بهترین نان برای دوران بارداری
دوران بارداری یکی از مهم ترین و پرچالش ترین دوره های زندگی زنان است؛ در این دوران رعایت اصول تغذیه بارداری می تواند به سلامت مادر و کودک کمک کند و از بروز بسیاری بیماری ها پیشگیری کند.
در دوران بارداری زنان از غذاهای مختلفی استفاده می کنند که یکی از این گروه های تغذیه ای، گروه نان و غلات است؛ از آن جایی که نان یکی از مواد غذایی مهم در تغذیه، خصوصاً تغذیه بارداری است، تصمیم گرفتیم تا در این مقاله در خصوص بهترین نان برای دوران بارداری، مطالب مفیدی را ارائه کنیم؛ بنابراین اگر در دوران بارداری به سر می برید یا قصد مادر شدن دارید؛ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
بهترین نان در بارداری
اگر بخواهیم بهترین نان برای دوران بارداری را در یک جمله معرفی کنیم؛ باید بگوییم که نانی که از آرد گندم کامل تهیه شده است، بهترین نان به شمار می رود.
همان طور که می دانید امروزه نان های مختلفی اعم از انواع نان های سبوس دار، نان های سفید ( مانند نان ساندویچی، همبرگری، باگت )، جو، سنگگ، تافتون، بربری، لواش و غیره موجود است که هر یک با توجه به ترکیباتی که دارند، می توانند مواد غذایی مختلفی را به مادر و جنین برسانند.
از طرفی مصرف به اندازه نان برای مادران می تواند به آن ها کمک کند تا دوره بارداری سالم تری را سپری کنند؛ در ادامه به شما خواهیم گفت که چرا تغذیه بارداری و هم چنین مصرف بهترین نان برای دوران بارداری، از اهمیت بالایی برخوردار است.
اهمیت تغذیه بارداری برای مادر و جنین
تغذیه سالم در دوران بارداری می تواند بر سلامت مادر و جنین تاثیر بگذارد. در واقع، تغذیه سالم به جنین کمک می کند تا به هنگام تولد وزن مناسبی داشته باشد. همچنین مغز نوزادانی که در دوران بارداری مادر، از تغذیه مناسبی برخوردار بودند، رشد بهتری دارد و نقص لوله عصبی در آن ها کمتر به چشم می خورد.
و اما تغذیه سالم برای مادر می تواند با کاهش احتمال بروز عوارض و بیماری هایی مانند کم خونی، دیابت بارداری همراه باشد و از زایمان زودرس جلوگیری کرده و به کاهش وزن مادر پس از دوران بارداری و … کمک کند.
فواید استفاده از بهترین نان برای دوران بارداری
همان طور که گفتیم، مصرف بهترین نان برای دوران بارداری، می تواند به سلامت مادر و جنین کمک کند که در ادامه به برخی از فواید آن می پردازیم:
- بهبود روند هضم غذا در دوران بارداری: به طور کلی، فیبر موجود در انواع نان های کامل به زنان باردار کمک می کند تا حرکات روده منظمی داشته باشند و به همین دلیل، احتمال بروز یبوست و اسهال را در دوران بارداری کاهش می دهد.
- کنترل سطح کلسترول خون زنان در دوران بارداری: باز هم فیبر بالای موجود در نان های به دست آمده از گندم کامل، می تواند در دوران بارداری به کمک زنان بیاید و به آن ها کمک کند تا سطح کلسترول خون خود را کاهش دهند و از این طریق، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در آن ها به شدت کاهش خواهد یافت.
- کاهش فشار خون زنان در دوران بارداری: معمولا زنان باردار، به دلیل استرس بیش از حد و خستگی روانی دچار افزایش فشار خون می شوند و مصرف نان به این افراد کمک می کند تا سطح تری گلیسیرید و کلسترول خون خود را کنترل کنند و سطح فشار خون آن ها کاهش یابد.
- تنظیم میزان قند خون زنان در دوران بارداری: از آن جایی که اغلب زنان در دوران بارداری مستعد ابتلا به دیابت حاملگی هستند و یا از دوران پیش از بارداری، قند خون بالایی داشته اند، مصرف نان گندم کامل که دارای فیبر سرشاری است، می تواند به این افراد کمک کند تا سطح قند خون خود را کنترل کنند.
تنظیم کلسیم زنان در دوران بارداری:
ناگفته پیداست که تمامی مادران باردار به مقدار مناسبی از کلسیم نیاز دارند؛ زیرا کلسیم موجود در مواد غذایی به جنین کمک میکند تا رشد مناسبی داشته باشد؛ بنابراین، نان گندم کامل که دارای کلسیم بالایی است، برای مادران باردار مفید است و موجب رشد بهتر جنین می شود.
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی بهترین نان برای دوران بارداری پرداختیم و گفتیم که نه تنها مصرف نان تهیهشده از آرد گندم کامل می تواند یک ماده غذایی مفید برای مادر و جنین باشد، بلکه توجه به اصول تغذیه ای در این دوران هم می تواند به مادر و جنین کمک کند تا از سلامت بیشتری برخوردار باشند و عوارض پس از زایمان برای هر دو آن ها کاهش یابد. بنابراین توصیه اغلب پزشکان تغذیه سالم در دوران بارداری است.
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
در زمان قدیم سبوس آرد رو اصلا” جدا نمیکردند و درصد تعداد بیماران، از یک دهم درصد تعداد بیماران فعلی کمتر بود!
بدلیل اینکه تعداد بیماران ده بیست برابر درصد قبلی بشه، و عمر مردم کوتاه بشه، و جیب مردم خالی بشه، دستور جداسازی سبوس از آرد، به کشورهای جهان سوم صادر شد.
حتی سبوس آرد سنگک رو هم در حد ۸ درصد جدا میکنند و به اون، آرد سبوسدار کامل میگن!
تمام سبوس باید در داخل آرد بمونه و هنگام تخمیر، به همراه آرد تخمیر بشه، تا بدن از فواید آرد و سبوس در حد کامل استفاده بکنه، که در آنصورت هیچکدومش عوارضی بوجود نمیاره.
تا حدود چهل سال پیش، نان را طوری می پختند که سطح هیچ نوع از نان ها تیره رنگ نمیشد و در حد کمی رنگ زرد داشت. درحالیکه داخل نان هم بطور کامل پخته میشد. ولی الآن زیر و روی نان ها تیره رنگ میشن! وقتی آرد به رنگ تیره تر از زرد برسه، در اون یک ماده ای بوجود میاد به اسم آکریل آمید، که سرطان زا است. دلیل پختن نان سرخ شده هم اینه که نانواها آتش و گرمای تنور رو زیاد میکنند که در زمان کمتری تمام نان ها رو بپزند و وقت بیشتری صرف نکنند. به همراه تمام این موارد، نانواها سالهاست که دیگه بجای مایهٔ تخمیر کننده، از جوش شیرین استفاده میکنند که خمیر رو شل بکنه و وقت زیادی برای تخمیر صرف نکنند! جوش شیرین به تدریج اوضاع دستگاه گوارش و استخوان ها رو به هم میریزه ولی اکثر مردم از این خبر ندارند.
این تغییرات در نان ها، به صلاح ما است و هر کاری میکنیم، برای خودمون میکنیم. « از ماست که بر ماست »
نون تست با آرد گندم بهترین انتخابه درسته؟
سلام دوست عزیز
بله دقیقا
هم مطالب سایتتون خوبه هم دوره های آموزشیتون واقعا عالییی
به من که کلی کمک کرد
خیلی عالی بود
سپاس