نکاتی که برای سوراخ کردن گوش کودک باید به آن توجه کنید
بر اساس تحقیقات انجامشده سوراخ کردن گوش کودک یک انتخاب سلیقه ای خانواده ها است، بسیاری از والدین سوراخ کردن گوش نوزاد را در بدوتولد انجام می دهند و گروه دیگر صبر میکنند تا کودک خود بزرگتر شود در ادامه به نکات ضروری و مراقبت های لازم برای سوراخ کردن گوش کودک می پردازیم.
اکثر والدین این سوال را میپرسند که:
سن مناسب برای سوراخ کردن گوش نوزاد چه زمانی است؟
آیا زمان مناسبی برای سوراخ کردن گوش های کودکان وجود دارد؟
زمان دقیق و مناسب برای سوراخ کردن گوش نوزاد وجود ندارد و تنها توصیه می شود که منتظر بمانید تا کودک به اندازه کافی بزرگ شود تا بتواند خودش مراقبتهای بعدی پیرسینگ را به تنهایی مدیریت کند.
در واقع، پیرسینگ تا زمانی که با تکنیک های استریل و تجهیزات ایمن انجام گیرد در هر سنی ایمن است. بعد از انجام پیرسینگ، والدین یا سایر مراقبان باید نحوه مراقبت های بعدی را آموزش ببینند تا مطمئن شوند ناحیه دچار زخم یا عفونت نمی شود.
برخی از پزشکان نیز توصیه می کنند منتظر بمانید تا کودک شما دو دوز از واکسن کزاز را دریافت کند، یعنی حدوداً چهار ماهگی کودکتان است.
خطرات احتمالی سوراخ کردن گوش کودک
برای انجام پیرسینگ خطرات کمی وجود دارد که قبل از اقدام کردن باید آنها را در نظر بگیرید. عفونت ناحیه، شایعترین عارضه است که اگر در مراقبت بعد از آن و انتخاب محل انجام آن دقت کافی داشتهباشید امکان این عارضه به صفر میرسد.
خوشبختانه هیچ ارتباط شناخته شدهای بین سوراخ کردن گوش در دوران کودکی و عوارض جانبی ناخواسته مانند سوراخ کردن ناهموار یا افتادگی در بزرگسالی وجود ندارد. در نتیجه، نگرانی در مورد مسائل دیگر مانند ایجاد واکنشهای آلرژیک به فلز مورد استفاده در گوشواره و یا بافت اسکار بیش از حد، به طور مداوم با سوراخ شدن گوش در کودکی مرتبط نیست.
در مطالعاتی مشخصشده است که احتمال ایجاد بافت اضافه با سوراخ کردن گوش بعد از سن یازده سالگی بیشتر از قبل از این سن است. اگر سابقه خانوادگی تشکیل بافت اضافه دارید و یا خیلی بد زخم هستید، بهتر است از سوراخ کردن گوش های خود یا کودکتان صرف نظر کنید. اما اگر خیلی تمایل به انجام این کار زیبایی دارید برای کاهش خطر تشکیل کلوئید یا همان بافت اضافه این امر را در دوران کودکی فرزندتان انجام دهید.
برای سوراخ کردن گوش فرزندمان به کجا مراجعه کنیم؟
اگر قصد سوارخ کردن گوش های فرزندتان را دارید مطمئن شوید که ارائهدهنده خدمات از تجهیزات و تکنیک های استریل و تمیز استفاده می کند. بهترین گزینه این است که در مطب پزشک، توسط پرستار یا تکنسین مجرب که پیرسینگ را انجام میدهدند بخواهید برای فرزندتان این خدمت را ارائه دهد.
بهتر است که شخص انجام دهنده به جای تفنگ سوراخکننده از سوزن استفاده کند، که تفنگ ها بیشتر در جواهرفروشیها، کیوسکها و مراکز خرید محبوبیت دارند.
همیشه از انتخاب گوشواره هایی با مدل آویزان برای کودکان خودداری کنید زیرا خطر کشیدهشدن و گیرکردن و در نهایت پارگی گوش را همراه دارد. از گوشواره طلا استفاده کنید تا خطر عفونت و واکنش پوست به فلز را کاهش دهد.
