لاک زدن یا کاشت ناخن در بارداری مضر است؟
لاک زدن و کاشت ناخن از کارهای مورد علاقه خانم هاست زیرا به زیبایی دست ها و برخورداری از یک استایل زنانه و متفاوت کمک می کند؛ ولی بسیاری از خانم ها در دوره بارداری این کار را انجام نمی دهند و یا این که درباره انجام آن، شک و تردید دارند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به این موضوع بپردازیم که آیا واقعا لاک زدن در دوران بارداری مضر است یا خیر. پس اگر شما هم مادری باردار یا خانمی در شرف بارداری هستید، حتماً رعایت نکات مراقبت های بارداری برای شما ضروری است.
آیا لاک زدن در دوران بارداری خطرناک است؟
وقتی درباره لاک زدن در دوران بارداری صحبت به میان می آید، بسیاری از مادران نگران این موضوع می شوند که اگر مقدار ناچیزی از مواد شیمیایی موجود در لاک یا مواد کاشت ناخن وارد بدن آن ها شود، ممکن است از طریق جریان خون به جنین برسد و رشد او را مختل کند یا آسیب های جبران ناپذیری به او وارد کند.
به طور کلی مراقبت های بارداری، مواد کاشت و لاک ناخن به واسطه برخورداری از مواد شیمیایی که در ترکیباتشان موجود است، می توانند برای جنین ایجاد خطر کنند. در واقع، در دوران بارداری استفاده از لاک و انواع پاک کننده های آن باید با رعایت احتیاط انجام شود. بنابراین در صورتی که دائماً در معرض مواد شیمیایی موجود در لاک ناخن و پاک کننده های آن هستید، ممکن است به جنین شما آسیب های جبران ناپذیری وارد شود.
مضرات لاک زدن در دوران بارداری
ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که چرا استفاده از لاک در دوران بارداری باید محدود شود و اصلاً مضرات لاک زدن در بارداری چیست؟ به همین دلیل، در ادامه به شما خواهیم گفت که چه ترکیبات موجود در لاک ناخن، می تواند برای جنین شما خطرآفرین باشند.
فرمالدئید
فرمالدئید به عنوان یک ماده سفت کننده در لاک ناخن استفاده می شود. استنشاق فرمالدئید میتواند موجب بروز حساسیت در بینی ، ریه، گلو و چشم ها شود که این حساسیت ممکن است در دوران بارداری بیشتر هم بروز کند؛ هم چنین سقط جنین، تشنج، آسم و … از دیگر عوارض این ماده است. در صورتی که دوزهای بیشتری از فرمالدئید مورد استفاده قرار بگیرد، عوارضی همچون سرطان گلو، بینی و خون دور از انتظار نیست
تولوئن
از ماده تولوئن بیشتر در مواد منفجره و بنزین استفاده می کنند و این ماده، بوی تندی دارد و به منظور لغزنده شدن لاک روی ناخن در ترکیبات آن به کار می رود. این ماده می تواند بر سیستم عصبی جنین تأثیر بگذارد و هم چنین باعث ناهنجاری های مادرزادی، کاهش وزن جنین، مشکلات کلیوی اختلال شنوایی و دیگر اختلالات شود. استنشاق بخار تولوئن هم میتواند باعث ایجاد سرگیجه، تحریک چشم ها، گلو و ریه ها و اختلال در تنفس و ایجاد حالت تهوع شود.
فتالات
فتالات به عنوان یک ماده قابل ارتجاع در پوشش های پلاستیکی، اسپری های مو و ناخن استفاده می شود. این ماده می تواند با تاثیر بر رحم، منجر به ناباروری، نقص آلت تناسلی در جنین های مذکر و سقط جنین شود. هم چنین فتالات می تواند موجب مشکلات رشد اندام ها و اختلال غدد درون ریز، وزن کم هنگام تولد، تولد نوزاد زودرس و حتی یائسگی زودرس شود.
رزین فرمالدئید
رزین فرمالدئید از فرآورده های فرمالدئید است و می تواند باعث بروز واکنش های آلرژیک پوستی و تخریب حس عصبی شود.
کافور
از کافور برای براق کردن لاک ناخن استفاده می کنند، البته این ماده نسبت به مواد دیگر، کمتر سمی است،
با این حال مشخصشده استنشاق بخار آن، می تواند به تحریک شدید پوست و واکنش های آلرژیک، سرگیجه سردرد و تهوع منجر شود. مطالعات نشان می دهد که استفاده از کافور می تواند باعث اختلال عملکرد کبد شود.
استون
استون یک ماده شیمیایی است که برای پاک کردن لاک استفاده می شود و پس از تماس با پوست به مدت 20 دقیقه روی آن باقی می ماند. به منظور کاهش آسیب های ناشی از استنشاق بخارات استون، بهتر است در محیط با تهویه مناسب از آن استفاده شود زیرا قرارگرفتن در معرض دوز زیاد آن می تواند منجر به مشکلات رشد و نقص مادرزادی شود.
سخن پایانی
لاکزدن در دوران بارداری یکی از کارهایی است که اگر در انجام آن زیاده روی شود و یا جانب احتیاط رعایت نشود، می تواند منجر به ایجاد آسیب های جبران ناپذیری به جنین شود. این آسیب ها غالباً به دلیل ترکیبات موجود در لاک ها از جمله موادی مانند فرمالدئید، تولوئن، فتالات، کافور، استون و غیره به وجود می آید.
دیدگاهتان را بنویسید