عوارض قرص ضد بارداری
استفاده از قرص جلوگیری از بارداری ممکن است با عوارضی همراه باشد که برای برخی از افراد ناخوشایند خواهد بود. عوارض قرص ضد بارداری، می تواند شامل افزایش وزن، لکه بینی، تغییرات در خواب و مزاج، سردرد و سایر موارد باشد.
برای پیشگیری از این عوارض، بهتر است پیش از شروع مصرف آن ها، با پزشک مشورت کرده و به بررسی آن ها بپردازید. ما در این مطلب قصد داریم تا به بررسی عوارض این قرص ها بپردازیم، پس تا پایان همراه ما باشید.
عوارض قرص ضد بارداری کدام است؟
این قرص ها به گونه ای طراحی شده اند که با مهار افزایش تولید هورمون های مربوط به تخمک گذاری و تغییرات دیگری در رحم و واژن، می توانند مانع از بارداری شوند. البته در کنار مزایا، این قرص ها دارای عوارضی هستند که ممکن است برای مصرف کننده آزار دهنده باشد. از جمله عوارضی که امکان دارد با مصرف قرص های ضد بارداری بروز پیدا کنند، عبارتند از:
عوارض مربوط به اعصاب
اثرات قرص های ضد بارداری روی اعصاب می تواند منفی بوده و با برخی از داروهای صرع تداخل دارویی داشته باشند. برخی از مهمترین عوارض قرص ضد بارداری روی اعصاب عبارت است از:
- سکته مغزی
- لخته شدن خون
- حمله قلبی
- تورم یا درد در پاها
- سردرد شدید
- درد شدید معده
- تاری دید
عوارض مربوط به کیست تخمدان و دختران مجرد
یکی از تصوراتی که در جامعه ما وجود دارد، این است که استفاده از قرص های ضد بارداری برای دخترهای مجرد مضر بوده و سبب ناباروری آن ها می شود. عده ای به اشتباه تصور می کنند که اگر دختر باکره قرص ضد بارداری مصرف نماید، با عوارض غیر قابل جبرانی مواجه می شود؛ اما حقیقت این است که این عوارض قرص ضد بارداری برای خانم های باکره و غیرباکره یکسان است.
این قرص ها اصلا توانایی تشخیص باکره بودن یا نبودن یک فرد را ندارند؛ در نتیجه اصلا نباید به این حرف های بی پایه و اساس توجه کنید. چنانچه سوالی در این زمینه دارید، تنها از پزشک متخصص زنان کمک بگیرید. زمانی که دختران مجرد از این داروها برای از بین بردن کیست تخمدان بهره می برند، همان عوارضی را تجربه خواهند کرد که خانم های متاهل ممکن است با آن ها مواجه شوند.
خونریزی در زمان مصرف
خونریزی در زمان استفاده، یکی از متداول ترین عوارض قرص ضد بارداری است که اکثر بانوان در زمان مصرف این قرص با آن مواجه می شوند. این خونریزی ممکن است به صورت لکه بینی بین دوره های پریودی بوده یا به شدت بیشتر در دوره های پریودی رخ دهد. دلایل این خونریزی می تواند تغییرات سطح هورمون های بدن، تغییرات در رحم و واژن و عدم تطابق بدن با هورمون های داخل این قرص باشد.
اکثر خونریزی های رخ داده در زمان مصرف قرص های ضد بارداری نگران کننده نیستند و معمولا با گذشت زمان کاهش پیدا می کنند. اما اگر خونریزی شدید، ناگهانی یا طولانی مدت باشد یا علائمی نظیر درد شدید شکمی همراه آن دیده شود، باید به پزشک مراجعه کرده تا علت مشکل را تشخیص داده و راه حل مناسب را برای شما مشخص کند.
نا منظم شدن پریود
یکی دیگر از عوارض قرص ضد بارداری، بی نظمی در پریود است. زمانی که خانم ها از این قرص ها استفاده می کنند، شاهد لکه بینی و خونریزی در میانه سیکل خود خواهند بود که موجب نامنظم شدن پریود می شود. از طرفی برخی با مصرف قرص های ضد بارداری به مدت چند سال و بعد رها کردن آن، برای مدتی پریود نمی شوند و این موضوع نیز نوع دیگری از بی نظمی است.
عوارض روی پوست
یکی از معمول ترین و شایع ترین عوارض قرص ضد بارداری که ممکن است بسیاری از مصرف کنندگان با آن مواجه شوند، ایجاد لکه های پوستی برروی صورت است. این حالت بعد از قطع مصرف دارو از بین خواهد رفت.
عوارض مربوط به رشد سریع مو
استفاده از قرص های ضد بارداری می تواند سبب رشد سریع مو در برخی از افراد شود. این اتفاق ممکن است براثر تغییرات هورمونی رخ دهد؛ زیرا هورمون های موجود در این قرص ها تاثیر مستقیمی روی فعالیت پوست و مو دارند و می توانند سبب افزایش سرعت رشد آن شوند.
این اثر معمولا زمانی مشاهده می شود که از قرص های ضد بارداری برای مشکلات هورمونی مرتبط با مو استفاده گردند؛ با این حال تاثیرات دقیق و متفاوت این قرص بر رشد مو، با توجه به وضعیت بدن هرفرد، متفاوت است.
جمع بندی
ما در این مطلب به بررسی مهمترین عوارض قرص ضد بارداری پرداختیم. همانطور که متوجه شدید، این قرص ها عوارض مختلفی را به همراه دارند که این عوارض می توانند زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهند؛ در نتیجه حتما قبل از مصرف این قرص ها با بو پزشک متخصص مشورت کنید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عوارضش رو به چشمه دیدم😕
توروخدا نه قرص اورژانسی بخورید نه جلوگیری من استفاده کردم ی بار کل سیستم و هورمونهامو ریخت بهم اصلا معلوم نبود چی بود