برای سیسمونی چی بخریم؟
تبریک عرض میکنم قدم نو رسیده مبارک زمانی که این مطلب را مطالعه میکنید ممکن است باردار باشید یا تازه تصمیم گرفته اید بچه دار شوید. حتی ممکن است هنوز تصمیم قطعی برای بچه دار شدن نگرفته اید یا یک بچه دارید و به فکر فرزند دوم هستید به هر حال تبریک میگویم که در حال مطالعه هستید و برای فرزندتان اینقدر ارزش قائلید که وقت گرانبهای خود را صرف مطالعه در زمینه نگهداری کودک و خرید سیمونی میکنید.
برای درک بهتر تصور میکنیم که امروز تصمیم دارید برای خرید سیسمونی به بازار بروید.
قدم اول، برای سیسمونی چی بخریم؟
آگاهی از لیست خرید سیسمونی و شناخت وسایل ضروری از غیرضروری برای بسیاری از والدین دشوار است در ادامه به نکات مهم لوازم مورد نیاز و ضروری سیسمونی نوزاد می پردازیم.
مواد بهداشتی برای خرید سیسمونی
اول از همه تصمیم بگیرید که لوازم بهداشتی را از چه مارکی تهیه کنید. متاسفانه اغلب مارکهای موجود در سیسمونی فروشیها جنبه تجاری دارند و استانداردها را رعایت نکرده اند. ضمنا خیلی از محصولات بهداشتی موجود مورد نیاز نیستند به یاد داشته باشید که محصولات بهداشتی کودک باید فاقد پارابن الكل اتانول رنگ و عطر مصنوعی باشند معمولا مارکهایی که علاوه بر محصولات بهداشتی محصولات درمانی مثل ضد آفتاب و کرمهای مخصوص اگزما یا شوره کودک هم تولید میکنند و در داروخانه ها به فروش میرسد محصولاتشان علمی تر و استانداردتر هستند.
شامپو سر و شامپو بدن هر دو موجود است میتوانید جداگانه تهیه کنید یا سر و بدن بگیرید و برای همه بدن و موها استفاده کنید.
لوسیون بدن و روغن بچه از نظر من لازم است که هر دو را بخرید. بعد از تولد بر اساس خشکی و نرمی پوست انتخاب و استفاده کنید. اگر پوسته های خشک روی تن و صورت است میتوانید بدن را با روغن ماساژ بدهید و بعد حمام کنید و مجددا براساس درجه خشکی پوست روغن بچه یا لوسیون بدن بزنید تا نرم شود و پوسته ها به تدریج از بین خواهد رفت خشکی پوست باعث خارش و بی قراری میشود و باید درمان شود.
کرم محافظ و وازلین تا هر زمانی که فرزندتان را پوشک کنید باید از کرم محافظ در داخل پوشک استفاده کنید.
قبلا داخل قنداق و دور کشاله ران و گردن را پودر تالک می زدند تا از عرق سوز شدن جلوگیری شود ولی امروزه با توجه به احتمال ایجاد حساسیت از پودر تالک استفاده نمیکنیم ولی تالک مایع در ناحیه پوشک یا کشاله ران میتواند مصرف شود.
دستمال مرطوب توصیه میکنم کمتر استفاده کنید. فقط برای زمانهای خارج از منزل مانند مهمانی و مطب پزشک که ناگهان نیاز به شستشو پیدا میکنید و امکانات لازم موجود نیست زودتر کودک را تمیز کنید و مجددا در منزل بشویید.
برای شستشوی لباسهای نوزاد میتوانید از صابون یا پودر صابون استفاده کنید. چند ماه اول استفاده از پودر رختشویی ممکن است باعث ایجاد حساسیت و عوارض پوستی بشود.
لوازم بهداشتی:
پوار بینی یا فین گیر در اغلب نوزادان لازم نمیشود ولی در دوران نوزادی و سرماخوردگی کاربرد دارد. بهتر است نوزاد با شیر مادر تغذیه شود ولی یک شیشه شیر در ساک بیمارستان به همراه داشته باشید شیشه هایی که سرشیشه پهن و شبیه سینه مادر دارند در اولویت است.
در مواردی که به دلیلی لازم است که پستانک استفاده کنید مثل بعضی بیماری ها انواع سیلیکونی که از پلاستیک یک تکه شفاف تشکیل و دسته آن به بدنه وصل است ارجحیت دارد. این نوع با توجه به اینکه درز ندارد و داخل محفظه نوک آن قابل شستشو است احتمال انتقال ميكروب را کم میکند
زنجیر پستانک در هر حال زنجیر پستانک ممنوع خواهد بود چون احتمال انتقال بیماری را چند برابر میکند.
