حداکثر وزن قابل حمل در بارداری
حداکثر وزن قابل حمل در بارداری چقدر است؟ پاسخ دقیقی برای این سوال وجود ندارد. در واقع وزن قابل حمل در بارداری به عوامل متعددی وابستهمی باشد. از عوامل موثر میتوان به مرحله بارداری شما، مدت زمان حمل و قدرت عضلات بدن شما اشاره کرد.
تاثیر بارداری بر وزن قابل حمل
در دوران بارداری، رباطهای شما شل میشوند و مفاصل شما از ثبات کمتری برخوردار میشوند، بنابراین آسیبدیدن در این دوران سریع تر است.
همانطور که شکم شما بزرگ می شود، مرکز ثقل شما نیز به سمت جلو حرکت می کند. این عمل فشار بیشتری به کمر شما وارد میکند و آن را در برابر فشار آسیبپذیرتر میکند مخصوصاً زمانی که وسیلهی سنگینی را حمل میکنید.
تغییر در مرکز ثقل شما می تواند تعادل شما را از بین ببرد و احتمال سقط جنین را افزایش دهد. زمینخوردن نه تنها برای شما خطرناک است، بلکه می تواند برای نوزاد خطرناک باشد و احتمالاً منجر به زایمان زودرس یا جدا شدن زودرس جفت شود.
برخی از تحقیقات نشان می دهد که حمل مکرر اجسام سنگین برای مثال در شغلی که نیاز به کار فیزیکی دارد ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد. همچنین می تواند شما را در معرض افزایش خطر درد مفاصل و کمر قرار دهد.
دستورالعمل های حمل وسایل در طول بارداری
قبل از حمل اجسام سنگین در دوران بارداری، با پزشک خود مشورت کنید، به خصوص اگر به طور منظم بلند کردن اجسام سنگین را به عنوان بخشی از کار خود یا به عنوان ورزش انجام می دهید.
اطلاعات محدودی در مورد حداکثر وزن قابل حمل در بارداری وجود دارد. با این حال، موسسه ملی ایمنی و بهداشت حرفه ای (NIOSH) دستورالعمل های اولیه ای در مورد محدودیت وزن ایمن برای حمل اجسام در محل کار در دوران بارداری دارد. محدودیتها در نظر میگیرند که اجسام را در چه مدت حمل می کنید، هفتهی چندم بارداری هستید و وقتی جسم را بلند میکنید در چه موقعیتی قرار دارد.
در ادامه حداکثر وزن قابل حمل در بارداری بر اساس شرایط متفاوت لیست شده است.
- حمل مکرر (کمتر از هر 5 دقیقه یکبار):
تا هفته 20 بارداری: 16 کیلوگرم
بعد از 20 هفته بارداری: 11 کیلوگرم - کمتر از یک ساعت حمل مکرر در روز:
تا هفته 20 بارداری: 13 کیلوگرم
بعد از هفته 20 بارداری: 10 کیلوگرم - بیش از 1 ساعت حمل مکرر در روز:
تا هفته 20 بارداری: 8 کیلوگرم
بعد از هفته 20 بارداری: 6 کیلوگرم
علاوه بر این، والدشو توصیه میکند از حمل هر گونه اجسام سنگین از روی زمین خودداری نمایید.
اگر قبل از بارداری به طور منظم اجسام سنگین را حمل میکردید، ممکن است برای بلندکردن اجسامی که بالاتر از توصیه های دستورالعمل ها هستند مشکلی نداشته باشید. اگر به حمل اجسام سنگین عادت ندارید، ممکن است حداکثر وزن قابل حمل در بارداری برای شما خیلی زیاد باشد.
نکات مهم برای حمل اجسام
برای حمل اجسام سنگین در دوران بارداری بهتر است نکات ایمنی زیر را به یاد داشته باشید:
- با زانو خم شوید.
- کمر خود را صاف نگه دارید.
- از پاهای خود به جای عضلات پشت خود استفاده کنید.
- شکم خود را سفت کنید و هنگام بلند کردن نفس خود را بیرون دهید.
- بار را نزدیک بدن خود حمل کنید.
- مراقب باشید پای شما پیچ نخورد.
- اگر جسم فشار زیادی بر شما وارد کرد آن را حمل نکنید.
علائم هشدار دهنده برای حمل اجسام سنگین در بارداری
در صورت مشاهده هرگونه از علائم زیر از حمل اجسام پرهیز نمایید.
- هنگام (یا بعد از) حمل باعث درد یا ناراحتی در شما ایجاد شود.
- شما نمی توانید آن را بدون حبس نفس یا فشاردادن به عضلات کف لگن بلند کنید
- عدم استفاده از دستورالعملها و نکات مهم
جمع بندی
مراقبت های دوران بارداری برای خانواده ها باید از اهمیت بالایی برخوردار باشد، زیرا پیشگیری از بسیاری از بیماری های نوزاد در این دوران قابل پیشگیری و درمان است. بنابراین در صورت ضرورت حمل اجسام حتما حداکثر وزن قابل حمل در بارداری را انجام دهید و از دستور العمل ها و نکات کاربردی استفاده نمایید.
در صورتی که شغل شما نیازمند کار فیزیکی سخت و حمل اجسام بود در صورت مشاهدهی علائم هشداردهنده میتوانید از شغل خود مرخصی بارداری بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید