مقدار کلسیم مورد نیاز در بارداری
مصرف کلسیم در هر شرایطی برای هر فرد مفید است، اما تغذیه بارداری برای مادران آینده در طول بارداری، اهمیت بسیاری دارد. این ماده معدنی نه تنها استخوان های کودک شما را می سازد، بلکه به حفظ سلامت اسکلتی شما نیز کمک می کند. اگر شما کلسیم کافی برای جنین در حال رشد مصرف نکنید، بدن شما ذخایر خود را تخلیه می کند و شما را در معرض خطر پوکی استخوان در دوران بارداری قرار می دهد و پوکی استخوان در آینده افزایش می یابد.
بنابراین چگونه مطمئن می شوید که مقدار کلسیم مورد نیاز در بارداری را بدست آوردهاید؟ در صورت عدم مصرف لبنیات کلسیم را از چه طریقی میتوانید دریافت کنید.در ادامه همراه والدشو به بررسی دقیق سوالات ذکرشده و مقدار کلسیم مورد نیاز در دوران بارداری می پردازد.
چرا کلسیم در بارداری مهم است؟
کلسیم به تقویت استخوان ها و دندان های کودک شما کمک میکند و رشد عضلانی، قلب و اعصاب را نیز تقویت میکند. به علاوه، برای استخوانها و دندانهای شما نیز اهمیت دارد.
اگر در رژیم غذایی خود کلسیم کافی دریافت نکنید، بدن شما آنچه را که کودک شما نیاز دارد را دریافت می کند. این مورد به ویژه در سه ماهه سوم، زمانی که رشد استخوان به اوج خود می رسد و روزانه 250 تا 350 میلی گرم از شما به جنین منتقل می شود، صدق می کند.
عدم دریافت کلسیم کافی در دوران بارداری شما را مستعد ابتلا به پوکی استخوان میکند، وضعیتی که باعث شکنندگی استخوانها میشود. بسیاری از بانوان پس از بارداری و شیردهی توده استخوانی از دست رفته را بازیابی میکنند.
کلسیم در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا و پره اکلامپسی را کاهش دهد.
مقدار کلسیم مورد نیاز در دوران بارداری
مادران باردار به حدود 1000 میلی گرم کلسیم در روز و زنان 18 سال و کمتر به 1300 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند. به طور کلی، این بدان معناست که شما باید روزانه چهار وعده از غذاهای غنی از کلسیم را مصرف کنید.
بیشتر ویتامینهای دوران بارداری حاوی کلسیم کافی برای تامین 1000 میلیگرم در روز نیستند، اما منابع غذایی کلسیم بسیار می باشد.
هنگام تخمین مصرف کلسیم در دوران بارداری، به کلسیمی که از قبل در ویتامین دوران بارداری شما وجود دارد توجه کنید. همچنین به یاد داشته باشید که بسیاری از قرص های تسکین معده درد بارداری بدون نسخه حاوی کلسیم هستند، بنابراین اگر از این قرص ها برای کمک به کاهش سوزش سر دل بارداری استفاده می کنید، برچسب آن را بررسی کنید.
بهترین غذاهای غنی از کلسیم برای بارداری
شیر معروف ترین منبع کلسیم است که حاو
ی حدوداً یک سوم نیاز روزانه شما در یک لیوان مصرف است. شیرهای گیاهی نیز اگر غنی شده از کلسیم باشند، می توانند گزینه های خوبی باشند.
اگر مصرف شیر برایتان مقدور نیست، آن را در اسموتی ها یا سوپ قرار دهید. در سایر منابع لبنی مانند ماست، در اسموتی ها یا به عنوان رویه میوه میل کنید.
