرطان سینه میتواند بر نوزاد تاثیر بگذارد؟
داشتن سابقه سرطان سینه با افزایش خطر برخی از عوارض احتمالی بارداری، از جمله زایمان زودرس، تولد نوزادی با وزن کم و نیاز به زایمان سزارین مرتبط میباشد.
اما تحقیقات نشان نداده است که سرطان سینه گذشته یک مادر تأثیر مستقیمی بر جنین او داشته باشد. نرخ افزایش نقایص مادرزادی یا سایر نگرانی های درازمدت سلامتی در کودکان متولد شده از زنان مبتلا به سرطان سینه وجود ندارد.
اگر هنوز در حال انجام هر نوع درمان سرطان سینه از جمله شیمی درمانی، هورمون درمانی، درمان هدفمند یا ایمونوتراپی هستید، قبل از اقدام برای بارداری با پزشک خود صحبت کنید. بسیاری از این داروها ممکن است روی جنین در حال رشد تأثیر بگذارند، بنابراین بهتر است که قبل از بارداری منتظر بمانید تا درمان کامل شود.
همچنین مهم است که به یاد داشته باشید که توقف زودهنگام درمان می تواند خطر رشد یا عود سرطان را افزایش دهد.
شیردهی بعد از سرطان سینه
اگر جراحی سینه و یا پرتودرمانی داشتهاید، ممکن است در شیردهی مشکل داشته باشید. این مشکل شامل: کاهش تولید شیر در آن سینه و همچنین تغییرات ساختاری باشد که میتواند شیردهی را دردناک کند یا چسبیدن به سینه را برای کودک سختتر کند. با این حال، بسیاری از خانم ها قادر به شیردهی هستند.
اگر هنوز از داروهایی برای درمان سرطان سینه خود استفاده می کنید (مانند هورمون درمانی)، بسیار مهم است که قبل از اقدام به شیردهی با پزشک خود صحبت کنید. برخی از داروها می توانند وارد شیر مادر شوند و ممکن است بر کودک تأثیر بگذارند.
جمع بندی
اگر سرطان سینه دارید یا داشتهاید و به بارداری فکر می کنید، با پزشک خود صحبت کنید. بپرسید که چگونه سرطان و درمان آن ممکن است بر بارداری شما تأثیر بگذارد، و همچنین اینکه آیا باردار بودن می تواند بر خطر بازگشت سرطان شما تأثیر بگذارد.
در بسیاری از موارد، مشاوره با پزشک میتواند به شما کمک کند تا از میان انتخاب های شما یکی را انتخاب نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید