شرایط روزه گرفتن در بارداری
یکی از مهم ترین سوالاتی که در ماه رمضان مطرح می شود صحیح یا اشتباه بودن روزه داری برای خانم های باردار است. بارداری یکی از مهم ترین و حیاتی ترین شرایط برای مادر و جنین به حساب می آید، به همین دلیل باید توجه خاصی به آن داشت. اگر مایل هستید در خصوص روزه گرفتن در بارداری اطلاعاتی داشته باشید تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.
شرایط روزه گرفتن برای خانم های بارداری
برخی از خانم ها در ماه رمضان بدون هیچ مشکلی شروع به گرفتن روزه می کنند، این درحالی است که روزه گرفتن در این شرایط ممکن است برای آن ها خطرناک باشد. خانم های باردار در ابتدا باید به پزشک خود مراجعه کرده و شرایط خود را بسنجند تا ببینند که برای گرفتن روزه آمادگی جسمانی دارند یا خیر؟ از نظر مراجع تقلید گرفتن روزه برای زنان باردار واجب نبوده و اگر این خانم ها احساس ضعف یا بی حالی داشتند، به هیچ عنوان نباید روزه بگیرند.
برخی اوقات جنین یا بدن مادر بسیار ضعیف بوده و با روزه گرفتن به آن ها آسیب های جدی وارد می شود، پس باید مواد مغذی و قوی را مصرف کنند تا این ماه ها را با سلامتی کامل پشت سر بگذارند. البته شرایط بارداری در ماه های مختلف، متفاوت بوده که در ادامه آن را به خوبی برای شما شرح می دهیم.
محدودیت های روزه برای خانم های باردار
مراقبت های بارداری، شرایط بدن مادر و جنین در ماه های مختلف بارداری متفاوت است. برخی از شرایط در ماه های اول بارداری کاملا ممنوع بوده، اما در ماه های بعدی هیچ ضرری برای بدن نداشته و به راحتی می توانید آن ها را انجام دهید و بالعکس. به همین دلیل شما باید از شرایط و محدودیت های ماه های مختلف بارداری اطلاع داشته و با علم به آن ها، برای روزه داری اقدام کنید.
شرایط روزه گرفتن در 3 ماه اول بارداری
در سه ماه اول بارداری، مغز جنین به گلوکز مادر به صورت مستقیم نیاز داشته و با استفاده از آن رشد می کند، به همین دلیل روزه گرفتن در بارداری برای خانم ها ممنوع است تا گلوکز لازم به جنین برسد. همچنین در سه ماه اول بارداری، باید میزان کتون در خون جنین کم باشد و این مواد با روزه گرفتن مادر افزایش پیدا می کند.
افزایش کتون در جنین باعث رشد نکردن جسمی کودک شده و اثرات بسیار منفی بر روی قدرت یادگیری کورک می گذارد. باتوجه به این توضیحات، با روزه گرفتن در این ماه ها امکان آسیب زدن جسمی و ذهنی به جنین بالا می رود.
شرایط روزه گرفتن در 3 ماه دوم و سوم بارداری
در 3 ماهه دوم و سوم، خانم ها شرایط بحرانی را پشت سر گذاشته اند و در صورتیکه هیچ گونه بیماری زمینه ای نداشته باشند، می توانند روزه بگیرند. البته تنها سلامت جسمی مهم نیست و باید برخی نکات را به درستی رعایت کنند. این موارد به شرح زیر هستند:
- در فاصله میان افطار و سحر باید به اندازه کافی آب بنوشند تا میزان مایعات در بدن آن ها پایین نیاید.
- غذاهای فیبردار مانند غلات و میوه ها را مصرف کنند.
- بسیاری از خانم ها در زمان بارداری دچار دیابت می شوند و تمام خانم ها باید در طول بارداری مواظب مصرف شیرینی و قند خود باشند. در ماه رمضان نیز باید مصرف شرینی و قند به حداقل برسد، به همین دلیل خوردنکشمش و خرما را کمتر کرده و از مصرف زولبیا و بامیه به طور جدی پرهیز نمایند.
- در بخش قبلی اشاره کردیم که کتون مادر نباید از اندازه ای بیشتر شود، به همین دلیل بهتر است کتون خود را در ساعت های 12، 14، 16، 18 و 20 آزمایش کنند. بالا بودن کتون ادرار در ساعت 12 تا 14 مضر بوده و خانم باردار باید روزه خود را بشکند، اما اگر در ساعت 18 تا 20 کتون ادرار بالا برود، هیچ مانعی وجود ندارد. وسایل خاصی برای اندازه گیری وجود داشته و می توانید از داروخانه آن را تهیه کنید.
- از هفته 36 به بعد روزه گرفتن در بارداری ممنوع بوده و خانم ها باید خود را برای زایمان آماده نمایند.
- روزه گرفتن در تابستان باعث می شود تا دمای بدن خانم ها بسیار بالا رفته و آب در بدن آن ها تبخیر شود. پایین آمدن میزان آب در بدن خانم های باردار خطرناک است.
جمع بندی
مراقبت از نوزاد یکی از مهم ترین اقدامات پدر و مادر است به ویژه زمانی که به صورت جنین در شکم مادر قرار دارند. روزه گرفتن در بارداری در برخی از شرایط ممکن است به کودک یا مادر آسیب بزند، از همین رو ابتدا شما باید عنوان یک مادر تمامی شرایط را سنجیده و سپس با تایید پزشک، برایگرفتن روزه اقدام کنید.
دیدگاهتان را بنویسید