آیا دادن چای به کودکان مجاز است؟
اگر کودک شما مشکلات سلامتی یا بیماری های پزشکی دارد، همیشه بهتر است قبل از مصرف چای با پزشک خود صحبت کنید. قبل از دادن چای به کودکان، حتماً مواد تشکیلدهنده یا عدم وجود کافئین آن را بررسی کنید. در حالی که چای گیاهی می تواند یک نوشیدنی سالم، آبرسان و کاهش دهنده علائم برای کودکان بزرگتر باشد، اما هرگز نباید به نوزاد چای بدهید. در ادامه به توصیف بیشتر انواع چای و دمنوش ها و فواید آن برای کودکان میپردازیم.
آیا نوشیدن چای برای سلامتی کودکان مفید است؟
نوشیدن چای برای بزرگسالان مفید است اما اینکه آیا برای کودکان هم نوشیدن چای سودمند و یا بی خطر است نیاز به بررسی دارد. باید توجه داشته باشید که نوشیدن بعضی از انواع دمنوش ها می تواند برای سلامتی فرزندتان مفید باشد و بعضی از علائم از جمله بهبود مشکلات گوارشی می شوند اما نوشیدن چای، قهوه و نوشیدنی های حاوی کافئین برای سلامتی کودکان مفید نیست بنابراین شما باید در مورد نوع چای و میزان نوشیدن آن دقت کنید.
سن مناسب برای دادن چای به کودکان
چای انواع مختلفی دارد. چای سیاه و چای سبز حاوی کافئین هستند و نوشیدن آنها موجب دریافت انرژی و هوشیاری بیشتری می شود اما چون کودکان جثه کوچکتری دارند مصرف کافئین ممکن است باعث عوارضی مانند تپش قلب و مشکلاتی در تمرکز، خواب و فشار خون بالاتر از حالت عادی در بدن کودک، پریشانی، عصبیشدن کودک و مشکلات معده و حالت تهوع شود.
چون کافئین ادرار آور است باعث دفع آب از بدنشده و موجب کم آبی در بدن کودک می شود. برای کودکان زیر 12 سال مقدار مصرف کافئین حداقل میزان است، بنابراین باید در این مورد احتیاط کنید. اما نوشیدنچای های گیاهی که کافئین ندارند مانند: دمنوش های میوه ای، چای بابونه و چای هایی که از ترکیبات ادویه ای درست شدهاند میتوانند مفید باشند و بهتر از انواع نوشیدنی های مصنوعی و شیرین است.
خواص چای گیاهی برای کودکان
تا قبل از شش ماهگی نباید از چای استفاده کرد زیرا ممکن است باعث تحریک، آلرژی و همچنین آلودگی میکروبی شوند. و برای کودکان تا قبل از دو سال نیز نوشیدنانواع دمنوش های گیاهی بهتراست با نظر پزشک باشد بخصوص اگر کودک سابقه آلرژی داشتهباشد. اما نوشیدنچای های گیاهی مانند چای نعنا، آویشن، بابونه و انواع چای میوه ای و چای ادویه ای میتواند برای سلامتی مفید هم باشد بخصوص که بعضی از علائم آلرژی و بیمارهای خفیف مثل سرماخوردگی، سوء هاضمه و بیماری حرکت را کاهش می دهند.
برای مثال چای زنجبیل باعث کاهش ناراحتی های معده، نفخ و مشکلات گوارشی در کودکان و بزرگسالان می شود.
- چای نعنا موجب کاهش حالت تهوع و درد معده و علائم سرماخوردگی مانند گرفتگی بینی و تخفیف درد گلو و سرفه و بیماری حرکت می شود.
- چای آویشن نیز موجب ضد عفونی مجاری تنفسی، کاهش سرفه، حالت تهوع و گلو درد می شود.
- چای بابونه یک چای آرام بخش است که تا حدی اضطراب را کاهش می دهد و لذا کودک را برای داشتن خوابی آرام آمادهمی کند.
البته این گیاه با گیاهانی مانند گل داوودی و گیاه ابروسیا ممکن است باعث واکنش آلرژیک شود پس باید دقت کنید. همچنین انواع چای های میوه ای یا همان دمنوش ها می توانند برای کودکان لذت بخش باشند و ضمن داشتن خواص مفید ذائقه آنها را از نوشیدنی های شیرین منحرف کند. به طور مثال میتوانید از میوه هایی مانند هلو، به، سیب، زغال اخته، تمشک، بلوبری و… برای دمنوش کودکان استفاده کنید.
و البته باید دقت کنید که دادن چای به کودکان باید در دمای مناسب و رقیق تر از چای بزرگسالان سرو شود.
آیا همه چای ها برای همه کودکان بی خطر هستند؟
مطالعات نشان می دهد تنها به این دلیل که منشأ چای ها، گیاهان و میوه ها هستند آنها را بی خطر نمی کند و اصولاً هیچ مطالعه ای نشان دهندهی بی خطری کامل آنها نیست، بنابراین اگر کودکی دارید که مشکلات سلامتی دائمی و یا بیماری خاصی دارد قبل از استفاده از هر نوع چای اطلاعات کافی در مورد میزان مصرف و بی خطر بودن آن برای کودکتان را کسب کنید و از پزشک او در این مورد بپرسید.
اگر نگرانی یا سوالی در مورد نوع چای گیاهی دارید یا می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد بی خطر بودن آن برای کودک خود داشته باشید، با پزشک او تماس بگیرید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی بود
خیلی مفید بود ممنون