نکته مهم دیگر، برای پیشگیری از خطر خفگی کودک با خروج گوشواره مانند کشیدن در دهان و یا شلشدن و افتادن گوشواره بهتراست از گوشواره های پیچ دار استفاده کنید.
مراقبت های مهم بعد از سوراخ کردن گوش کودک
کودکان نیز شبیه بزرگسالان نیاز به مراقبت پس از پیرسینگ را دارند. هر نوع اصلاح بدن، مراقبت صحیح از پیرسینگ بر میزان بهبودی سوراخهای کودک و همچنین طول ماندگاری سوراخ ها تأثیر میگذارد.
برای مراقبت از ناحیه پیرسینگ:
- روزی دو بار گوشواره را در گوش بچرخانید.
- روزی دو بار با کمک یک پد پنبه ای یک پماد آنتی بیوتیک را روی محل سوراخ شده استعمال کنید.
- قبل از هر بار لمس گوش کودک دستان خود را بشویید.
- در 4 -6 هفته اول پس از پیرسینگ گوشواره را از گوش کودک خارج نکنید و یا آن را تعویض نکنید.
در نظر داشته باشید که مراقبت های پس از پیرسینگ را اگر خوب و مداوم انجام دهید به جلوگیری از عفونت کمک خواهید کرد.
عفونت ناحیه پیرسینگ چگونه است
در اکثر افراد در هر سنی که گوش یا هر عضو دیگر را سوراخ می کنند، روند بهبودی را با کمترین ناراحتی پشت سر می گذارند. اما در صورت دیدن علائم زیر پس از سوراخ کردن گوش باید به عفونت گوش کودک شک کنید، علائمی مانند:
- دیدهنشدن سوراخ گوش
- تورم و سرخی
- خروج ترشحات
- گرمی در لمس
- بوی نا مطبوع
- تب بالای 38 درجه یا بالاتر در کودک
در صورتی که کودک شما هر یک از این علائم عفونت را دارد، برای تمیز کردن ناحیه پیرسینگ از یک محلول نمکی ساده استفاده کنید. از استعمال الکل یا پراکسید هیدروژن بر روی گوش های حساس کودک خودداری کنید.
جلوگیری از عفونت پس از سوراخ کردن گوش کودک
روزی چند بار به تمیزکردن محل سوراخ گوش ادامه دهید و گوشواره را نیز در جای خود بچرخانید. در ابتدا می توانید از درمان های خانگی گفتهشده استفاده کنید، اما اگر علائم بعد از 2 روز ادامه یافت، باید با پزشک اطفال خود تماس بگیرید.
برای کاهش درد در حین و بعد از پیرسینگ گوش کودک از کمپرس سرد استفاده کنید
مراقبتهای بعد از پیرسینگ را نیز با ملایمت برای کودک خود انجام دهید. در چند روز اول پس از پیرسینگ حتماً از اسباب بازی های محبوب کودک و وسایل جذاب برای او استفاده کنید. خوراکی های مورد علاقه او را برایش فراهم کنید و در مجموع سرگرمی مناسب برای کودک ایجاد کنید.
زمانی که ناحیه پیرسینگ کودک تمیز و عاری از عفونت باقی بماند، درد سوراخ کردن معمولاً بسیار کوتاه است و در همان ساعات یا روز اول درد کامل بهبود می یابد.
سخن پایانی
پیرسینگ برای کودکان تصمیمی تحت تاثیر فرهنگ و سنت های یک خانواده است. اگر تصمیم دارید گوش کودک خود را سوراخ کنید، حتماً به شخص متخصصی مراجعه کنید که این کار را با تجهیزات استریل انجام می دهد و شما به عنوان والدین مراقبت های بعدی را به طور کامل دنبال کنید تا سوراخ گوش کودک بدون مشکل بهبودی یابد.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
برای سوراخ کردن گوش نوزاد اگر به شیوه ی سنتی و قدیمی انجام بدیم مشکلی داره؟ مثلا سوراخ کردن گوش با سوزن
برای کاهش خطرات احتمالی بهتر هست زیر نظر پزشک یا تکنسین پزشکی انجام شود و در صورت سوراخ کردن گوش در منزل با سورزن حتما از وسایل استریلیزه استفاده شود