امکان انجام لیزر در بارداری وجود دارد؟
زنان در دوران بارداری تغییرات زیادی را در بدن خود تجربه می کنند. یکی از این تغییرات، رشد بیشتر موهای زائد است. اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که تا کنون دوران بارداری را سپری کرده اید یا در حال گذراندن این دوره هستید، احتمالا متوجه این موضوع شده اید که در بخش هایی از بدن شما موهای زائد رشد کرده است یا این که بزرگ شدن جنین و برآمدگی شکم به شما اجازه نمی دهد که موهای زائد خود را اصلاح کنید.
احتمالا در چنین شرایطی اولین روشی که برای رفع موهای زائد به ذهن شما می رسد، لیزر در بارداری است. بسیاری از افراد در این دوران از لیزر کردن موهای زائد خود هراس دارند و تصور می کنند که این روش می تواند روی جنین آن ها تاثیر منفی داشته باشد، اما این تفکرات تا چه اندازه درست است؟ آیا می توان در دوران بارداری برای رفع موهای زائد بدن به سراغ لیزر رفت؟ برای درک بهتر این موضوع تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
دوران بارداری چگونه بر رشد مو تاثیر میگذارد؟
با این که دوران بارداری برای بسیاری از خانم ها یک دوره هیجان انگیز و شیرین است، اما باید بدانید که بدن شما با بزرگ شدن جنین دچار تغییراتی خواهد شد که شاید برای شما خوشایند نباشد. جالب است بدانید در دوران بارداری بدن خانم ها در بالاترین سطح تغییرات هورمونی قرار می گیرد. این اصلی ترین موضوعی است که باعث می شود تا چرخه رشد طبیعی موهای زائد بدن دچار اختلال شود.
در دوره سه ماهه سوم بارداری هورمون های استروژن و آندروژن در بالاترین سطح ممکن قرار دارند. بالا بودن این دو هورمون در بسیاری از موارد باعث رشد مو در محل های مختلف و جدید از بدن می شود. حتی ممکن است شما در این دوره در بخش هایی مانند سینه ها، شکم، صورت و گردن نیز رشد موهای زائد را مشاهده کنید. برای درک بهتر این موضوع و نحوه تاثیر گذاشتن هورمون ها و بارداری روی رویش موهای زائد، بهتر است نگاهی به چرخه طبیعی رشد موها داشته باشیم.
چرخه رشد مو شامل سه مرحله می شود. مرحله رشد مو یعنی فاز اول که آناژن نام دارد فولیکول های مو نسبت به ایجاد ساختار مو اقدام می کنند. در فاز دوم یعنی مرحله دوم ساختار مویی که به وجودآمده به رشد طبیعی خود ادامه می دهد. در مرحله نهایی و مرحله آخر که به آن تلوژن گفته می شود و برخی ها آن را با مرحله استراحت نیز می شناسند، موها روند ریزش را پشت سر می گذارند.
حال دوران بارداری و تغییرات هورمونی این دوران می تواند روی مرحله آخر چرخه طبیعی موها تاثیر داشته باشد. این یعنی مرحله آخر با تاخیر انجام می شود و دیگر موهای موجود با سرعت قبلی خود دچار ریزش نمی شوند. در چنین شرایطی ممکن است در نواحی جدید شاهد رشد موهای زائد جدید نیز باشید.
نگرانی های موجود در رابطه با لیزر در بارداری
بسیاری از خانم ها در دوران بارداری خود نگرانی هایی در مورد لیزر موهای زائد دارند. به همین علت در این بخش چند نکته مهم در خصوص لیزر در بارداری را بررسی خواهیم کرد.
- دستگاه های لیزر موهای زائد تشعشع غیر یون ساز را به کار می برند که این تشعشع برای از بینبردن موهای زائد گرمای زیادی را ایجاد می کند، اما این گرما موجب جهش سلولی نخواهد شد. البته بافت های اطراف مو می توانند اشعه ها را جذب کنند و پزشکان در مورد این که این اشعه بر جنین تاثیر می گذارد یا خیر؛ مطمئن نیستند.
- هورمون های بدن مادر در این دوره می تواند تولید ملانین را با تغییر مواجه کند، این امر موجبشده تا روند لیزر دردناک تر شود و تاثیر زیادی برای رفع موها نداشته باشد.
- اشعه های ساطعشده از دستگاه زمانی که با فولیکول ها برخورد می کنند، موجب انقباض پایین شکم و ران می شوند، بنابراین باید با پزشک خود در این خصوص صحبت کنید.
- حساس بودن پوست در این دوره لیزر را دردناک تر می کند.
جمع بندی
همان طور که متوجه شدید پزشکان شواهد کافی برای این که لیزر در بارداری می تواند روی جنین تاثیر داشته باشد یا خیر، ندارند. بنابراین نمی توان این موضوع را به صورت قطعی بیان کرد که لیزر موهای زائد در دوران بارداری بدون مشکل و خطر است.
از طرف دیگر با توجه به این که بیکینی یک ناحیه بسیار حساس بوده و جنین در نزدیکی این ناحیه قرار دارد، بنابراین در این خصوص باید بدانید که برای اطمینان بیشتر بهتر است خانم هایی که در حال سپری کردن این دوران هستند، به سراغ لیزر موهای زائد نروند؛ زیرا ممکن است عوارض جانبی ناشی از اشعه های مختلف روی بدن مادر و جنین تاثیر منفی داشته باشد. در نهایت بهتر است این عمل را به بعد از دوران بارداری موکول کنید.
دیدگاهتان را بنویسید