رفع ترک های پوستی بعد از زایمان
رفع ترک های پوستی بعد از زایمان یکی از شایع ترین عوارض دوران بارداری می باشد. لازم است بدانید این ترک ها طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد، ممکن است منطقه ی این ترک های پوستی منفاوت باشد مثلا: سینه، کمر، شکم، بازو و ران ایجاد می شود.
تغییرات هورمونی و یا افزایش سریع وزن می تواند از علت های این نوع ترک ها باشد. زمانی که وزن شما سریع تر از پوستتان افزایش پیدا می کند.
الیاف الاستیک در سطح زیرین پوست شکسته شده و ترک هایی در منطقه های مختلف بدن مادر ایجاد می شود. غالبا رنگ ترک ها قبل از زایمان به رنگ بنفش و قرمز بوده و بعد از زایمان رنگ این ترک ها به سفید و خاکستری تغییر پیدا می کند.
چه کسانی بیشتر دچار این ترک ها می شوند؟
ایجاد این ترک ها از ماه های ششم و هفتم بارداری قابل مشاهده می باشد. این ترک های به وجود امده در دوران بارداری شدت و از بین رفتن آنها به شدت به ژنتیک و بدن شما بستگی دارد.
اما با رسیدگی به موقع و درمان آن تا حد زیادی این ترک ها ازبین می رود.
راه های جلوگیری از این ترک ها
راهکار قطعی برای پیشگیری از این ترک ها وجود ندارد و بیشتر ای ترک های ارثی هستند، اما می توانید با رعایت نکات زیر این ترک ها را مدیریت کنید.
آب کافی:
مصرف آب کافی قبل و بعد از بارداری به پوست شما کمک می کند. با مصرف روزانه 10 الی 12 لیوان آب سموم بدن شما دفع می گردد و پوست شما خاصیت ارتجاعی و لطافت خود را حفظ می کند.
مصرف ویتامین C در بارداری:
استفاده از تغذیه ی مناسب در دوران بارداری به پوست شما کمک بسزایی می کند، سعی کنید در مواد غذایی خود از مرکباتی مانند لیمو، پرتغال، آناناس، کیوی و نارنگی استفاده نمایید.
ویتامین C در بدن شما باعث ایجاد کلاژن می شود همچنین می توانید از کرم ها و لوسیون های کلاژن ساز استفاده نمایید.
مصرف ویتامین D در برنامه ی غذایی:
مواد غذایی حاوی ویتامین D مانند: ماهی، میگو، زرده تخم مرغ و قارچ می باشد.
روش های خانگی رفع ترک های پوستی
استفاده از روغن زیتون باعث لایه برداری و مرطوب نگه داشته شدن پوست می شود. کمی روغن زیتون را در دست بریزید و به مدت نیم ساعت بر روی ترک های پوستی خود ماساژ دهید.
بصورت متداوم می توانید از این روش استفاده نمایید تا اثرات آن قابل مشاهده باشد. روغن زیتون حاوی ویتامین های E ، A، D می باشد و برای شادابی پوست بسیار مفید است.
برای بهبود آفتاب سوختگی و شفافیت پوست از آلوئه ورا استفاده نمایید. توصیه می شود از گیاه تازه ی آلوئه ورا استفاده کنید و به مدت یک ربع بر روی پوست خود ماساژ دهید و سپس با آب ولرم پوست خود را بشویید.
تهیه ی اسکراب عسل برای رفع ترک های پوستی
عسل به دلیل خواص ضدعفونی کننده به رفع ترک های پوستی کمک می کند. مقداری عسل خام بر روی یک پارچه بمالید و بر روی مناطق مختلف بدن بگذارید تا خشک شود برای تاثیر بخشی بیشتر عسل را با نمک و گلیسرین مخلوط نمایید این اسکراب باعث لایه برداری پوست می شود.
استفاد از کرم های شیمیایی
برای بهبود ترکهای پوستی بعد از زایمان می توانید به پزشک پوست مراجعه نمایید. پزشک متخصص با تجویز محلول های لایه برداری مانند: اسیدهای کلرواستیک، گلیکولیک، لاکتیک، سالیسیلیک یا کاربولیک سبب رفع ترک های پوستی و لایه برداری می شوند.
لیزر درمانی
برای کم رنگ کردن این ترک ها از لیزر درمانی استفاده کنید دتسگاه های لیزر به دلیل خاصیتی که دارند ترک های پوستی شما را کم رنگ کرده و به رفع آن کمک می کند. اکنون دستگاه های جدید لیزر وجود دارد که با تحریک کلاژن پوست باعث رفع این ترک ها می شوند.
والدشو توصیه می کند برای رفع این ترک ها از روش های بالا استفاده نمایید و از روش جراحی درمو ابریژن اصلا استفاده نکنید. چراکه این عمل لایه ی ترک خورده ی پوست را بر می دارد و باعث ایجاد زخم های وخیم پوستی می شود.
دیدگاهتان را بنویسید