مصرف کافئین و قهوه در بارداری
کافئین از برگ ها، مغزها و انواع توت های گیاهان خاص به دست می آید. کافئین به عنوان یک محرک عمل می کند و به مغز سرعت می بخشد و سیستم عصبی را فعال می کند. کافئیندر مواد غذایی مختلفی از جمله چای، قهوه، شکلات و نوشابه های انرژی زا موجود است. در ادامه به خطرات مصرف کافئین و قهوه در بارداری می پردازیم.
آیا مصرف قهوه در دوران بارداری مجاز است؟
اگر باردار هستید برای رعایت مراقبت های بارداری، در مورد مصرف کافئین با پزشک خود مشورت کنید. معمولاً مصرف 1 یا 2 فنجان قهوه اشکالی ندارد، اما بهتر است بیشتر از آن ننوشید.
به سختی می توان فهمید دقیقاً چه مقدار کافئین در یک فنجان قهوه وجود دارد. در کل می تواند به چیزهایی مانند مارک قهوه، نحوه تهیه آن و اندازه فنجان بستگی داشته باشد.
مطالعات نشان می دهد که دریافت بیش از 200 میلی گرم کافئین در روز در دوران بارداری ممکن است مضر باشد. این مقدار در یک فنجان نیم میلی لیتری یا دو فنجان 170 میلی لیتری است.
خطرات مصرف بیش از حد قهوه در دوران بارداری
مصرف بیش از حد کافئین و قهوه در دوران بارداری ممکن است خطر عوارضی از جمله سقط جنین، وزن کم جنین و سایر مشکلات بارداری مرتبط است.
برخی از بانوان متوجه میشوند که در دوران بارداری نسبت به کافئین حساستر میشوند و گزارش میدهند که حتی مقادیر کم آنها را دچار اضطراب و عصبانیت میکند.
کافئین همچنین می تواند بر خواب تأثیر بگذارد و باعث بی خوابی بارداری شود و ممکن است حالت تهوع صبحگاهی را بدتر کند. یکی دیگر از عوارض جانبی، تکرر ادرار (نیاز به دفعات بیشتر ادرار کردن) و تحریک مثانه است.
یک نکته حیاتی: ممکن است کافئین بیش از حد در دوران بارداری بر توانایی بدن شما برای جذب آهن تأثیر بگذارد، که می تواند خطر کمبود آهن یا کم خونی را افزایش دهد. اگر از سطح پایین آهن رنج می برید، می بایست در دوران بارداری کافئین را به طور کامل حذف کنید.
تاثیر مصرف کافئین برای جنین
تاثیر مصرف کافئین برای جنین دقیق مشخص نشده است، براساس تجربه ی کارشناسان و پزشکان کافئین میتواند از جفت عبور کند و مصرف بسیار زیاد کافئین سبب زایمان زودهنگام و کاهش وزن جنین شود.
به همین دلیل است که کارشناسان توصیه میکنند در دوران بارداری 200 میلیگرم یا کمتر کافئین و قهوه مصرف کنند.
روش های کاربردی برای ترک مصرف قهوه در بارداری
برایتان سخت است که قهوه را به یکباره قطع کنید؟ در اینجا یک راه آسان و کاربردی برای شروع برای شما ارائه می شود.
مصرف قهوه خود را به 1 یا 2 فنجان در روز محدود کنید و لیوان خود را به اندازه فنجان اندازه گیری کنید. برای شروع قهوه ی بدون کافئین را با قهوه معمولی ترکیب کنید . با گذشت زمان، قهوه معمولی را به طور کامل قطع کنید. و به یاد داشته باشید که کافئین فقط در قهوه نیست.
چای سبز و چای سیاه، نوشیدنی های انرژی زا و سایر نوشابه های گازدار حاوی کافئین هستند. سعی کنید محصولات بدون کافئین که ممکن است هنوز مقداری کافئین داشتهباشند، اما در مقادیر بسیار کمتر یا جایگزین های بدون کافئین تغییر دهید.
در خصوص مصرف شکلات نیز اعتدال در مصرف را رعایت نمایید. یک تخته شکلات متوسط فقط 5 تا 30 میلی گرم کافئین دارد. بنابراین، مقدار کمی شکلات خوب است.
میزان کافئین موجود در انواع قهوه ها
همانطور که در مطالب بالا گفه شد میزان کافئین در قهوه ها متفاوت است به عنوان مثال:
- در هر فنجان قهوه ترک 67 میلیگرم
- در هر فنجان قهوه فیلتر 135 تا 200 میلیگرم
- در هر فنجان کاپوچینو حدودا 100 میلی گرم
- یک فنجان قهوه اسپرسو 212 میلی گرم
نتیجه گیری
حتما در دوران بارداری خود اعتدال در مصرف مواد غذایی خود داشته باشید و از تغذیه بارداری مناسب استفاده کنید چراکه در این دوران مواد غذایی شما سبب رشد و تکامل جنین می شود.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
در زمان پریودی هم خوردن قهوه مجاز نیست؟
بهتره که زیاد مصرف نشه