قرص اندانسترون در بارداری
از جمله مشکلات بسیار شایع در دوره بارداری، می توان به استفراغ و حالت تهوع اشاره کرد. معمولا مادران بین هفته 5 تا 18 حاملگی با چنین مشکلی دست و پنجه نرم می کنند. با این حال درصد ناچیزی از مادران باردار به هیپرامزیس گراویداروم یا همان تهوع شدید دچار شده و مجبورند برای مقابله با آن دارو مصرف نمایند.
تهوع شدید یا هیپرامزیس گراویداروم تفاوت زیادی با تهوع معمولی داشته و در آن فرد مجبور به استفاده از درمان های دارویی است. در حال حاضر اکثر پزشکان قرص اندانسترون در بارداری را برای حل این مشکل پیشنهاد می کنند. اما نمی توان گفت این مصرف این قرص در دوره بارداری بدون مشکل بوده و هیچ عوارضی ندارد، اگر شما هم نسبت به مراقبت های بارداری خود حساس هستید و در مورد عوارض مصرف اندانسترون مطلع نیستید در ادامه این مطلب همراه ما باشید!
آشنایی با قرص اندانسترون
همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، قرص اندانسترون یکی از داروها و قرص هایی است که امروزه پزشکان آن را به عنوان داروی ضد استفراغ و حالت تهوع برای بیماران تجویز می کنند.
این دارو در حال حاضر با نام های تجاری مختلفی از جمله دمیترون و زفران علاوه بر قرص های روکش دار به صورت آمپول و محلول های خوراکی در تمامی داروخانه های سراسر کشور به فروش می رسد.
داروی اندانسترون به همراه داروهای دیگر یا به عنوان داروی اصلی برای درمان استفراع و حالت تهوع نشات گرفته از پرتودرمانی، تهوع بعد از عمل های جراحی، تهوع ناشی از مصرف داروهای مربوط به سرطان و شیمی درمانی و درمان هیپرامزیس گراویداروم یا همان تهوع شدید در دوره بارداری مورد استفاده قرار می گیرد.
موارد مصرفی قرص اندانسترون در بارداری
همانطور که می دانید تهوع در دوره بارداری بسیار شایع است. برخی ها در مراقبت های بارداری خود سعی می کنند به جای استفاده از داروهای شیمیایی برای کنترل و درمان تهوع خود از ویتامین B6 خوراکی یا عصاره زنجبیل استفاده کنند.
بدون شک استفاده از ویتامین و داروهای گیاهی بهتر از داروهای شیمیایی است، با این حال در تهوع های شدید دیگر ویتامین و داروهای گیاهی جوابگو نبوده و مادر ناگزیر باید از داروهای شیمیایی استفاده نماید.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، در چنین مواقعی پزشک زنان معمولا داروی اندانسترون را پیشنهاد می دهد. پزشکان برای درمان استفراغ و حالت تهوع بزرگسالان 16 میلی گرم از این دارو را در دو نوبت به صورت خوراکی تجویز می کنند، اما دوز مصرفی این دارو برای مادران باردار متفاوت است.
دوز مصرفی دارو در در دوره بارداری را تنها پزشک متخصص تشخیص می دهد و بدون نظر پزشک استفاده از آن در دوره بارداری برای مادر ممنوع خواهد بود.
مصرف قرص اندانسترون در بارداری و عوارض آن روی جنین
مصرف داروهای شیمیایی در سه ماهه اول بارداری تاثیرات زیادی روی جنین می گذارند؛ از همین رو نمی توان آن ها را نادیده گرفت. قرص اندانسترون هم از این مسئله مستثنا نبوده و با مصرف آن در سه ماهه اول امکان بروز عوامل زیر روی جنین وجود دارد:
شکاف لب
تحقیقات اخیر نشان داده که معمولا آن دسته از مادرانی که در هفته ششم تا دوازدهم بارداری خود داروی اندانسترون مصرف می کنند، امکان اینکه نوزاد آن ها به شکاف لب یا همان شکاف کام مبتلا شود، وجود دارد.
در میان هر 10 هزار نوزادی که سالانه متولد می شوند، تقریبا 11 نفر آن ها لب شکری هستند. اما بعد از مصرف قرص اندانسترون امکان اینکه نوزاد لب شکری شود، افزایش پیدا می کند. در صورت مصرف اندانسترون در میان هر 10 هزار نوزادی که متولد می شود، 14 نفر لب شکری است.
بیماری های مادرزادی قلبی
شواهد زیادی در مورد افزایش بیماری ها و نقص های قلبی در نوزادانی که مادر آنان در دوره بارداری از قرص اندانسترون استفاده کرده اند وجود دارد. البته که تا کنون نتایج قطعی در رابطه با این مسئله در دست نیست، با این حال پزشکان در حال انجام تحقیقات بیشتری روی این موضوع هستند.
عوارض مصرف قرص اندانسترون در بارداری روی مادر
در کنار کنترل حالت تهوع، مصرف این دارو عوارضی جانبی برای مادران در دوره بارداری دارد، شایع ترین عوارض مصرف این داور شامل موارد زیر می شود:
- یبوست
- سردرد
- سوزش سر دل و معده درد
- نفخ معده
- اضطراب
- کاهش اشتها
- سرگیجه
- خواب آلودگی
- تاری دید
- کاهش و افزایش ضربان قلب
- تکرر ادار یا قطع شدن آن
جمعبندی
در این مطلب سعی داشتیم شما را با عوارض و دلایل استفاده از قرص اندانسترون در دوره بارداری اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که دریافتید قرص اندانسترون به کنترل حالت تهوع شدید در بارداری کمک می کند اما هرگز نباید بدون تجویز پزشک و به صورت سرخود، این دارو را مصرف کنید.
به شما پیشنهاد می دهیم برای کاهش نگرانی های خود و انجام مراقبت های بهتر در دوران بارداری، در دوره های والدشو شرکت نمایید.
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
میتونید از ویتامین های بی ۱۲ استفاده کنید بهترین روش درمان تهوع حاملگی است
راهکار دیگه ای هست برای جلوگیری از تهوع بارداری؟؟
به جز مصرف این قرص
بله عزیزم صبح ها اگه حالت تهوع دارید از تو رختخواب بیرون نیاین و همون جا صبحونه بخورین البته یکی حتمن باید پیشتون باه
با سلام
لطفا تاکید کنید که استفاده از داروی اندانسترون در دوره بارداری حتما باید با تجویز پزشک باشد.
در سه ماه اول بارداری با مصرف اندانسترون احتمال لب شکردی شدن نوزاد هست.