هر آنچه که باید در مورد پرده بکارت بدانید
پرده بکارت یا هایمن تکه های بافتی هستند که در دهانه واژن قرار دارند. بسیاری از بانوان در بدو تولد با پرده بکارت به دنیا می آیند و انواع مختلفی از پرده بکارت وجود دارد. در واقع هیچ دو پرده بکارت یکسان نیستند و اندازه، شکل و ضخامت هایمن از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
پرده بکارت چیست؟
پرده بکارت که در دهانه واژن شما قرار دارد، یک قطعه کوچک و نازک از بافت است که در مرحله رشد بارداری از بافت جنینی باقیمانده تشکیل شدهاست. معمولا ساختار هایمن در بدو تولد حلقه ای شکل است، اما بکارت می تواند با گذشت زمان تغییر شکل دهد.
اگرچه فقدان پرده بکارت به طور کلی به عنوان نشانه ای از فعالیت جنسی شناخته می شود، اما در واقع نشان دهنده خوبی برای اینکه آیا فرد رابطه جنسی داشته است یا خیر، نیست. در واقع پرده بکارت نرم و کشسان است و معمولاً دهانه واژن را مسدود نمی کند. از آنجایی که پرده بکارت از بافت نرم ساختهشدهاست، می تواند در اثر فعالیت های ساده مانند ورزش و قراردادن تامپون پاره شود.
هدف از پرده بکارت یا هایمن چیست؟
بر خلاف سایر بافت ها و اندام هایی که وظایفی برای انجام دادن دارند، پرده بکارت هدفی ندارد. و در واقع تاثیری بر بدن یا سیستم تولید مثل یا سلامتی شما ندارد.
برخی معتقدند که پرده بکارت به عنوان سپری عمل می کند تا از ورود باکتری ها و دیگر اجسام کوچک و خارجی به بدن شما جلوگیری کند، اما هیچ مدرک علمی برای حمایت از آن وجود ندارد. تا آنجا که به عملکرد پرده بکارت مربوط می شود، شواهد اندکی وجود دارد که نشان دهد این ماده فواید یا عملکردی برای بدن شما دارد.
پرده بکارت در کجا قرار دارد؟
در بیشتر مواقع، پرده بکارت دهانه واژن را احاطه کرده است. با این حال، گاهی اوقات فقط قسمت پایین دهانه را می پوشاند.
هایمن بسته به جایی که قرار دارد دو نام متفاوت دارد. این اصطلاحات عبارتند از:
- حلقوی: پرده بکارت حلقوی تمام دهانه واژن را احاطه کرده است.
- هلالی: پرده بکارت هلالی شبیه به هلال ماه است و فقط قسمتی از دهانه واژن را می پوشاند.
نوزادان معمولاً با پرده بکارت حلقوی به دنیا می آیند، اما این پرده در گذر زمان که به مدرسه ابتدایی می رسند به پرده بکارت هلالی تبدیل می شود.
به ندرت، پرده بکارت می تواند تمام دهانه واژن را برای مدت طولانی بپوشاند، که می تواند باعث مشکلاتی در قاعدگی و حتی رابطه جنسی شود.
انواع پرده بکارت
چهار نوع مختلف پردهبکارت وجود دارد که به عنوان انواع یا شرایط نیز شناخته می شود که باید از آنها آگاه باشید. این انواع عبارتند از:
پرده بکارت بسته (مسدود)
این یک نوع پرده بکارت نادر است که زمانی رخ می دهد که پرده بکارت باز نمی شود و در عوض دهانه واژن را به طور کامل می پوشاند. این می تواند باعث انسداد خون و ترشحات قاعدگی شود. در حالی که این نوع پرده بکارت را می توان در بدو تولد تشخیص داد، اما معمولا در دوران بلوغ تشخیص دادهمی شود. علائم خود را در یک نوجوان نشان می دهد و از دوره های قاعدگی جلوگیری می کند. معمولاً درد شکم و لگن نیز درگیر است. اغلب اوقات، بیمار ممکن است مشکلات ادراری مانند ادرار مکرر و فوری و احساس پر ماندن مثانه حتی پس از ادرار را نیز تجربه کند.