شیردوش دو نوع دستی و برقی دارد اغلب نیازی نیست که شیر دوش تهیه کنید مگر اینکه مادر شاغل باشد.
شیشه شور وسیله ای برای تمیز کردن شیشه شیر است و در صورت استفاده از شیر مادر لازم نیست.
پستانک میوه خوری وسیله ای شبیه گول زنک است که در سن ۶ ماهگی تکه میوه یا گوشت پخته را داخل آن گذاشته و به کودک داده تا با طعم آن آشنا بشود و خطر خفگی هم نداشته باشد.
لوازم شستشو سیسمونی نوزاد
وان حمام لگنی به شکل یک وان کوچک و مخصوص شستشوی سر و بدن است. وسیله ای به نام آسان شوی داخل وان قرار میگیرد. برای حمام کودک چند حوله نیاز دارید یک حوله بزرگتر برای حمام که پس از اتمام، شستشو کودک را داخل آن گذاشته و نگهدارید. تا خشک شود و در همان حالت روغن بچه یا لوسیون بدن بزنید و پوشک کنید و نهایتا لباس بپوشانید.
حوله حمام بهتر است کلاه دار باشد حوله کوچکتر برای زمان شستشو پای کودک نیاز دارید که راحت روی شانه بیندازید و بردارید.
کهنه خشک کن: تعدادی پارچه نخی لازم دارید که به عنوان کهنه خشک کن معروف است و زمان شستن ناحیه پوشک سریع پاها را خشک میکند.
زیرپایی تعویض پوشک وسیله ای است که زمان تعویض پوشک استفاده می.شود لایه رویی آن پارچه ای و لایه زیرین پلاستیکی است انواع يكبار مصرف هم در بازار موجود هستند.
کلاه حمام وسیله ای نقاب مانند است که بعد از 6 ماهگی زمان دوش گرفتن استفاده میشود و مانع از ریختن آب به داخل چشم کودک میشود این کلاه دکمه ای برای تغییر اندازه دارد و با افزایش دور سر می توان آن را بزرگتر کرد.
سبد لباس كثيف:
یک سبد با درب برای نگهداری لباسهای کثیف برای مدت زمان کوتاه نیاز است.
ماشین کهنه شویی
تا یک سالگی بهتر است لباسهای کودک جدا از سایر خانواده بشورید. ولی می توانید داخل ماشین لباس شویی هم جدا از سایر افراد خانواده بشویید.
برای تهیه لكن قصری و شورت آموزشی عجله نکنید بعد از دو سالگی تهیه کنید. آموزش دستشویی رفتن معمولا بعد از دو سالگی انجام می شود. بهتر است برای آموزش بهتر آنرا با کودک خود تهیه کنید.
سن 4-7 ماه زمان شروع رویش دندان اکثر بچه ها است که نیاز به تهیه دندان گیر است. دندان گیرها دو نوع حاوی مایع و ساده است. دندان گیر حتما باید از نوع مرغوب، بدون سرب و فاقد مواد رنگی باشد.
خرید سیسمونی و دارو دهی به کودکان وسایل متعددی در بازار است و ترجیح ما وسایلی به غیر قاشق است. که شما می توانید از شیشه دارو خوری برای کودک خود استفاده کنید.
مسواک انگشتی:
یکی از وسایل مهم خرید سیسمونی مسواک انگشتی است که از سن چهار ماهگی برای تمیز کردن دهان کودک خود میتوانید از آن استفاده کنید. ناخن گیر و قیچی نیز از وسایلی است که بهتر است از ابتدا تهیه کنید و در ساک نوزاد خود نیز قرار دهید. حتما برای کودک خود یک تب سنج دیجیتالی تهیه کنید.
پوشاک:
همانطور که در مقاله ی قبلی در خصوص نحوه خرید لباس نوزاد گفتهشد شما حدودا به دو تا سه دست لباس نوزادی نیاز دارید. مرسوم است که 30 یا 40 دست لباس تهیه کنند. فقط جهت دو ماه اول لباس تهیه و بعدا همزمان با افزایش قد و وزن کودک و متناسب با فصل لباسهای جدید تهیه کنید. کمد کودک را با تعداد زیادی لباسهای غیر قابل استفاده پر نکنید.
دیدگاهتان را بنویسید