ماه گرفتگی در بارداری
یک باور رایج در بسیاری از فرهنگ ها این است که ماه گرفتگی در زمان بارداری برای جنین مضر است. اما حقیقت این است که شواهد چندان علمی و محکمی برای تایید این تصورات وجود ندارد. با این حال، از آنجایی که بارداری مسئولیت های فراوانی را به همراه دارد، توصیه می شود جوانب احتیاط را در این دوران رعایت کنید تا کودک به بهترین شکل مراحل رشد خود را پشت سر بگذارد.
ماه گرفتگی چیست؟
ماه گرفتگی به شرایطی گفتهمی شود که زمین، در میان خورشید و ماه قرار گیرد. در واقع، ماه گرفتگی نوعی سایه است که به واسطه ماه و زمین ایجاد می شود. بدیهی است که سایه، قادر به آسیب رسانی به کودک شما نخواهد بود. از نظر علمی نیز هیچ مدرک معتبری وجود ندارد که مضر بودن ماه گرفتگی در دوران بارداری را ثابت کند.
بنابراین باورهایی که در خصوص تاثیرات بد ماه گرفتگی بر جنین بیان می شود، پایه و اساس علمی ندارند. این باورها عموما از عقاید مردمان گذشته در فرهنگ هایی خاص نشأتگرفته و مانند بسیاری از باورها و عقاید دیگر، ارزش علمی ندارند. اما اگر همچنان بر این باور هستید که ماه گرفتگی ممکن است برای کودکتان آسیب زا باشد، در ادامه مقاله با ما همراه باشید و توصیه هایی که ارائه داده ایم را مد نظر قرار دهید.
آیا ماه گرفتگی تاثیر خاصی روی جنین دارد؟
فرهنگ بسیاری از مردم مانند مردم هند، به گونه ای است که ماه گرفتگی را برای زن باردار به عنوان فال بد در نظر می گیرند. باور رایج در این فرهنگ ها این است که ماه گرفتگی موجب بد شکلی فیزیکی، خال های مادرزادی و یا شکاف لب نوزادشده و در روند رشد او اختلال ایجاد می کند. البته باید بدانید که چنین باورهایی از نظر علمی ثابت نشدهاند؛ اما اگر باردار هستید و ایجاد ماه گرفتگی موجب نگرانی شما شدهاست، نکاتی که در ادامه بیان کرده ایم را رعایت نمایید.
باید و نبایدهای مربوط به ماه گرفتگی در بارداری
اگر باردار هستید و می خواهید مراقبت های بارداری در زمان ماه گرفتگی را به طورکامل انجام دهید، احتمالا به شما گفته می شود که در طول مدت ماه گرفتگی از خوردن و آشامیدن خودداری کنید. اما این کار ممکن است موجب کم آبی بدن شماشده و برای کودک ضررهای زیادی داشته باشد. از طرفی، اضطراب نیز می تواند باعث افزایش فشار خون شود که این هم می تواند برای کودک آسیب زا باشد. بنابراین بهتر است به این توصیه ها اهمیت چندانی نداده و سلامت کودک خود را حفظ نمایید. با این حال، اگر قصد دارید مراقبت هایی که توسط بسیاری از افراد در نظر گرفتهمی شود را رعایت کنید بهتر است به نکات زیر توجه داشتهباشید:
- بعد از اتمام ماه گرفتگی حمام کنید.
- پنجره های خانه را توسط پرده، روزنامه یا هر چیز مناسب دیگری بپوشانید تا اشعه های ماه گرفتگی وارد خانه نشوند.
- در طول مدت ماه گرفتگی چیزی نخورید.
- در طول ماه گرفتگی، از وسایل تیز همچون چاقو، قیچی، سوزن و… استفاده نکنید.
اگر در طول ماه گرفتگی از خوردن و نوشیدن خودداری می کنید، مطمئن شوید که این علائم را نداشته باشید:
- اسیدیته
- سردرد شدید
- احساس سرگیجه مکرر
- احساس غش و ضغف
زن باردار هنگام ماه گرفتگی باید چه کند؟
رایج ترین نکته ای که رعایت آن در طول مدت ماه گرفتگی برای همه افراد (نه فقط خانم های باردار) توصیه می شود، ماندن در خانه است. بنابراین اگر نگران تاثیرات ماه گرفتگی بر فرزند خود هستید بهتر است تا زمان پایان ماه گرفتگی در خانه بمانید.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم مهم ترین نکاتی که رعایت آنها در زمان ماه گرفتگی توصیه شدهاست را مطرح نماییم.در حالی که اعتقاد به مضر بودن ماه گرفتگی در بارداری در بسیاری از فرهنگ ها متداول است، اما هیچ مدرک علمی وجود ندارد که چنین چیزی را اثبات کند. با این حال تعداد زیادی از مادران باردار به این عقیده باور داشته و قصد دارند مراقبت های بارداری را به طور کامل انجام دهند.
دیدگاهتان را بنویسید