پرده بکارت ریز
این نوع پرده بکارت زمانی تشخیص دادهمی شود که دهانه پرده بکارت کوچکتر از حد متوسط باشد. در حالی که قاعدگی ممکن است علیرغم وجود پردهبکارت ریز رخ دهد، ممکن است بیمار نتواند تامپون را وارد کند یا رابطه جنسی داشته باشد. در برخی موارد، نوجوانانی که متوجه نمی شوند پرده بکارت ریز سوراخ شده دارند، ممکن است نتوانند تامپون وارد شده را خارج کنند.
پرده بکارت کربی شکل (تیغه ای)
این حالت در نتیجه سوراخ های کوچک زیادی است که در پرده بکارت رخ می دهد. قاعدگی می تواند به طور طبیعی رخ دهد، اما بیمار نمی تواند تامپون را وارد کند یا از طریق واژینال مقاربت داشته باشد.
پرده بکارت غربالی
این نوع پرده بکارت زمانی اتفاق می افتد که یک نوار بافت اضافی در اطراف هایمن تشکیل شود که منجر به ایجاد دو دهانه کوچک واژن بر خلاف یکی می شود. بیمار می تواند به طور طبیعی قاعدگی داشته باشد اما ممکن است نتواند از تامپون استفاده کند یا از طریق واژینال مقاربت داشته باشد. مشابه پرده بکارت ریز است، اگر نوجوانی متوجه نشود که پرده بکارت غربالی دارد، ممکن است نتواند تامپون واردشده را خارج کند.
درمان این گونه پرده بکارت یک روش جزئی و به صورت سرپایی انجام می شود. این درمان به عنوان هایمنکتومی نامیدهمی شود و متخصص زنان برای برداشتن بافت اضافی این عمل را انجام می دهد و در دهانه واژن با اندازه مناسب بریدگی ایجاد می کند. پس از برداشتن بافت، خطری برای رشد مجدد آن وجود ندارد.
این روش را می توان در مطب یا در اتاق عمل انجام داد، بسته به اینکه چه مقدار بافت باید برداشتهشود و همچنین میزان راحتی بیمارملاک است. این روش ساده است و در طول فرآیند بهبودی درد کمی وجود دارد.
وقتی پرده بکارت پاره می شود چه اتفاقی می افتد؟
وقتی پرده بکارت شما پاره می شود، ممکن است حتی متوجه نباشید که این اتفاق افتادهاست. برخی افراد بلافاصله متوجه می شوند و برخی دیگر خیر. مانند بسیاری از بافت های دیگر، هایمن کشسانی است و می تواند کشیدهشود و معمولاً در اولین ضربه پاره نمی شود. در عوض، پرده بکارت با گذر زمان پاره می شود.
وقتی این اتفاق می افتد، بعید است که درد ناگهانی را احساس کنید. در واقع، بیشتر مردم وقتی پرده بکارت شان پاره می شود، هیچ احساسی نخواهند داشت، اگرچه برخی ممکن است درد خفیفی را احساس کنند و خونریزی خفیفی را تجربه کنند. با این حال، پارهشدن پرده بکارت فرآیند دردناکی نیست. کسانی که پردهبکارتشان با گذر زمان پاره می شود خونریزی را تجربه می کنند حتی ممکن است فکر کنند که خونریزی صرفاً مربوط به دوره قاعدگی آنها است.
هنگامی که پرده بکارت شما پاره می شود امکان رشد و ترمیم آن وجود ندارد.
پرده بکارت چگونه پاره می شود؟
همانطور که قبلا ذکر شد، قرار دادن تامپون می تواند باعث پارگی پرده بکارت شود. رابطه جنسی هم همینطور است. با این حال، بسیاری از فعالیت های روزانه دیگر نیز وجود دارد که می تواند باعث پاره شدن هایمن شود. این فعالیت شامل:
- ژیمناستیک
- دوچرخه سواری
- اسب سواری
- بالا رفتن از وسایل زمین بازی مانند ورزشگاه های جنگلی
- ورزش کردن
- خودارضایی
- معاینه لگن یا پاپ اسمیر
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممکنه بعضی پرده های بکارت موقع زایمان پاره بشن؟؟