تکنیک کاهش درد زایمان طبیعی
شاید یکی از دلایلی که بسیاری از زنان تمایلی به زایمان طبیعی ندارند، ترس از درد زایمان است؛ با این حال، خوشبختانه امروزه تکنیک هایی برای کاهش درد زایمان طبیعی وجود دارد که می تواند کمک زیادی به مادرانی باشد که می خواهند به صورت طبیعی زایمان کنند. به دلیل اهمیت این موضوع، تصمیم گرفتیم که در این مقاله درخصوص راه های کاهش درد زایمان طبیعی مطالبی را ارائه کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.
روش های کاهش درد زایمان طبیعی
امروزه، با پیشرفت علم در حوزه پزشکی تکنیک های مختلفی برای داشتن زایمانی طبیعی وجود دارد. در تکنیک های کاهش درد زایمان طبیعی، شما می توانید با تمرکز، درد را کنترل کرده و زایمان بی دردی را تجربه کنید؛ در ادامه به برخی از این تکنیک ها می پردازیم:
هیپنوتیزم:
براساس مطالعات اخیر، هیپنوتیزم باعث کاهش احساس درد و ترس در مادر می شود و به او کمک می کند که زایمان راحتی را پشت سر بگذارد. البته برای استفاده از این تکنیک، مادر باید به اندازه کافی تمرین داشته باشد تا بتواند ماهیچه های لگن خود را در هنگام زایمان کنترل کند.
روش لاماز:
در این تکنیک کاهش درد زایمان طبیعی، زوجین با فراگیری چگونگی تنفس عمیق، تمرکز در کنترل درد و استفاده از ماساژ، سعی می کنند فرایند زایمان به راحت ترین شکل ممکن انجام شود.
روش برادلی:
یکی دیگر از تکنیک های کاهش درد زایمان طبیعی است و با در نظر داشتن نقشی برای همسر به عنوان مربی انجام می شود. این روش بیشتر بر تغذیه مناسب و یافتن راه حل هایی برای مدیریت درد انجام می شود. و در آن، مادران یاد می گیرند که به بدن خود اعتماد کنند و ملزم به رعایت رژیم غذایی مناسب و ورزش می شوند.
تکنیک های تنفس در زایمان:
تنفس یکی از در دسترس ترین و قدرتمندترین ابزارهایی است که در زمان زایمان می توانید از آن استفاده کنید. در صورتی که طریقه تنفس درست را یاد بگیرید، می توانید میزان اکسیژن بیشتری را در اختیار اندام های مختلف بدن خود و همین طور جنین قرار دهید و با تمرکز، درد کمتری را احساس کنید.
بهترین روش تنفس برای مادران باردار، تنفس شکمی است. در تنفس شکمی، همان طور که از نام آن پیداست، در هنگام دم شکم شما حجیم می شود. و در هنگام بازدم، حجم آن به میزان اولیه بازمی گردد، بنابراین با تنفس صحیح در ایام بارداری، می توانید کنترل بهتری روی وضعیت روحی وروانی خود خواهید داشت.
طریقه انجام تنفس شکمی
تنفس شکنی، شبیه به تنفس در هنگام خواب است، بنابراین برای انجام آن، باید با ستون فقراتی کشیده بنشینید.
یکی از دستان خود را روی شکمتان و دیگری را بالاتر قرار دهید و سعی کنید با هر بار دم، ناحیه شکم خود را پر کنید و در ادامه فرآیند تنفس، ناحیه بالاتر را پر از هوا کنید.
در ابتدا، هنگام دم و بازدم تا 4 بشمارید و در تنفس دوم، هنگام دم تا 4 و هنگام بازدم تا 6 بشمارید
در انتها در هنگام دم تا 4 و در هنگام بازدم تا 8 بشمارید و این مراحل را چندین بار انجام دهید. هم چنین، با استفاده از این تکتیک می توانید خطر آسیب به عضلات و پارگی پرینه را کاهش دهید.
آب درمانی در زایمان:
آب هم می تواند به تسکین درد کمک کند. غوطه ور شدن در آب در هنگام زایمان فشار وارده بر پاها و بدن را کاهش می دهد و به آرامش شما کمک می کند و مرحله اول زایمان کوتاه تر می شود. مراقب باشید که درجه حرارت آب به گونه ای باشد که آسیبی به نوزاد و شما وارد نشود.
وضعیت قرارگیری مادر در حین زایمان:
شما می توانید برای زایمان، وضعیت های مختلفی از جمله ایستاده نشسته و یا تکیه داده به همسر را انتخاب کنید. همچنین حرکت داشتن درد شما را کم تر می کند و زایمان را سرعت می بخشد. در صورتی که در هنگام زایمان به حالت نشسته یا چمباتمه زده دربیایید، قطر لگن افزایش می یابد و پایین آمدن فرزندتان راحت تر می شود.
طب سوزنی:
قرن هاست که از طب سوزنی برای کاهش درد استفاده می شود. کارشناسان بر این باور هستند که این روش، با مسدود کردن انتقال سیگنال های درد و هم چنین تحریک ترشح هورمون ضد درد طبیعی یا همان اندورفین می تواند زایمان راحتی را رقم بزند.
سخن پایانی
در این مقاله به برخی روش های کاهش درد زایمان طبیعی اشاره کردیم. البته تکنیک های غیردارویی دیگری هم برای کاهش درد زایمان طبیعی وجود دارد که پزشک زنان می تواند با توجه به شرایط، آن ها را به شما آموزش دهد.
دیدگاهتان را بنویسید