پنیر، همچنین مقدار زیادی از این ماده معدنی را ارائه می کند. (فقط مطمئن شوید که انواعی که در دوران بارداری مصرف می کنید پاستوریزه باشد.) برای اینکه بیشترین میزان کلسیم را دریافت کنید، این غذاهای غنی از کلسیم را در نظر بگیرید:
- ماست کم چرب ساده: 415 میلی گرم در هر 0.23 کیلوگرم
- ماست ساده با شیر کامل: 275 میلی گرم در هر 0.23 کیلوگرم
- آب پرتقال غنی شده با کلسیم: 349 میلی گرم در هر 1 فنجان
- موزارلای بدون چربی: 222 میلی گرم در هر 0.03 کیلوگرم
- موزارلای شیر کامل: 143 میلی گرم در هر 0.03 کیلوگرم
- ساردین کنسرو شده با استخوان: 325 میلی گرم در هر 0.09 کیلوگرم
- پنیر چدار: 307 میلی گرم در 1 0.05 کیلوگرم
- شیر بدون چربی: 299 میلی گرم در هر 0.23 کیلوگرم
- شیر 2 درصد: 293 میلی گرم در هر 0.23 کیلوگرم
- شیر کامل: 276 میلی گرم در هر 0.23 کیلوگرم
- شیر سویای غنی شده با کلسیم: 299 میلی گرم در هر 0.23 کیلوگرم
- دوغ کم چرب: 284 میلی گرم در هر 0.23 کیلوگرم
- سبزی کولارد: 266 میلی گرم در هر 1 فنجان
- پنیر کوتاژ: 187 میلی گرم در هر 1 فنجان
بهترین غذاهای کلسیمی غیر لبنی برای خانمهای باردار
در صورت عدم تحمل لاکتوز یا عدم مصرف لبنیات میتوانید از شیرهای جایگزین غیر لبنی استفاده کنید و معمولا غنی از کلسیم هستند. حتما برچسب غذایی مواد غذایی را بررسی کنید علاوه بر منابع غیر لبنی بالا، میتوانید در طول روز از مواد غذایی و نوشیدنیهای پرکلسیم دیگر نیز استفاده کنید:
- توفو: 253 میلی گرم در ½ فنجان
- ماهی آزاد کنسرو شده: 181 میلی گرم در هر 0.09 کیلوگرم
- دانه چیا: 179 میلی گرم در هر 0.03 کیلوگرم
- بوک چوی: 160 میلی گرم در هر 1 فنجان
- شلغم: 148 میلی گرم در هر 1 فنجان
- نخود سیاه چشم: 106 میلی گرم در ½ فنجان
- کلم پیچ: 55 میلی گرم در هر 1 فنجان
- بروکلی: 21 میلی گرم در ½ فنجان
به خاطر داشته باشید که بدن شما برای جذب کلسیم به ویتامین D نیاز دارد، بنابراین غذاهای غنی از ویتامین D مانند ماهی سالمون، ماهی تن، تخم مرغ و قارچ را نیز مصرف کنید. بدن شما همچنین ویتامین D را در پاسخ به نور خورشید تولید می کند، بنابراین گذراندن چند دقیقه زیر نور خورشید هر روز (همراه با کرم های ضد آفتاب دارای SPF) می تواند به افزایش سطح شما کمک کند. برای به حداکثر رساندن جذب کلسیم، بررسی کنید که ویتامین آفتاب در دوران بارداری شما نیز دریافت کنید.
آیا در دوران بارداری باید مکمل کلسیم مصرف کرد؟
مکمل های کلسیم به طور کلی برای مادران آینده بی خطر هستند. با این حال، کلسیم بیش از حد از مکمل ها می تواند عوارض جانبی ناخوشایندی مانند گاز یا یبوست ایجاد کند. در دوره بارداری مقدار کلسیم، در ترکیب با منابع غذایی کافی در طول روز، معمولاً مقدار کافی از این ماده معدنی را برای حمایت از شما و کودکتان در طول بارداری فراهم می کند.
اگر فکر می کنید مصرف شما ممکن است کم باشد یا اگر گیاهخوار هستید یا عدم تحمل لاکتوز دارید، به منابع گیاهی کلسیم، مانند سبزیجات با برگ های تیره، توفو و آجیل مصرف بیشتری داشته باشید و از پزشک خود بپرسید که آیا باید مکملی را در نظر بگیرید. در صورت دریافت ناکافی و در معرض خطر ابتلا به پره اکلامپسی، پزشک شما ممکن است مکمل کلسیم را توصیه کند.
اگر مکمل آهن نیز مصرف می کنید، به خاطر داشته باشید که نباید همزمان کلسیم مصرف کنید، زیرا می تواند در جذب آهن اختلال ایجاد کند. (بین هر مکمل حداقل دو ساعت صبر کنید.)
جمع بندی
یک رژیم غذایی بارداری سالم و متعادل و ویتامین خوب دوران بارداری به طور کلی تمام نیازهای کلسیم شما را در دوران بارداری تامین می کند. اما اگر فکر می کنید ممکن است کلسیم کمتری دریافت کنید و از مصرف مواد لبنیاتی اجتناب می کنید در مورد مصرف نوع مکمل با پزشک تغذیه مشورت بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید